Здравейте! За много години!
Не намирам пост за новия GREE G-Tech II GWH12AECXD-K6DNA1A , та да споделя начално впечатление:
Това е първият ми инверторен климатик, монтиран преди 3 месеца с желанието основно да ми помогне за отопление - да не слугувам на печката с дърва, а и за разxлаждане/освежаване през лятото.Помещение 28м2(2х14м2), височина 2.65м в стара къща, дървена дограма 9м2, частична външна изолация стиропор - 5см северна страна, 2см-южно, таван 3см/ бетонна плоча.Под - паркет/ламинат, отдолу-избено помещение.
При засега "топлата зима" температури тук предимно над 0-та често ОН/ОФ-и, с нетърпение очаквах минусови температури за тест. Днес рано сутрин 7мин. дефрост (6:52 - 6:59ч, -4гр, 86% влажност, скреж) изхвърли 0.8л мътен конденз. Задание 22.5гр, в стаите поддържа заданието с точност +/- ок.0.5гр.Енергомера - средно ок.700-800 W за час, но духа топла приятна струя.За предния период 8.12.2023-9.01.2024 сметката ми 133лв общо(ок.60лв климатик/260квтч). Доволно.
Ще съм благодарен за инфо от други съфорумци както и коментари.
Отворите в дъното и подгревът му засега доволно си вършат работата(през дренаж отворите се вижда синия подгревател):
https://i.imgur.com/S6QXl97.jpg
Настройка вертикални жалузи -I , струята реално под малък наклон надолу и минава доволно под трегера и отворената портална врата 0.9м между двете части на помещението:
Безшумно на първа FAN, но ползвам 3-та степен за да подтисна доста шумното външно тяло(спя под вътрешното ок.1.5м, а въшното ми е на ок.2м( видно зад източния ми прозорец):