Здравейте и поздрави за креативния форум.
Ползвам две машини Viola съответно за хол и спалня, в хола 12 000 - ка, а в спалнята 9000, ще ми бъде първа зима с тях. Този в хола работи задоволително и няма почти никакво отклонение спрямо зададената температура и реалният термометър. Работи почти постоянно на слаб полъх, понякога топъл, понякога по-хладък. Смятам, че е нормално.
Проблема ми е с този в спалнята, а именно работи за няколко минути и изключва за големи периоди от време, например зададена му е температура 23 градуса (в режим отопление) и докато работи стига до 22 (според живачния термеметър в спалнята) и изключва. След доста време се включва пак когато температурата в помещението е паднала до 19 - 20 градуса... Пропуснах да отбележа, че спалнята е малка, около 10 - 11кв/м. Започнах да оставям вратата на стаята отворена към коридора, за да се отоплява и там, но машината си работи по същия начин.
Ще бъда много благодарен да ме посъветвате как да постигна оптимален и най-ефективен режим на работа на климатика, понеже това в момента не е никак комфортно, друг е и въпроса, че при всяко включване бълва студена (поне на усет) струя въздух. Пробвах със и без I-feel функцията, както и сменях позициите на дистанционното спрямо вътрешното тяло, винаги видими едно към друго... Разлика не усетих.
Предварително благодаря за вниманието.