То диагностиката не е толкова лесна както изглежда. Трябва ти човек който разбира какво прави. За кой град става дума може да се намери някой.
То диагностиката не е толкова лесна както изглежда. Трябва ти човек който разбира какво прави. За кой град става дума може да се намери някой.
За София - апартаментът е купен преди няколко години с климатика в него и за съжаление няма никакви документи и не знам към коя фирма да се обърна. Човекът, който ми прави огледа ми обясни, че не му дали тази платка от Сервиза. Така и не ми обясни кой е този Сервиз, само ме наплаши, че частта е над 100 лв. Та се заех да разуча сам преди да извикам следващия специалист.
През уикенда ще отворя външното тяло и ще снимам изгорялата част, както и цялата платка и ще пиша пак. Има нагар по кутията така че ще се ориентирам коя е проблемната платка.
Ето сервиз за хаера в софия гр. София
Технически Университет
блок 7, хале 4
тел.: 02/ 873-34-00
873-36-33
Бива ли 100 и нещо лева да те плашат.
Друг вариант да намериш кой да ти погледне климатика е да питаш в магазините продаващи Haier например Технополис, кой ги монтира и ремонтира.
Не са му дали платка защото трябва да е оторизиран сервиз. Преди малко правих диагностика на такъв хаер оказа се ИПМ модул късо между фази.Първоначално публикувано от doggy
VeleV.Klima, Каква би могла да е причината довела до окъсяването. Повечето проблеми по форумите на ползватели имащи Haier са все повреден модул, механично повреден или изгорял компресор?
Например дали климатикът не е малък за помещението и работи повечето време на максимум. Електрониката ли не бива, радиаторът на модула да е малък и да не се охлажда добре, компресорът ли, програмата ли или какво?
Климатика не е малък обикновен хол 20м2 в стар панелен блок. Проблема при хаерите е масов и най вече е този модул сегашния модул който монтирам е съвсем различен и като изработка и не е дефектирвал. Странното при този беше че беше прекъснал и предпазителя на платката 20А имам съмнения и за компресора но до сега не съм имал случаи и модул и компресор.