Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Имаш явно големи топлозагуби!
3-4 часа на 500 вата си е доста отделена енергия за малка стаичка.
Факт само дограма и то сменена тази година. Последен етаж (4ти) без изолация към тавана. Отделно сме най високата сграда на улицата и е страшен ветрилник... За сравнение до тази година в топлите месеци съм се справял с една осака 9ка неинверторна ,а като падне под 0градуса с конвектор айрелек 2киловата и едвам се справяше. Това беше и причината да сложа 9ка от този модел в 12 квадрата .
Абее Грее похапват ток, прави впечатление!
500W, множко ми се види. За -10гр. е нормално, ама за +10 много ми се види.
Сравнявам с къща без изолация и дограма, без помощ отникъде. 3,5изцяло външни стени.
Цитат:
zxc0
Абее Грее похапват ток, прави впечатление!
500W, множко ми се види. За -10гр. е нормално, ама за +10 много ми се види.
Сравнявам с къща без изолация и дограма, без помощ отникъде. 3,5изцяло външни стени.
Еми от 24ти септември до тази вечер ми е изгорил точно 34 киловат часа. Много ли е малко ли е незнам ,но когато съм си бил вкъщи под 24 градуса не е било. При положение ,че осаката под 70/80 киловат часа не ми е горила(за конвектор-а няма да коментирам). Аз лично съм доволен от консумацията. При -10 ще е повече със сигурност това е ясно...
Здравейте,
сложих вентилатор пуснах на 27 градуса защото в стаята на ниво 1 метър е 24, поработи 10 минути реши, че ги е достигнал спря да духа и завъртя крилото на обратно. След 1 минута се сети че не е добре работата и пак порадоботи 5 минути и пак и пак и пак... Извода: по принцип това е проблема, но не това е решението. Трябва да го напраят да не спира да духа а само да намали оборотите, когато спре компресора и да прменят времето може би 2 минути през, което чака да види колко градуса реално е в стаята, за да не върти напред назад това супло, че е смешно...
Моля колегата, който вече си пише със сервиза да ги пита: има ли надежда, когато са готови от грее с ъпдейта на софтуера той да се налее дирекнто през WI-FI-то и апликацията, което ме лично силно ме съмнява?
Цитат:
MupoCM
Моля колегата, който вече си пише със сервиза да ги пита: има ли надежда, когато са готови от грее с ъпдейта на софтуера той да се налее дирекнто през WI-FI-то и апликацията, което ме лично силно ме съмнява?
Това е описано надлежно в моето писмо. Все си мисля обаче, че скоро Грий ще излязат със становище - "Извадете датчика!". Аз се надявам подобни оплаквания да са пуснати от всички пазари в Европа, където се продава Соял. Ако трябва да пишат нов софтуер за скромния (нищожен) български пазар - каузата е изцяло загубена. Затова писах и горе - всички да действат (пишат и изпращат материали), за да се получат нещата със софтуерен ъпдейт през приложението. Това пък от своя страна нормално отнеме доста време, така че... връщаме отново на сценарий - "Извадете датчика!". Чакам ги само да се изкажат официално и ще действам, макар и така да съм доволен от работата на моя. Въпросът е гаранцията да не пада.
това с извадете датчика може да е първи съвет във форума ,но Грий дори няма да им мине през ума .. ще видим кога ще реагират
Днес се обадих на Кеърокс България. От там ми казаха, че ще бъдат дадени инструкции, как да се оправи хистерезиса на работа от дистанционното. Та ще чакаме.
Потвърждавам и аз, това ми изпратиха като отговор:
Вече има решение.
В понеделник ще изпратим официално към нашите дистрибутори, как да настроят машината в нормален работен режим.
Настройката става само през дистанционното на машината.
Моля, който получи инструкциите да ги сподели тук.
чудесна реакция .. на Тошиба и трябваха 3 години някъде .. първата година беше лошо разположение на вътрешното тяло ,втората - лош монтаж .. и новите им бройки пак се успиват ,не е решен фабрично проблема
Чак чудесна незнам дали е. Льонгора първо ми каза, че си нямам хабер от климатици и климатика така правел щото не съм го подбрал правилно. Викам да, сгреших с марката и ми затвори
Щом ще го оправят само от дистанционното предполагам ще ръчкат Tcompensation. Гледайте коя сервизна настройка бъзикат.
Бая хейт отнесе този климатик в една фейсбук група за климатици. Аз не знам какво да кажа при положение, че вече пуснах и другия климатик в една от спалните и затворих едната врата на моя. Ами, аз съм доволен, да не кажа много доволен от климатика. В общо около 33 кв.м. работа, моят Соял се справя с лекота. При колегите горе запивал и не стартирал. Моят е в другата крайност - бачка, та не се сеща да спре. Да, за минимумите - няма 100-200-300 вата. Баца си перманентно в графа 460-560 вата с топла струя. И горе съм казвал, че съм етаж от къща без изолация с много външни стени, прозорци и никой над/под мен. Имам големи загуби. И пак там във фейсбук се зачетох в една толкова безсмислена караница между двама люде, които не знам кой на кой какво доказваше. Прочетох и там, че ще правят нещо през дистанционното, което не разбирам, но по-важното - дали трябва и аз да се наредя на опашката чакащи? Ако това нещо ще се отрази благотворно върху цялата работа на климатика - ок, но ако ще промени нещо кардинално... Да не стане по-зле при мен положението? Може ли някой да обясни каква е идеята на процедурата, след като няма да вадим датчика? Благодаря!
Щях да забравя... Една сутрин го хванах да прави дефрост. Беше много мъгла и студено - около -1, -2 градуса. Усетих го, тъй като бях на терасата. По принцип не го чувам, но този път взе да издава един специфичен шум. После дойде парата отзад и мнооого количество водица. Течеше като чешма, пусната на половин дебит. Целият процес продължи около 15 минути. Вътрешното тяло също правеше нещо. Беше пълна тишина и слушах внимателно. Като най-притеснителен ми се видя един шум, наподобяваш силно издишване. Какво е това? Притеснително ли е? Турбината не мърда и хладен въздух няма. След процедурата, започва директно с топла струя и това беше.
Дефроста е като в ке**фа, спира вентилаторите, напъва компресора ,(вътрешното като камера на хладилник става) и като свърши си отдъхва, за това е това изпуфтяване.:)
/шегувам се естествено, но е горе долу така/
Издишането е от превключването на цикала. При фуджи да видиш какво става. Двамата люди на 100% съм сигурен че са Ivo Dragomirov и инж, Stanislav Draganov. Втория е инженер от Грии, другия е в сервизите на Вимакс. Първия (Иво), да си призная ми е помагал доста. Та инж. Стоянов сравни моделите на Фуджитсу от най-висок клас с Грии Соял, а от там и панаира.
Аз още не харесвам Грии, ама мое мнение.
Радвам се обаче, че има доволни. Явно наистина модела иска голямо помещение за да се развихри.