Този пост е редактиран от splendor; 17-01-19 в 11:16.
По принцип си прав,затова дадох линка към по -евтината цена.cop не топли ,ама...една шегичка тука...
....Сигурно обърках нещо в сметките с RPD?...Аха,дал съм rpc,за rpd ,да ама и разликата в цената не е толкова.Всичко е сметнато,безплатни обяди...
За фирмата може и да си прав,но щом го има на едно место на тази цена,значи ...
p.s. За това коя цена е за предпочитане и как ще се избива може само да се гадае.Никой не може да каже каква ще е цената на тока след някоя година...
Но всеки модел за цената си е добре.Та затова ми е интересно,защо не се препоръчват в раздела за избор.
Този пост е редактиран от cable; 17-01-19 в 11:52.
Това Акебоно изглежда много корава машина.
Има ли някой собственик да драсне някой ред?
Днес сравнявах характеристиките с ME LN zubadan. И май единственната разлика е .....1 000-то лв.
MSZ-LN | Mitsubishi Electric | ClimaCom | Climate Control Systems
Разлика са,ама за спалня 6,3 max едва ли ще се наложи....Ама не знам ,затова ми е интересно дали разликите са наистина същественни.
Само,че няма никакви отзиви и нито един собственник.
Да де, но интересно колко запазва (Хитачито) при минусови температури с това 37кг външно тяло.
То верно не са само килограмите, ама...
За девятка е .
Ами рекламата гласи:
''Този модел е оптимизиран да работи в режим отопление до -25°С. С технология Constat Power запазва номинална отоплителна мощност до -15°С. Най-доборото решение за студени региони.''
https://www.acton.bg/split-sistemi-hitachi-rak-rxd
Cable машината вероятно е добра.
В съпоставката ти с МИ то няма шанс.
Това е нормално .Акебото е средния клас на Хитачи ,а LN е високоя клас на МИ.
Ако го сравняваш с SF или AP e еквивалента на акебо.
Според мен машината е добра ,но на тази цена конкуренцията има по- добри машини за същите пари.
Предполагам цената е фактира за да не се продава.
От друга страна цепениците на МХИ не блестят с по- добри параметри или екстри ,но се препоръчват .
Шарен свят .
П.п.
Преди време колега съфорумец беше писал за този модел .
Исказа добри впечатления относно комфорт и икономичност
Много модели запазват 100% номинална мощност, че и над 100% дори, при -15, но не се бият в гърдите с това и не го драскат навсякъде по брошурките си. Рекламата е важна!
П.п. Рафа, имам "цепеница" на МХИ, със скромния максимум от 4.3kW в едното стайче, а в другото уж по-мощно МЕ, с максимум 4,6kW. Като застудее по-сериозно, цепеницата прави сауна, а МЕ-то, с по-яките параметри, като види студ и почва да се крие, добре че е заврян в по-малка стая, че да смогва. Пък ти гледай параметри, на +7, коклкото си искаш. 9-ката ZS-S, която също е среден клас, го прави рошав откъм топлене, тишина и дефрости. А МЕ-то е среден клас, набедена 12-ка. Странно, защо ли не хваля така и въпросното МЕ, а ми е първият климатик?? Струва, нескромните 1500лв., без монтаж. Елате, поживейте малко извън тропиците, с вашите машинки и тогава се фишкайте, кой какви параметри вади, на +7.
Този пост е редактиран от rosswen; 17-01-19 в 22:31.
rafa : ''Според мен машината е добра ,но на тази цена конкуренцията има по- добри машини за същите пари.''
Интересно кои са тези по-добри машини за такива пари(не да се заяждам,просто не съм видял,нищо не ме боли за Hitachi).Говоря за данни по каталог тъй като липсват наблюдения.А темата която посочвате горе е за стария модел.
Това е причината, да не се и препоръчва, понеже е нов модел и няма отзиви от потребители, а как да препоръчваш нещо, като го знаеш само на хартия. Виж Грее-тата например, в ниския клас им дават да слизат до 200w а те под 400w не отлепват. Цената 1700лв за 9-ка също оказва влияние. Колкото за МЕ ЛН Зубадан, той просто не е за нашият климат. Виж горе в скандинавските държави, като нищо да го бутнеш в някоя спалня.
Зубадан, спалня, руса шведка......ееех, мечти, мечти.
По темата, на мен ми изглежда хубава машина за парите си.
Дано някой се ‘набута” с нея, че да пише впечатления.