Ще топли, таратанци! При проектна мощност 3 или 4 киловата, за европейски климат смятай не повече от 6 киловата максимал. Освен ако не става въпрос за южна Гърция или Италия. Тия номинали за нищо ги нямате!
Ще топли, таратанци! При проектна мощност 3 или 4 киловата, за европейски климат смятай не повече от 6 киловата максимал. Освен ако не става въпрос за южна Гърция или Италия. Тия номинали за нищо ги нямате!
Петко, тази машина отнася над 40 квадратни метра без проблем. Позволи ми да съм по-запознат с японските климатизаторите и техните възможности...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Рос, забелязвам 5,6 kW номинал (охлаждане). Само мога да предполагам, че проектната мощност е около 4 kW, максимум 5 kW с клизма, защото максимала и го дават 6 kW. Може и 100 квадрата да климатизира, въпросът е да не развърта при отопление повече от 1,5 пъти проектната си мощност, за европейския климат. Иначе ще се обледява за минути и няма да работи.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Пак теория на конспирацията! Къде намесваш климатиците за европейския пазар? Как пък не разбрахте, че тези топ модели, нямат точни аналози, даже и след години.
Добре де, никой ли не предлага внос на нови япончета
Officeservices.bg
Искам да кажа, че в Япония климатът е друг и не е п.облем да напънеш там една сносна европейска 12-ка да върти с 8 kW за 15-тина - 20 минути на отопление, стига проектната и мощност да е поне 3 киловата (вече почти не правят такива). Трябва да и подмениш IPM-а и си готов. Този номер е неприложим в зимите при умерените географски ширини. Японците са наясно.
Да не сте препили, другари.Много митове се носят последно време-минимуми, ограничения във времето за работа на максимал, евро моделите били добри като джапанките, и много други такива.
Да може да се каже че евро моделите са добри,но са орязани от към екстри, спрямо японките ,няма как да се сравняват с тях.Казвам го като притежател и на двата типа машини.
Аз поне се убедих какво се е предлагало преди 10 години там,и каква се е предлага сега при нас.
Е няма как да сравняваме.
Наздраве
Конкретно не съм, но придобивам такова общо усещане в последните години, че при избор на машина се търси нещо друго, а не да върши работа.
Мисля си, ако предложа на някого да си вземе Хитачи, като моето, ниския клас за 20 и повече квадрата северна стая, ще ме послуша ли някой.Не вярвам.
Този пост е редактиран от edi1; 19-05-19 в 10:37.
Точно така. Търси се да е много тиха, да не дефроства, да топли при -15°С така, както и при +7°С и да струва 1000 лева, барабар с монтажа. Накрая всеки си купува това, което си е наумил.