Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 34
Like Tree7Одобрявам

AMBER или SOYAL

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    38
    #1

    AMBER или SOYAL

    Здравейте,

    изправен съм пред следната дилема относто тези два модела климатика, като главно ще се използват за отопление. Единият е по-стар модел, другият по-нов с повече "екстри", цената им е една и съща.
    Може ли някой с опит или който ги е ползвал да изкаже мнение относно работата им, кой е по надежден, как са нивата на шум.
    Ще се отоплява къща в дупнишко, три стай по 15 - 17 квадрата.


    GWH12AKC-K6DNA1A
    GWH12YD-S6DBA1A

    Мислите ли, че MSZ-AP35VGK е по-добър вариант от горните два и ако да защо.

    Предварително благодаря за отделеното време и съветите.

  2.  
     
  3. npm
    npm е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Русе
    Мнения
    9
    #2

    Отговор: AMBER или SOYAL

    Ако един климатик ще отоплява цялата къща избора е само Амбер-а, ако ще са повече климатиците тогава трябва да се мисли за тишината. Соял-а предполагам ще е по-тих от Амбер-а.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,576
    #3

    Отговор: AMBER или SOYAL

    С един 12ка не знам как ще топлите 3 помощения едновременно. С 24ка Амбер горе-долу добре поддържам 25-26 градуса в две помещение. Ако отворя и трето сигурно трябва да съм на максимум от възможностите.

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    176
    #4

    Re: AMBER или SOYAL

    Как може да ви хрумне, че климатик с 5.2 киловата върхова мощност на отопление, ще ви топли надеждно, при тази квадратура и разпределение? Говоря за прехваления Soyal.
    Amber също толкова много са ми го хвалили, но пак няма да ви стопли с тоя номинал и максимал. държа да отбележа, че ми е хвален само от продавачи в магазини.

    В последно време много се хвали марката, но на мен ми мирише на маркетинг.
    докосвал съм се до машини на марката и съм впечатлен само с цените им.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    38
    #5

    Отговор: AMBER или SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    С един 12ка не знам как ще топлите 3 помощения едновременно. С 24ка Амбер горе-долу добре поддържам 25-26 градуса в две помещение. Ако отворя и трето сигурно трябва да съм на максимум от възможностите.
    Здравейте, не съм казал, че ще топля цяла къща с един климати, просто въпроса ми беше какво ВИ е мнението като машини относно надежността на тези машини, нива на шум и т.н.

    12 Амбър и MSZ-AP35VGK са на една и съща цена и затова още повече се чудя коя е по надежна относно отопление, работа и шум.

    Ако за отговора е от значение, на първи етаж са хол и трапезария преходен общо 30 квадрата, кухня 15 квадрата.



    Предварително благодаря
    Този пост е редактиран от xps_; 01-06-22 в 12:12.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,781
    #6

    Отговор: AMBER или SOYAL

    Като гледам се гони бюджет въпреки скъпите Грита, , затова ти предлагам да сложиш във всяка стая по един такъв https://homemart.bg/klimatici/klimat...a-eco-powerful
    brotzki одобрява това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,576
    #7

    Отговор: AMBER или SOYAL

    За две години Грито Амбер два пъти се разваля. Щеше да се запали от кабеляци. После пък беше блокирал. Ама и доста го товарим на макс зимата.

    До към 25-30кв 24ка става. Над това трябва да фучи постоянно, ако търсите топло 26-28 градуса.Става и ламя :D

    П.п.На конвектор плащахме повече, но и е по-топло и тихо.
    Този пост е редактиран от brotzki; 01-06-22 в 21:22.

  10. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #8

    Отговор: AMBER или SOYAL

    Така...
    Като надежност само Господ знае.Не питай поданиците му.
    GREE AMBER е много добър климатик-топлообменик,двустъпален компресор......Моя е 18-ка ,шума му е нормален за модела ,а за топлене е много добре.За това колко хаби си има eu vent и аз и да меряв и да не меря в моята квадратура и условия е пълна лгупост и търсене на балами във форумите.
    Има един недостаък при мен-не държи постоянна температура(всъшност това важи и за KGTA).След като достигне желаната и се изключи(в което няма нищо лошо,вместо да ти вее хлад) се включва повече от градус под настроената температура.Това май е и недостатъка на всички GREE ,а дали е поправимо не знам.Моето помещение освен стаята включва и стълби към втория етаж,така че за този проблем трябва да се усведомиш от собственици на GREE в стандартни стаи.
    Съмнявам се нисък клас на фирмен климатик да работи по-добре! За високия клас на ME е леснода се препоръча,ако можеш да преглътнеш цената ...и ако мислиш.че някой ден ще се изплати.
    Ако ще взимаш 9-ки като цена/качество за мен най-доброто е HAIER FLEXIS+(или JADE,ако не те събаря цената),изключително тихи вътрешни и външни тела,вибрации-никакви,почистване на вътрешното(при JADE и външното ) тяло чрез циакъл на замръзяване ...и.т.н/
    Защо тук не ги препоръчват или по-скоро ги хулят е обяснимо и няма да дискутирам.Всеки има глава на раменате и може да мисли,в противен случай си плаща..
    KGTA пък е много икономичен и противно на приказките тук не е шумен,но за цената си няма как да се бори със спомрнатите на HAIER-както и като екстри.

    https://www.technopolis.bg/bg/Invert...SM1FA/p/651118

    https://www.technopolis.bg/bg/Invert...2FA-1/p/651117

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #9

    Отговор: AMBER или SOYAL

    Познавам двама близки с 12-ки Амбър - доволни са. Аз първа зима се отоплявах със Соял и съм доволен от топлото. Заповядай личните ми впечатления - ЛИНК
    Дори и сега, когато съм го подготвил за охлаждане, препотвърждавам впечатленията си от февруари. Спокойна вечер!

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,576
    #10

    Отговор: AMBER или SOYAL

    Чудесно е доволоството! При нас е точно обратното. При зададени 28 градуса, реално показва 24-25 ва термометър. И се усеща разликата във второто помещение. От този въздушен поток направо е за шапка по време сън или да се изключва през нощта.
    Този пост е редактиран от brotzki; 01-06-22 в 23:55.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #11

    Re: AMBER или SOYAL

    Едно е 24ка друго е 9ка.Според мен сояла си е доста добър климатик

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #12

    Отговор: AMBER или SOYAL

    Айде да навляза в последните месеци от зимната смяна на климатика с по-подробно инфо. Обещавам повече да не спамя излишно.

    Има голям резон в думите на @brotzki . И ние бягахме от максималната степен на духане, когато си бяхме вкъщи. Като сешоар си е... хаха. Определено не е комфортна. В наше присъствие винаги беше на 22-23 гр. и степен на духане 3-макс 4 чертички на дистанционно (или Mid-Low и Medium на мобилно приложение). Сутрин, излизайки през мобилното приложение му задавах 18 гр. и макс духане. Прибирайки се, вътре винаги беше 24-25 гр. В този сценарии го забелязах, че държи и най-голям и продължителен минимум - 400-500 вата. Вечер с увеличени градуси и намалено духане въртеше около 600-800 вата. При минус 10-15 вдигна и на 1300 вата. Като се спеше в хола при него, го слагах на безшумен (слушалка) режим. Тук разхода винаги беше 300-400 вата, което ми беше много странно. На този и до 3 степен - въобще не се чува, че работи. Ми, аз май се преповтарям. Не знам дали е голям плюс, но за цял отоплителен сезон дефростите на нашия Соял се броят на двете ми ръце. Заснежена пита на външното тяло да съм засичал 2 пъти. Казано по друг начин - жената детето са доволни. Какво да искам повече от този климатик.

    Съвети не искам да давам, но айде за последно. Ако слагате Соял 12-ка или 18-ка... гледайте помещението и монтажа на вътрешното тяло да са такива, че да не духа във вас. Казвам това с идеята климатикът да си работи винаги на максимална скорост на духане (не турбо). Така работи най-адекватно и продължително в минимума си. Останете си със здраве!

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    176
    #13

    Re: AMBER или SOYAL

    Щом топ модела на марката има нужда от доглеждане, какво да очакваме от машините им от по- нисък клас...

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,576
    #14

    Отговор: AMBER или SOYAL

    При нас така е монтиран в средно помещение - дълъг коридор и две странични стаи. Не живея там и не сам замервал консумацията, но плащам сметките от по 200 лв на месец за една стая и коридор денонощно при 28 градуса задедено на дистанционното и реални 25 и малъщ бойлер чат-пат. Ако отоплявам и другата стая ще трябва да работи на макс. Уж 24 Амбер май беше най- мощен за тези помещения.

  18. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #15

    Отговор: AMBER или SOYAL

    Най-добре е да го монтирате в лятната кухня,т.е. на двора и тогава да замерите.COC/SCOP и.т.н. ,по стар форумен обичай.
    Интересно защо когато на някои им кажат колко им хаби печката или пералня със сушилня не мерят,а почват да мерят климатици,нешо от което хабер си нямат.
    За всички по-нови във форума препоръчвам да си гледат какво пише в euvent или дори спецификациите на климатика,а не да слушат тъпотии....
    Там 3 у-ба ''японче'' връща енергия към мрежата.Не знам обаче дали уредиха въпроса от ЕРД да Ви плащат за нея,ама Вие се подгответе.

    п.с.
    Ето Ви характеристики за АMBER.
    https://gree-bulgaria.com/amber/?utm...11e4-437144945
    Не ги чета сега ,надявам се по бг обичай грешки да отсъстват.
    Ако някой форумен писател Ви убеди,че фирмата лъже и той е разбрал с неговото електромерче,значи имате проблем.
    Но писателя не Ви е виновен.Факт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL
    От kiril30 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 547
    Последно: 28-08-23, 12:42
  2. Gree GWH12YD/GWH12YD AMBER NORDIC
    От dimlubnik във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 11
    Последно: 15-03-23, 21:08
  3. Малко помощ относно Gree Soyal
    От pepkatatu във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 2
    Последно: 26-07-21, 19:18
  4. Gree Amber/C&H Supreme
    От cable във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 1004
    Последно: 28-02-21, 14:07
  5. Gree Amber GWH12YD / S6DBA1 или Gree Fairy GWH18ACD / K6DNA1D
    От fen4eto88 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 83
    Последно: 12-03-19, 18:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе