Темата е за модела от заглавието, а не за консумация и т.н.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Темата е за модела от заглавието, а не за консумация и т.н.
Не визирам модела, а общи приказки кой колко ток плащал...
Графиките са обединени в една с помоща на HomeAssistant. Там се събира статистика от много сензори, като може да се направи така, че да смята и лв. кое колко е изхарчило и за какъв период, като се сменят автоматично нощна и дневна тарифа.
Климатиците са в един апартамент. Въпросното Fuji е доста по-тихо на тихия си режим от колкото Gree на тихия режим.
Този пост е редактиран от jordanoxp; 25-03-24 в 15:22.
И как го правиш това с тарифите. И аз моите съм ги интегрирал в ХА ама не можах тогава да се справя с тези тарифи.
Ако имаш желание сподели в тази тема https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%B2%D0%B8.html
Благодаря! Прекрасна система за управление "автоматизиран дом"! Полезно за решилите да ползват.Засега при моите условия с един климатик, няма да инвестирам за допълнителни смарт-устройства.
Мартенската ти ГРЕЕ сметка(все така да ти е ниска!) е мечта за мен, но такива са ми условията. 187 кВтч по електромерните ми означава примерно постоянен среден разход ок.280 Вт. Е, южната ми слънчева част помага за по-малки разходи в периоди от ок.10ч - 18ч, видно от приложеното примерно за слънчевия 19 март.
Но накрая приблизително плащам изразходваните за климатика общо 187 кВтч Х дневната тарифа(0.224лв).
Шумът очаквано според спецификациите е в полза на Фуджито, но ми е достатъчно тихо вътре, дори напоследък спя също непробудно и при 4-та скорост.Жената изобщо не й прави впечатление.
19 март (зададено 22.5 нощ; сутрин 22гр):
Подобно на 23 март(зададено нощ 21.5 ; от ок.8:30 21гр):
Този пост е редактиран от popovp; 26-03-24 в 20:23.
@ jordanoxp -
https://forum.setcombg.com/attachmen...-25-140603.png
На база какви стойности на тарифите са тези показания?
Този пост е редактиран от popovp; 04-04-24 в 13:48.
В сайта на "доставчика" има калкулатор. Въвеждам 1 kW/h дневна и за нощната същото. Цените са приблизителни, но ме устройва.
https://electrohold.bg/bg/sales/kalk...ektroenergiya/
Ако за ГРЕЕ II-то крайната сума за плащане е 16.51лв(11.18+5.33лв), това означава примерно работа с постоянна мощност средно ок.116 вата - много конкурентен "минимум".
Последната ми 'зимна" сметка(08.03 - 07.04):
за климатика 32лв - 146 квтч / 4.7 квтч за ден / средна консумация 196 вт за час.
Поддържана температура 21.5-23 гр.
Грее-то в днешния доста хладен пролетен ден (ок.12-10гр.) работи типично в ОН/ОФФ режим, но поради продължителните 15, 20, 30, 40 мин ... ОФФ-почивки спрямо кратките времена на работа при ОН(ок.10 мин), консумираната мощност/ сметката за тока са доволно ниски според мен. Ето в ок.7 - 7:15ч при поддържана 21.5-22.4гр:
Този пост е редактиран от popovp; 23-04-24 в 18:09. Причина: Добавка
Сметката от преходният период за април ( 7.04-8.05) - почти 11лв(на база 0.22 лв/ квтч); 48,6 квтч или средно 1.62квтч/ ден, 67.5 вт за час.
Много кратък преходен период тук покрай морето. След като се затопли до 30гр по обед на 5-ти и ни се налага включване на охлаждане, ето някои резултати от вчера 6.06:
Дневни температури макс.28 нин.18 гр, включване в 17ч - външна 26.8 гр, 78% влажност, зададена 26.5гр, "АУТО ФАН" при вътр. 27.6 гр (28.1гр по датчика ми на ок.3 см срещу отворчетата вероятно срещу вътрешния датчик - виж. снимката).
Развъртя за ок. 5 мин. до ок. 480 вт, след което настъпи тишина (I-ва степен ФАН, полъха се чува много слабо едва ако се изправя на леглото под климатика, вижда се при осветяване "трептене" на перата на турбината ). Работи "инверторно" със средно ок.170 вт ок.1.5 часа до "стенд-бай" изключването. Безшумно отваряне/затваряне на клапата. Очакват се скорошни горещини според прогнозите, та да видим как ще се представи при по-тежки летни условия.
OUT е температурата от датчика на термометъра - горе встрани срещу долната част на тялото:
- - - - - - - - - -
Днес 17:30 - 19ч:
17:39 - вн. 26.8 гр, 71%(сутрин 100%-мъгла); вт. 26.7/26.8 гр; Задaдено 26.5 гр, "АУТО ФАН"
Развърта за ок. 5 мин. до ок. 238 вт; Инверторна работа ок.170 - 138 вт.
P.S.Извинявам се за лошокачествените снимки, но с Windows7 и последните акктуализации на ТАПО-то, вече не мога да инпортирам чрез Bluetooth от таблета както беше в по-старите ми постове.
Този пост е редактиран от popovp; 09-06-24 в 11:06. Причина: Добавка
Гледай това да не го види някой от енергото ,че ще изревеш