Абе Джак,на колко скрол компресора си виждал Отделител на Течност(докипател)?Кожуха на компресора се явява О.Т.- китайците са спестили докипател и заглушители на фреона(вероятно заради скъпото вътрешно тяло, което оскъпява много крайния продукт) и бръмченето на компресора се предава по тръбите.
Нищо не са спестили,има материал за още два климатика даже.
Ето как е показано според инструкцията
П.С.Има от къде да си я поръчаш. https://buyee.jp/rakuten/shopping/se...=&query=sp-wc1
Джоков, напъваш се да мислиш и се затормозяваш излишно. Няма място за сравнение между пластмасова цепеница, тип аспиратор от миналия век и вътрешно тяло с неръждаеми компоненти, в добавка със скрол компресор на Хитачи (уникални са при ниските мощности). Високата цена не го прави лош или нефнкционален.
А къде са заглушителите?
Да дадеш 3 хилядарки за климатик и да ти бръмчи като трактор в хола/спалнята нещо не ми се връзва. Хитачитата са хубави машини, но според мен тези модели не са позиционирани в подходящата ценова категория за това, което предлагат. Недостатъците от предишните модели още не са изчистени.
Джак гледал си само на картинка тоя модел а го коментираш .. ниски мощности ? 9ката топлоотдава 3 кВ при -20 по сервизно ( прочети го 2-3 пъти да го осмислиш ) .. това е брутална машина не си знае силата казвам ти го от опит ,аз не мога да я напъна в 27 квадрата .. а компресора се развърта от 100 до 2600 вата ,няма -15-20 ако няма загуби слиза под 200 вата при -15 .. шумове от фреон при мен има незначителни ,но е монтиран с 2 пъти по къс тръбен път от препоръчаните 5 метра .. недостатъка е дефрост алгоритъма при ПСА ( може по новите да са го пооправили ) но е лесно лечим проблем
Алекси, ти поне имаш опит, я кажи с какъв мотор е вътрешното тяло на тези Хитачита, ако се наложи може ли да се разглоби за смяна на лагери?
...
Не съм казал, че е лош този модел, казах, че според мен е твърде надценен. В категорията над 3000, а и за по-малко пари може да намериш къде по-добри и по-мощни машини, нокрии, хевита, с топъл дефрост и т.н
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 14-05-19 в 00:07.
мотора е небезизвестния Панасоник ,разглобява се за смяна на лагери през 3г
Пак почнахте да спорите упорито,ще затворят и тази тема.
@Alexi, на какви цени вървеше PSA-то, когато си го купи? Знаеш ли каква е разликата със следващите модели?