Че колко иска на -15гр.-37 бара?!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ми вземи 18 Грее или някоя по-добра инверторна 12ска,коментари и предложения колко щеш по темите.
Че колко иска на -15гр.-37 бара?!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ми вземи 18 Грее или някоя по-добра инверторна 12ска,коментари и предложения колко щеш по темите.
Аз питах Велев...Първоначално публикувано от popov
Ама мерси :P
Според мен напразно се притесняваш. Имаш изолация, дограма, дори таванът ти е ОК. За тия пари и в тия условия, имаш богат избор. Нека специалистите във форума да ти предложат машина.
Успех!
Абе човек, описаният апартамент е от топлите, за 1200 лв. има много клими които ще топлят.
Да се чуди човек защо Ви е климатик.
Стята е в панел южна пвц с изолация фибран ли не знам точно но според мен това не е изолация защото с инфраред термометъра пода ламината беше 11градуса стената външна 5градуса вътрешните 12 леденик а по сълбището на блока имаше няколко см лед от спукани тръби по апартаментите. Въпреки всичко грито за конвенционал изкарваше с два бара повече от панасоник YE12MKX
По мои наблюдения при тези зверски студове ако в една стая, която не се отоплява е под 10 градуса- апартамента е зле, ако е над 10-12 градуса значи е добре.
Ето още едно предложение:
http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TzaugIE2O20
Малко ти надскача бюджета, но поне знаеш, че понася ниски температури, има EEV, от престижна марка е.
1300 кинта тотал, на -15 по сервизно му остават 50% или около 2.5kW / 52 кубика = 48W на кубик в най-големия студ. Добре си изолиран, ще ти върши идеална работа.
33 кила е външното. Малко по-шумничък е - 28dB на LOW.
Сервизното:
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...5MHADA&cad=rja
Коя - тази, на която се беше спрял, или инверторната?Първоначално публикувано от popov
И двете са перфектни според мен
137 АВАНТ е за предпочитане пред конвенционалния ТОШИБА.
Определено е АвантА.Първоначално публикувано от edi1
Да 137 AVANT за нея става въпрос.Тя ще да е
Екстра Да пишеш после как е машинкатаПървоначално публикувано от popov
Велев това Конвенционален или инверторен Грии е?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Здравейте.
Малко стара тема, но бих искал да я събудя с един въпрос.
Днес ми монтираха Gree GWH 12 KF. Ще разкажа за него по-подробно потребителски впечатления, когато ги натрупам, заедно със снимки. Първоначалните ми впечатления са много добри - днес на настройка от 25 градуса буквално ми загря ушите :D. Но все пак навън нямаше минусови температури. Въпросът ми е друг - климатикът ми беше предлаган и продаден като за климатик с компресор и управление на Дайкин, а аз имам съмнения, че е така. Въпросът ми е - дали наистина има нещо "дайкинско" в него? Външното тяло ми е такова, но с по-друга/нова решетка:
prototype_LARGE_t_17_1066_type211.jpg
А вътрешното е такова:
prototype_LARGE_t_17_1065_type211.jpg
Аз очаквах външното тяло да е това:
prototype_LARGE_t_17_1397_type211.jpg
Nippon S.A. - Change DC inverter - English , PRODUCTS , RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS , Wall Mounted A/C , DC Inverter , Change DC Inverter Series
В този сайт се споменава за две серии: Cozy и Change, доколкото успях да го разбера от EN, при Чейндж серията се ползват компресори и технологии на Дайкин, макар и произведени в заводите на Гри, а при Кози-серията използват чисто Грии-ски технологии и компресори. И доколкото успях да се ориентирам от картинките, на мен са ми сложили външно тяло на Кози и вътрешно на Чейндж сериите. Прав ли съм?
Има ли начин, по който мога да установя категорично какъв е компресора, или някой специалист тук, който може да каже?
Не ми се иска да отварям капака да гледам, защото нямам удобен достъп до него. Мога да викна монтажистите и заедно да гледаме, както мога и да предявя претенции за подмяна на външното тяло заради несъответствие, но се чудя дали пък има смисъл да се стремя толкова педантично към този прословут Дайкин компресор?
Редакция: В интерес на истината, може да се тълкува по следния начин: В началото на сътрудничеството между Гри и Дайкин, всичко е било на Дайкин - имам предвид, дизайн на телата, по-важни части. В последствие обаче Гри си изграждат собствен дизайн и т.н... Понеже в официалния вносител на Гри за БГ са представени две серии: Виола и Кози. А на Кози външното тяло му го дават с размери 770х540, т.е. моето (понеже Дайкинското е по-късо). При всички положения вярвам, че моето външно тяло е "по-ново" от Дайкинското, остава само да разбера дали вътре има дайкински компресор.
И факт, който пропуснах да спомена - на вътрешното тяло пише година на производство - 2013, на външното не си спомням дали пишеше, утре ще проверя.
И още един въпрос - на Гри-то на външното пише, че има фреон 1кг. На Фуджицуто (ASHA 12 LGC) пише, че фреонът му е 870гр. Т.е. Грито има повече фреон. Това означава ли, че топлообменника му (външния) е двуредов?
Надявам се да получа отговор поне на въпроса с компресора
Благодаря!
Този пост е редактиран от арх. Пътко; 08-10-13 в 01:22.