Може вътрешния датчик да лъже, но може и да прегрява компресора. Трябва да се види от специалисти.
Преглед за печат
Може вътрешния датчик да лъже, но може и да прегрява компресора. Трябва да се види от специалисти.
Какво значи да прегрява?
Обадихме се, но ще дойдат в петък.А специалистите все пак са Техноклима за това питам вас.
Понеже не съм наясно и не зная какъв може да е проблема бих искал само да попитам за какво помещение го ползвате-колко квадрата или кубика?
55кубика
sevda75,мисля,че получи отговор.
Повече от форума можеш да очакваш само ако се появи някоя врачка.Цитат:
Първоначално публикувано от ewgeny
За специалистите се мисли преди закупуването на климатика.Цитат:
Първоначално публикувано от sevda75
Октомври сложих HITACHI RAS/RAC-E14H1. Вече е март и мога да направя равносметката. Доволен съм като цяло. Е ако е много влажно размразява по-дълго и изстива, но радиатора въобше не размразява, нали? ;) Вътрешното тяло леко вибрираше, нос слижих от гумените тампони на ММ и заспа. Външното явно е монтирано добре и не тропа. При -15 декември си поддържаше зададените 22. Е по празниците включвах и втория климатик в спалнята (топля 2 стаи с Хитачито като е монтирано точно срещу врата на спалнята в хола) за час-два вечер, но ние сме си малко зиморничави.
Аз би трябвало да бъда пристрастен към тази марка, но все пак ще се опитам да дам обективно мнение. Като цяло марката е добра без да блести с нещо особено много. Правят добри и здрави машинки без да са най-икономичните или най-мощните или най-тихите, но пък цената им е ........ по някой път много добра. От тази марка могат да се очакват изненади от всякакъв неприятен характер – като гърмежи на компресори Power modul и неща от всякакъв такъв характер, но това го има и в другите фирми. Просто тук са една идея по изявени. Като се взима климатик от тази марка не трябва да има някакви особено огромни очаквания, но които има такива очаквания трябва и добре да се е приготвил да даде 2 или 3 пъти повечко парички отколкото Hitachi-то. А ако има някъде промо на Hitachi си взимайте, защото тази година цените са здраво нагоре. Пък кой ти гледа дали са с едноредов или двуредов топлообменник
Dulo,кажи моля те за колко голямo помещение го ползваш това E14H1?Цитат:
Първоначално публикувано от dulo
RAS/RAC-E14H2 с единичен или 2-ен топлообменик е и с капилярка или електромаг. вентил е ?
за 14H2 незнам обаче 35YH6 е с единичен е и е с вентил!Преди седмица сменях компресор.А доколкото знам моделите имат разлика само в компресора.
Единичен + ЕТРВ е E14H2.
и аз си взех hitachi rac-e14h2,но външното ми тяло много бучи и вибрира малко. някой друг дали има същия проблем или така са ми го монтирали?!  :help
Е то на всеки прага за чувствителноста за сила на звука е различна, но разбирам какво имаш предвид. Нормално е да бучи и да вибрира малко, но само , когато е на мах трябва да има вибраций. За бученето ако работи като '' четиритактов агрегат'' мисля ,че е нормално , съдейки по мойто и на други хора. Така си работят :)Цитат:
Първоначално публикувано от bamzi
Вече дойде време да си монтирам Хитачито и още не съм се спрял на фирма,някой да препоръча някоя от която е доволен. :Drinks:
Намерих кой да го монтира.
В Ню Йорк ли живееш???Цитат:
Вече дойде време да си монтирам Хитачито и още не съм се спрял на фирма,някой да препоръча някоя от която е доволен.