Планарно-епитаксиален? [emoji1787][emoji1787][emoji1787]Айде бе! Не го вярвам..
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Планарно-епитаксиален? [emoji1787][emoji1787][emoji1787]Айде бе! Не го вярвам..
Термистор е, но не мисля, че си струва да се мести, климатикът си работи адекватно,просто много зависи как ще се настроят клапите за вертикалният и хоризонталният въздушен поток, освен това зависи и къде седи дистанционното.Не че си комуникира с дистанционното, просто зависи за показанията на вградения термометър.
Настроен е да духа надолу и нищо повече не съм бутал, както казах държа отворена вратата с цел топлината да отива до колкото може и в другите стаи, при настроени 25 термометъра ми показва 22, а дистанционното 20 хаха малко странно нали :D сигурно датчика на ДУ е не знам и аз как да кажа не показва точно.. или смяна на батерийте с DURACELL Може би
Значи клякаш срещу климатика на максимално възможното далечно разстояние срещу него, надуваш турбината на макс и местиш клапата за вертикалния поток, така че да усетиш топлия въздух във възможно в най-ниската точка. Ако климатика е монтиран в едната страна на стаята, а не по средата завърташ и хоризонталните клапи в желаната посока. Дистанционното дава отклонение, сравнявал съм го с аналогов живачен термометър, разликата е от порядъка на 1 градус - при показания на дистанционното от 20 градуса, аналоговия заковава на 21 - поставени на едно и също място и на еднаква височина. Освен това винаги докато ти е отворена вратата ще имаш разлика от това което си задал като температура и това което е в стаята. Имай предвид, че температурния датчик за температурата в стаята се намира от дясната част, там където е приемника за дистанционното, ако тази част се намира близо до стена е възможно да прави топъл въздушен джоб и да изключва по-рано.
Симпатяга, повече от четвърт век се занимавам с мерене на разни температури, на много различни места и мога да ти заявя най-отговорно, че тези устройства с чипчета,, които споменаваш и за които някой е написал, че мерят температура, можеш да му ги поставиш там, където слънце не огрява. Намират ми се няколко такива, мога да ти пратя и тях. Колкото и голяма да е цепеницата, наречена климатизатор, мери температурата с термистори. Защото трябва да се мери точно и стабилно. И децата знаят, че най-чувствителния на температурни промени елемент е керамичния кондензатор, но не го ползват, когато трябва да ги мерят.
dodo, с ntc е най-евтино, а и смениш ли го с друго всичките мереници отиват на кино. Правиш си монопол - нещо от 5ст го продаваш за 10...20...30лв.
Този пост е редактиран от the inquirer; 01-12-19 в 00:12.
https://files.elfsight.com/storage/6...3694bd6054.pdf
Новия каталог на марката.
Мнение за новата Shirokuma?,,,някой има ли го вече?...или пък някой да го е монтирал някъде?...хареса ми този сребристия,че на предния панел се изписват символите за режимите на работа и градусите...
Този пост е редактиран от iveto; 19-06-20 в 18:13.
Широкумата изглежда доста добре. Могло е на 50-ката да сложат по-голямо вътрешно, все пак дебити си трябват. Прави ми впечатление, че RPD вади по-добри шумови характеристики на първите две степени. Което го прави добра, бюджетна машина.
E,кое му е бюджетното?....аз за 2200 преди 3 години си взех Daiseikai 8,10-ка с монтажа....