То е ясно, че Хит-клима ще го монтират, само че както писах по-рано, помещението е все още на шпакловка. Тепърва ще боядисвам и после ще мисля за монтаж.
За сега чакам да се стопли още малко. Може би тази седмица ще "мятам" латекса...
То е ясно, че Хит-клима ще го монтират, само че както писах по-рано, помещението е все още на шпакловка. Тепърва ще боядисвам и после ще мисля за монтаж.
За сега чакам да се стопли още малко. Може би тази седмица ще "мятам" латекса...
Очевидно в Бриколаж чистят бройки от някои модели климатици. Мисля имаше и друг потребител написал за модели на доста ниска цена от там. Май пак за Финлукс и Хитачи.
Ето я темата - https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55966.0.html
Разликата е в поколението.При новото външно RAC-50YH7 е увеличен КОП-а и ЕЕР-а, намален е номинала на топлоотдаване от 6,5 кв на 6 кв.Теглото на телата е същото.RAC-50YH7 е вече със 1600 грама фреон, а RAC-50YH6 е съ 1400 грама.С една дума новия модел е малко по-добър от стария.Иначе из България както винаги рекламните брошури и данните по сайтовете имат грешки.Първоначално публикувано от krasipet
Наистина климатиците Хитачи и Финлукс в Бриколаж Русе бяха чисто нови в кашони личи си ,че не са отваряни с гаранция само докато се наканя свършиха Хитачитата 25- ци, затова за село взех за родителите ми Финлукс колкото лятото да да ги поохлажда, да не ги простуди ще го пробвам и на отопление не тая големи надежди да топли въпреки че е DC инвертор външното тежи 36 кг и има нагревател на тавата.Ще пиша отзиви като си отида че те без мен не искат да го пускат и се страхувам за токовите удари които са доста често трябва по някав начин да го предпазя.
Ами свършили защото са купили за всичките си 10 магазина 30бр. Хитачита.
Гаранционна карта на сервиз "ДЕ-ДЕ" ЕООД Пловдив (надявам се да не е абревиатура на "де гаранция, де")
С мейл на Термоклима и талон за регистрация, което вече ме подразни. Да видим, ако не го пратя, как няма да признаят гаранцията?
[/quote]
ДЕ-ДЕ -ЕООД е новото име на Термоклима.
Здравейте знаещи,
Някой може ли да ми каже удачен ли е този климатик Hitachi 50FH7 за отопление на 20кв.м. стая тухла.
Тъй като е по-мощен, от необходимия за това помещение, ще бъде ли разхода по-голям, примерно от 12-ца. Просто цената му е повече от приемлива. Благодаря предварително!
Удачен избор е.Разхода ти зависи от топлозагубите.Машината е с нисък минимум и работи добре.
Е как да е удачен за 45м3 прекалено силна струя има и разхода на ток ще е по голям.Първоначално публикувано от tonym
Той ако работи на минимум и струята му ще е low.Отделно слиза на отопление до 900 вата отдаване което за тази стая от 20 квадрата е идеално.
На low има дебит от 408 кубика на час, а на quite 390 кубични метра въздух на час.
Достатъчно добре е в сравнение с конкуренцията и при зима като тази която вече отмина няма да има проблем дори съпругата му/приятелката му да иска 28 градуса.26-27 децибела не са много-има доста 12-ки които вдигат такъв шум и не топлят.
Друг въпрос е дали това е най-подходящият климатик за това помещение от наличните към момента на пазара, което до голяма степен зависи от много условия
П.П. Преди 2-3 години бях единственият "Еретик" в този форум, но сега "нашето движение" има все повече привърженици
разчистиха и кът аут климите преди време с дбра промоция в техното , може би трябва да чакаме моделите за 2012
има ли каталог излязъл?
Добре де ако ти трябва лека кола за къв да си вземеш джип и да плащаш повече за едно и също.
Ето тук има руския каталог за 2012, но там нещата винаги са малко по-други от към модели - http://www.hitachiaircon.ru/manuals/ .Под № 342 е за 2012.
Еди конкурира Гугъла. Признавам те относно ровене и търсене на документации нямаш равен.
Е тия нови Хитачита с покрите сребърно ион няма да цапало пише турбината няма да се нуждае от почистване.