Някой има ли представа какво означава функцията "Самопочистване" при новите климатици. Понеже имам HITACHI D10EX2 и там е описано само, че поддържа тази функция. Предполагам, че тя няма нищо общо с "Размразавянето"!
Някой има ли представа какво означава функцията "Самопочистване" при новите климатици. Понеже имам HITACHI D10EX2 и там е описано само, че поддържа тази функция. Предполагам, че тя няма нищо общо с "Размразавянето"!
Имаше един нов модел на Панасоник с такава фунция. Точния модел не го знам.Върху филтрите има нещо като "прахосмукачка", която в определен момент се включва, изсмуква прахта и я издухва през специална тръба на вън. Тази прахосмукачка се движи по две паралелни оси по дължината на климатика и се включва автоматично или по твой избор. Но за Хитачи не съм чувал да имат такива модели.Първоначално публикувано от agro
Panasonic-ът е XE9/или 12/EKE и наистина е с прахосмукачка.
Но има и друг вид автоматично почистване на филтрите при други модели, но нека който е запознат да каже как работят. Например при Mitsubishi Heavy Industry на новите модели ги има.
То именно заради постоянните дефекти на тази прахосмукачка спряха модела.Първоначално публикувано от volang
Откъде имаш данни, че са го спряли? От производство ли са го спряли?
Иначе характеристиките на модела са доста добри.
Той климатика си е супер , но тази екстра с прахосмукачката не е доизпипана. Като се замислиш, нищо особено като не ти работи прахосмукачката, но все пак човека е дал ~ 2000 лв за климатик и нещо като не работи полудява. Те и затова спряха от производство тая серия. Новите от този клас са най-вероятно с друга подобна екстра, но не същата.Първоначално публикувано от deian
Мицубиши имаха някакъв модел със самопочистване. Техници, които са го монтирали бяха много впечатлени.Първоначално публикувано от deian
Точно за него говоря Ама май не е реализирано с прахосмукачка.
На руските сайтове за МИЦУБИШИ пишеше, че става след спиране на климатика.Тази функция се задейства автоматично в период за 2 часа.Превърта въздух във вътрешното тяло и така почиства филтрите и изсушава вътрешното тяло, след което през дренажа боклука си заминава навън.
При Дайкин уруру-сарара има функция самопочистване на вътрешното тяло.Представлява циркулация на сух и горещ въздух в самото тяло около 3 часа, при работещ някакъв електронен стример,който допълнително мори мухала и плесените.Един вид дезинфекция е цялата работа.Нищо не изкарва на вън.Предполагам ,че така е и при Митсубиши.
Бъркате изсушаване и почистване от прах.
Функциите са коренно различни и изискват коренно различни средства за осъществяване.
Смисъла на изсушаването е да не се задържат бактерии и гъби във вътрешното тяло. Тази екстра се среща сравнително често, но има смисъл само в режим на охлаждане, когато във вътрешното тяло кондензира влага.
Смисъла на самопочистването от прах е по-на рядо да се чистят филтрите. Такава екстра за момента няма успешно въведена масово.
Ето как става "самопочистване" при някои модели климатици 2012г / информация от извора / :
Google Преводач
1.Отива се в полето в ляво - Информация за този сайт - Последни модели сравнение 2012г. - влизаш в него
2.После в новия сайт избираш - Стая с климатик автоматично почистваща функция сравнение 2012.
И ... четеш за различните модели как са го измислили.
Дано съм полезен с нещо ?
Този пост е редактиран от mitevi; 17-10-12 в 17:08.