Разгледах сервизните на всичките 9 ки и 12 ски и всичките са с електронно ТРВ ,което е добре и са с 945 вата компресори.Изглеждат сериозна работа със сигурност би трябвало да топлят. Имам няколко монтирани миналата година и за сега никой не се е оплакал, че не топлят.
Този пост е редактиран от avenger; 11-01-17 в 21:13.
Нормална консумация като за този климатик.Аз последните 30 дена съм със 340 кв. консумация.
утре ще измеря и ще кажа с точност кубатурата. Има ПВЦ дограма, но няма никаква изолация. Стената е тухла четворка.
- - - - - - - - - -
Амииии...кажи точно как и какво да тествам. Защото в стаята където е климатика, друго отопление нямам.
Може би искаш да изключа климатика от дистанционното, и да следя консумацията???
Не не искам да го изключваш. Сложи го например на 16 градуса и виж, когато турбината е спряла, каква консумация имаш.
Когато е изключен моя харчи 0,6 вата. При отрицателни температури.
Просто пиша за сравнение и вследствие на това, че имаш ват метър. Ако ти се занимава.
Като цяло обаче климатика доста добре се справя.
Помещението в което е монтиран климатика е около 30кв/м на височина 2.45см
Казвам около, защото е със сложна форма и трудно бих могъл да го измеря по-точно.
Нещо което може би е важно - климатика е монтиран на около 90см. от пода. Говоря за вътрешното тяло.
ПП дължа и малка корекция да направя - климатика е при родителите ми, и нямам постоянно наблюдение върху работата му. Оказва се според баща ми, че в най-студените дни не може да задържи 20гр в стаята и температурата спада с около 2-3гр. Това при външна -10-12гр
Този пост е редактиран от Pansim; 12-01-17 в 20:38.
Климатика е сложен преди седмица в 17кв. и стара дограма от която подухва. Поддържа температура 21-22 при 24-25 зададени. Но ми направи впечатление, че външното заскрежава на ивици. Нормално ли е да е така или да се обаждам на фирмата която го монтира?
За заскрежаването не знам,ама тоя щуцер по-добре да го няма!
В студа нямаше скреж, ама като валеше си заскрежава. Щуцера не е проблем да го махна, но не е замръзвал-маркуча е с голям наклон.
И моя заскрежава по същия начин.Увериха ме че било нормално.