Страница 77 от 90 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 1341
Like Tree645Одобрявам

Климатици Hitachi

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Климатици Hitachi

Планарно-епитаксиален? [emoji1787][emoji1787][emoji1787]Айде бе! Не го вярвам..

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    То че има начин има, стига да не е в някой чип вътре.
    Термистор е, но не мисля, че си струва да се мести, климатикът си работи адекватно,просто много зависи как ще се настроят клапите за вертикалният и хоризонталният въздушен поток, освен това зависи и къде седи дистанционното.Не че си комуникира с дистанционното, просто зависи за показанията на вградения термометър.

4. Тук е от
    Oct 2019

Настроен е да духа надолу и нищо повече не съм бутал, както казах държа отворена вратата с цел топлината да отива до колкото може и в другите стаи, при настроени 25 термометъра ми показва 22, а дистанционното 20 хаха малко странно нали :D сигурно датчика на ДУ е не знам и аз как да кажа не показва точно.. или смяна на батерийте с DURACELL Може би

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Планарно-епитаксиален? [emoji1787][emoji1787][emoji1787]Айде бе! Не го вярвам..

Умреш да се правиш на интересен. Къде къде по прости устройства ползват чипче и четат температурата по I2C....примерно на 100kHz... и не е току така 5 жици да се разкарват на няколко метра....
    Gyokov одобрява това.

6. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от Martinez Виж публикацията
    Настроен е да духа надолу и нищо повече не съм бутал, както казах държа отворена вратата с цел топлината да отива до колкото може и в другите стаи, при настроени 25 термометъра ми показва 22, а дистанционното 20 хаха малко странно нали :D сигурно датчика на ДУ е не знам и аз как да кажа не показва точно.. или смяна на батерийте с DURACELL Може би
    Значи клякаш срещу климатика на максимално възможното далечно разстояние срещу него, надуваш турбината на макс и местиш клапата за вертикалния поток, така че да усетиш топлия въздух във възможно в най-ниската точка. Ако климатика е монтиран в едната страна на стаята, а не по средата завърташ и хоризонталните клапи в желаната посока. Дистанционното дава отклонение, сравнявал съм го с аналогов живачен термометър, разликата е от порядъка на 1 градус - при показания на дистанционното от 20 градуса, аналоговия заковава на 21 - поставени на едно и също място и на еднаква височина. Освен това винаги докато ти е отворена вратата ще имаш разлика от това което си задал като температура и това което е в стаята. Имай предвид, че температурния датчик за температурата в стаята се намира от дясната част, там където е приемника за дистанционното, ако тази част се намира близо до стена е възможно да прави топъл въздушен джоб и да изключва по-рано.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Умреш да се правиш на интересен. Къде къде по прости устройства ползват чипче и четат температурата по I2C....примерно на 100kHz... и не е току така 5 жици да се разкарват на няколко метра....
    Симпатяга, повече от четвърт век се занимавам с мерене на разни температури, на много различни места и мога да ти заявя най-отговорно, че тези устройства с чипчета,, които споменаваш и за които някой е написал, че мерят температура, можеш да му ги поставиш там, където слънце не огрява. Намират ми се няколко такива, мога да ти пратя и тях. Колкото и голяма да е цепеницата, наречена климатизатор, мери температурата с термистори. Защото трябва да се мери точно и стабилно. И децата знаят, че най-чувствителния на температурни промени елемент е керамичния кондензатор, но не го ползват, когато трябва да ги мерят.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Призовавам, да се върнем към полезната дискусия!
    Genadi80 и Rafailiev харесват това.

10. Тук е от
    Oct 2019

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    Не е нужно да чете тема от 77 страници.

Мисля да я пробвам тази настройка, за мен е малко кофти че турбината не спира в покой при достигане на желаните градуси, но все пак има опция за 30 сек въртене и 210 сек покой.

Изпратено от моят HUAWEI GRA-L09 с помощта на Tapatalk

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

dodo, с ntc е най-евтино, а и смениш ли го с друго всичките мереници отиват на кино. Правиш си монопол - нещо от 5ст го продаваш за 10...20...30лв.

12. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Прехвърлих въпроса си в темата за цепеници...
    Този пост е редактиран от the inquirer; 01-12-19 в 00:12.

13. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

https://files.elfsight.com/storage/6...3694bd6054.pdf

Новия каталог на марката.
    popov, valerko8, milanov и 2 други харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Мнение за новата Shirokuma?,,,някой има ли го вече?...или пък някой да го е монтирал някъде?...хареса ми този сребристия,че на предния панел се изписват символите за режимите на работа и градусите...

Този пост е редактиран от iveto; 19-06-20 в 18:13.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Климатици Hitachi

Широкумата изглежда доста добре. Могло е на 50-ката да сложат по-голямо вътрешно, все пак дебити си трябват. Прави ми впечатление, че RPD вади по-добри шумови характеристики на първите две степени. Което го прави добра, бюджетна машина.

17. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

E,кое му е бюджетното?....аз за 2200 преди 3 години си взех Daiseikai 8,10-ка с монтажа....

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    E,кое му е бюджетното?....аз за 2200 преди 3 години си взех Daiseikai 8,10-ка с монтажа....
    Ставаше въпрос за RPD Performance серията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 77 от 90 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе