Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 114
Like Tree28Одобрявам

Инвертори Gree с компресори Daikin

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

Пилците, тоест климатиците се броят на пролет и то ако има тежка зима. Тогава хвалбите са по-меродавни. Сравнение при температури като сегашните не са много коректни. Всичкото ламарина работи на тези температури. Главната разлика с добрите машини е, че те топлят добре и при много ниски температури.

2.  

3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

''климатиците се броят на пролет'' -

4. Тук е от
    Sep 2013

Колеги, "зимата" мина, реших да споделя впечатления от двата си климатика. В общи линии, положителните ми впечатления за Гри от предишните ми постове се запазват. Топли доста добре, задаваме му между 22 и 24 градуса. Температурите тази зима тук (Димитровград) паднаха до към -10гр (не повече) и имаше общо около седмица доста мъгливо време. Единствения недостатък на машината е, че изключва често, не може да поддържа нисък минимум в режим на работа. Компресорът спира с "чаткане". Иначе по дефрост-режима нямам забележки, дефроства само когато се налага (не съм видял да обледенява питата), и го прави незабележимо. По време на работа вътре не се чува шумове от фреон.
    За Генерала - неколкократно го пробвах на зададени 24 градуса - топли доста добре, т.е. струята е доста топла, разбира се не може да стопли до 24гр, а стопля до към 21-22гр, защото помещението е 25кв без изолация. Но почти през цялото време го държах на 20гр и ми беше добре, само в най-студените дни го увеличавах на 22гр, на 20гр тогава духа леко хладно и в стаята е хладно. За шума от фреона - ГОЛЯМ минус. Работи ли, фъска, ехти, шурти и т.н. Единственият начин да млъкне, е да го спра. Тръбния път при него е към 2.5-3.0м, при Гри е 3.5м. Не му сложиха тогава спирала, казах им - нямало нужда. Не знам дали щеше да има ефект. Така или иначе, свикнах с машината и не ми прави впечатление. Видеото на компа приглушава шума .
    Сега за сметката за ток - за най-студения месец (не помня, мисля че януари беше) - 160лв. За следващия/настоящия период на отчитане имаме 130лв. Това включва двата климатика нон-стоп + другите ел. уреди. Лятото, когато не се ползват климатиците, плащаме около 50-70лв... Миналата година, за най-студения месец, най-високата сметка (само с Генерала бяхме тогава) беше около 270лв (тогава, когато високите сметки зародиха и протестите). Преди 3-4 години, когато нямахме климатици, се отоплявахме с акумулираща печка (само една стая) - нямахме сметки под 200лв в най-студените периоди. Средно сметката излиза около 50лв на климатик за месец (сигурно при по-тежка зима ще се завиши с 1.5 пъти ). Предполагам японските хиперинвертори са по-икономични, но аз съм доволен от моите на база цена/качество/икономия
    Когато взимах Гри-то, се колебаех за едно Хитачи от Технополис на промоция (Хитачи 10-ка, не помня модела). Мисля, че щеше да се справи аналогично на Гри-то. Гри-то беше 50-60лв по-евтино, но не заради това не взех Хитачито, а защото беше от Техно-веригите и кой и как щеше да извърши монтажа... предпочетох да наема специализирана фирма и не сгреших - момчетата се справиха добре.
    Това е засега, поздрави на всички!

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Живее в
    Pleven

колега пътко- много е сметката.най-високите ми сметки са за последните 2м съответно 82 и 83лв.това е с ндр22 и ех28 в 15 и 18квадрата.и двата нон стоп+бойлер сървар 3апета и 2суича и 46инча лсд по 12ч наден работещо.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от veskodivia Виж публикацията
    колега пътко- много е сметката.най-високите ми сметки са за последните 2м съответно 82 и 83лв.това е с ндр22 и ех28 в 15 и 18квадрата.и двата нон стоп+бойлер сървар 3апета и 2суича и 46инча лсд по 12ч наден работещо.
    Както е известно, в този форум подобни сметки са недопустими. Трай си Веско, че веднага ще те изкарат лъжец и шарлатанин!
    Aleksandars одобрява това.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Сравнаването на климатици по общата сметка за тока никога не е било меродавно. Просто тук се наложи като стандарт.
    tony34al и spas.slavchev харесват това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Сметката на колегата Пътко е добре, като се вземат предвид, че топли къща, неизолирана.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Сравнаването на климатици по общата сметка за тока никога не е било меродавно. Просто тук се наложи като стандарт.
    И само по себе си, такова сравнение не може да се прави. Основно правило е - сравняват се сравними величини. Всичко останало е просто фенщина.
    dodo_pv, Mega и mirandi харесват това.

11. Тук е от
    Sep 2013

Аз съм съгласен с мнението на Мега. Не се опитвам да сравнявам климатиците по показател икономичност, защото нямам нужните измервателни устройства. А за тези пари мога да си купя 10 енергоспестяващи крушки (което дефакто направих). Моето сравнение е чисто любителско. Така или иначе, по-икономично от това няма как да ги ползвам - 20-22-24 граудса, вентилатор на ауто или на най-ниска степен (когато се сгорещя или ми задуха силно). Не ги спирам зимния сезон (а може би трябва за по-голяма икономия ). Другите ни уреди са доста стари - бойлер, пералня, готварска печка, юнга, микровълнова и т.н. всичките са стари уреди и харчат доста. Пак казвам - лятото без климатиците плащаме средно 60лв ток, колкото Веско за зимния месец
    Няма да тръгна да продавам новите си климатици и да търся хиперинвертори - не съм чак толкова голям фен. Ще ги ползвам докато мога да плащам тези сметки. В момента в който ми дойдат нанагорно, има доста други решения/начини за отопление, които от край време предпочитам. Даже си търся повод да разкопая стената и да пусна едни тръби
    Отоплявам не къща, а апартамент, но да - доста е голям и тавана е на близо 2.9м . Без изолация и със стара дървена дограма, която миналата година реставрирах... Колкото и да я уплътнявам, като сложа ръката много близо, чувствам как има съвсем доловимо студено течение, не казвам че духа, но се усеща хладина; както и от стените. Това е положението . Сега междинния топъл период тази зима бях спрял климатиците - вечерта външна Т беше към 5-8 градуса, в по-голямата стая беше 15гр (25кв м)...

12. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Зачетох се покрай Грее мненията, че ме интересуват как са им климите ама и да спомена. Моя Шарп GHR12 съм му сложил ватметър на 8 декември. Сега го гледам 488 кW е изхарчил - 90 лв за 4 месеца. Вярно топла беше зимата и вечер го спираме че няма смисъл, той за 10 мин си стопля стаята сутрин като го пусна, но не е много както и да го погледна...

13. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Малко да повдигнем темата,
    явно компресора 1YC23AEXD се влага в доста машини на дайкин, но по интересното е къде се прави в действителност
    1yc23aexd.jpg
    Най-отдолу добре се вижда надписа Zhuhai Gree Daikin Device Co -> 珠海凌达压缩机有限公司
    Ето и няколко машини на Daikin, които се възползват от китайското компресорче
    RXS35K.jpgRKS35J2V1B.jpgFTXS09LVJU.jpg

И само между другото, в една популярна напоследък серия, компресора е 1YC23AUXD

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Роторният компресор отдавна е нискотехнологичен продукт и не е проблем да се произвежда където и да е, стига да има някакъв контрол на материалите. Който не иска компромиси, да търси от новите модели на Самсунг. Макар че и те са си оставили жълтите ръце по някои едноцилиндрови модели.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Това го знаем отдавана и е доста "дъвкано" във форума.
    Ако искаш Грее си купи дайкин.

Писал съм и преди във форума.Това съвместно предприятие е от поне 6-7 години ...

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

По-скоро, ако искаш дайкин си купи грее...
    KI_YOOU и P.Hristov харесват това.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

А бре друго си е едно GREE с надпис daikin.
    Къде къде по "гъзарско" е! Като поканиш гости гордо ще им сочиш надписа "daikin" ...
    DUNDURMA, AC_From_Hell, mkukas и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инвертори Panasonic или Haier?
    От ru-boy във форум Климатици Haier
    Отговори: 60
    Последно: 18-10-17, 21:57
  2. Продавам честотни инвертори.
    От denuchi във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 04-07-11, 20:32
  3. Боклуци ли са новите инвертори на МИДЕЯ
    От ya във форум Климатици Midea
    Отговори: 45
    Последно: 04-01-11, 22:44
  4. Haier - DC инвертори
    От edi1 във форум Климатици Haier
    Отговори: 16
    Последно: 01-11-09, 18:57
  5. Новите инвертори OSAKA-CH-12-BPEO
    От vahals във форум Климатици Osaka
    Отговори: 11
    Последно: 22-02-07, 00:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе