Не го знам тоя линк откъде го намери, но аз мога за ти покажа няколко в които Хитачито е с фреон R 410AПървоначално публикувано от muchoto
http://hitachiaircon.ru/cat/inverter/ ако това има някакво значение в случая.
Не го знам тоя линк откъде го намери, но аз мога за ти покажа няколко в които Хитачито е с фреон R 410AПървоначално публикувано от muchoto
http://hitachiaircon.ru/cat/inverter/ ако това има някакво значение в случая.
Има сериозни отклонения в тези таблици
пример:
FUJITSU 9LCC го дават с COP 3,96 при 7гр.- а е 4,26
FUJITSU 14LCC го дават с COP 4,35 при 7гр. - а е 3,8.... или така пише поне на моите клими
Защо ли нещо не вярвам на тези таблички???
rsvr
Не се напъвай толкова. Никой няма да ти ръкопляска. Днес ходих до една фирма която продава/монтира клими(най голямата в градъ, в който живея). Направими впечатлени че имат всичко друго, но не и Панасоник. Попитах ги- защо? Отговорът беше кратък и еднзночен.
-Отказахме се да ги продаваме. Невероятно много компресори гръмнаха през последните месеци. Нямаме толкова персонал, който да ги отремонтира, а и не ни се занимава.
-Това бяха думите им. Ако мен са ме излъгали- то и аз теб лъжа.
Е да де.Характеристиките са сравнени по сервизните документации и заводските изпитания.За e9dke ако погледнеш в архива е дадено че отдава 2 кв при минус 7 както ти написа.Първоначално публикувано от dan66
Това са данни за 9 L(A) и 14 L(A).Първоначално публикувано от Jackas
В google ми излезе най-отгоре.Първоначално публикувано от djambov
Наистина интересно. Явно има различни партиди.
marty
Ми не виждам никъде да пише LA- пише 9L и 14L
rsvr
Не се напъвай толкова. Никой няма да ти ръкопляска. Днес ходих до една фирма която продава/монтира клими(най голямата в градъ, в който живея). Направими впечатлени че имат всичко друго, но не и Панасоник. Попитах ги- защо? Отговорът беше кратък и еднзночен.
-Отказахме се да ги продаваме. Невероятно много компресори гръмнаха през последните месеци. Нямаме толкова персонал, който да ги отремонтира, а и не ни се занимава.
-Това бяха думите им. Ако мен са ме излъгали- то и аз теб лъжа.
[/quote]
хе-хе, ние имаме на името на фирмата поне 250-300 инверторни панасоници/имаме 120 офиса/ , най старите са на 3 години, и още нямаме изгорял компресор. Тия да не говорят за китайски Панасоници??
marty
В тази таблица в колонката при -7гр ако видиш че консумацията на ел.енергия Pe/kw/ на който и да е климатик е по голяма от номиналната /Pe при + 7гр/ то климатика е тръгнал в максимален режим и всички даннни при -7гр са "ала-бала"!
Точно за китайски. И във Варна чух че вече спират с евтините модели Панасоници /китайските/, ще продават само от скъпите модели /Малайзииски/.Първоначално публикувано от rsvr
А LCC да виждаш?Първоначално публикувано от Jackas
Само , че от пролетта нямало да има никакви малайзийски,чух го от няколко места, само чайници и тия готините от новите серии, Японските със сивия-металик вътрешни тела....дето няма по голям от 12-каПървоначално публикувано от muchoto
Китайски Panasonic - по-добре недей
Виж Малайзийски или Японски... там е друга работа.
Muchoto, за кои нови серии говориш?
Привет на всички отзовали се на моя въпрос!
най-напред, поставих въпроса защото не съм на вътре в климатичната техника, въпреки, че съм инженер - все пак човек не може да разбира от всико, нали...? Просто търся отговор (и може би успокоение) от хора, които с професионален опит в тази област, или имат опит като потребители...На мен това ми е първият климатик в къщи.
Що се отнася до модела на Хитачи за който писах, то той е с R410А и наистина го видях в Техномаркет.
Значи, ако при минус 15 му останат 1,5 - 2кВт мисля, че ще е добре...е, тогава по ефективност просто ще е една скъпа духалка...но дано да не се налага да включвам и друга, та да му помага....
Дано да му е здрав компресора....една от причините да взема Панасоника бе и това, че му дават гаранция на компресора 5г, което никак не е малко според мен....
Ами водят се Малаийзиици, на хартия, иначеПървоначално публикувано от rsvr
В момента истински са само японските скъпите. Ама за тая цена , по-добре фуджицу.
kojcho При -15 не вярвай много на книжките, трябва да се увериш лично.
Тука из форума бяха писали по време на зимата 2006 като стана -20, много хубави неща за климатиците си. Тоест всеки си хвалеше климатика. Е сигурно половината са послъгали малко.
Не, не виждам, но по принцип така си ги пишат...само LПървоначално публикувано от marty
Точно за малайзииските ставаше въпрос. А като се сетя как ги хвалеха до преди година...добре че не им се вързах тогава.Първоначално публикувано от rsvr
Muchoto, дано зимата да не е люта, но каквато и да е, ще го пробвам...на него ще разчитам за отопление...
Иначе аз нито продавам, нито ремонтирам клими, така, че нямам предпочитания към марка, модел и т. н., нито искам да оплювам който и да било климатик! просто ще бъда доволен, ако климатика за който изръсих бая пари топли детската стая - поне децата да не студуват... Това е.
Може би вторият климатик да е Фуджицу :- ) макар, че явно и при най-добрите производители има успешни и не-толкова успешни модели/сериии. Но това най-добре го знаят тези, които се занимават с ремонт...