Re:Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
Искам да задам един малко "ламерси" въпрос...
Имам и 3-те модела:
Hitachi RAS/RAC-E08H2
Hitachi RAS/RAC-E10H2
Hitachi RAS/RAC-E14H2
Най-съм доволен от 8-цата, защото започва да размразява при външни температури около 1-2 градуса,
10-ката при външни 3-4градуса, а 14-ката съм я виждал да размразява при 5 градуса външна.
При посочените градуси няма нито скреж, нито лед по външната пита, непонятно за мен - климатиците обръщат режима и започва "размразяване" .
Та въпроса ми е: Това на самата програма за управление ли се дължи? И има ли начин да се качи програмата за управление от 8-цата на 10-ката примерно т.е. 10-ката да заработи като 8-ца? :)
Искаш и мощността ли да му свалиш :))
Това с размразяването едва ли е заради различен алгоритъм на дефрост (не че го изключвам като възможност). По-скоро различното разположение, натоварване, заскрежаване и т.н. Щом си работят - ползвай си ги и не се занимавай.
Точно това имах в предвид - различен алгоритъм на дефрост.
Мощността не ме притеснява. В стаята, където сега е 10-ката (14.4квадрата) , миналата зима беша 8-цата и всичко беше Ок.
8-цата вече е в децката 12.6 квадрата.
Имах проблем с RAC-10EH1 вдигаше само 22 бара и взеха електрониката на външното тяло за препрограмиране или нещо от сорта. Някой знае ли колко са скъпи тези процедури и дали въобще може да е от това.. Има ли връзка електрониката на външното тяло с оборотите на компресора...
втора зима ползвам Е14H2 и то в Русе, където температурите са винаги крайни. Смея да твърдя, че успява да работи както трябва при ниски температури като не ми се е налагало нито да го заливам с топла вода или да го размразявам с топъл въздух, както правят много мои познати с климатици. Съвсем успешно си топли 17 кв стая, че и вратата е отворена постоянно. Доволен съм и не смятам, че отстъпва по нещо от по реномираните марки, които се посочват по-горе в менията. Външното тяло не е шумно. Мисля, че следващият ми климатик за другата стая отново ще бъде подобно хитачи. :bravo :ole
Внимавай със следващия, че явно само H2 серията на марката се представя прилично.
е, един път и аз да извадя късмет:)) :Drinks:
Тази зима купих такъв климатик! Страшна машина, нямам думи! При -20 навън, поддържаше 20 градуса вътре без да се зори! Помещението е около 25 кв.м. без изолации! Даде ми 0,7 kw/h средна консумация! Сега пак е на промоция в ТМ, отивам да си взема още един! :bravo :bravo
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Тази зима купих такъв климатик! Страшна машина, нямам думи! При -20 навън, поддържаше 20 градуса вътре без да се зори! Помещението е около 25 кв.м. без изолации! Даде ми 0,7 kw/h средна консумация! Сега пак е на промоция в ТМ, отивам да си взема още един! :bravo :bravo
Успех и късмет !!! Ще ти е нужен. :)) :god :Drinks:
Без да се сърдиш ама ми приличаш на рекламен агент на техномармалад-а :-memnon
Като гледам спецификациата на този климатик: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023417
и това че на -20 работи с консумация 0.700w в 25 м2 се замислям и си викам какви са тея будали да си купуват DAIKIN , FUJITSU, MITSUBISHI ....... да им се чуди човек. Я всички бегом за hitachi :-memnon:bravo :ole :yahoo:
Не съм рекламен агент, не ти се сърдя! :) Като кажем -20, не значи, че цял месец е -20! Но все пак тази зима беше доста люта, ако се сещаш! И аз се изненадах от консумацията и проверих няколко пъти. Следях нощната тарифа и винаги показваше 5 кw (Нощната е от 22 до 6 мисля) Все пак имам само една външна стена! Тази есен ще и правя изолация, защото от голямата разлика в температурите стана страшен конденс! Много съм доволен от климатика! Тези дни ще взема още един! 900 лв. нищо не е за такъв климатик! Миналата зима бях с Панасоник cs w 12 dke мисля беше! Умрях от студ! Честно ти казвам не си давам Хитачито! Вземи си и ти и цял живот ще си ми благодарен! :)
Цитат:
! Вземи си и ти и цял живот ще си ми благодарен! :)
Шегаджия.За още 100-150 лева ще си купя истински климатик а не това умряло hitachi -нце. :Drinks:
И кои са истинските климатици? Кажи, че и ние глупавите да се научим! :) Защото имам познати, дето с Мицубишита плащаха по 100 лв. за ток, аз от 50 повече не съм дал! Щом и бях на топло, изборът е ясен! :)
Но имам около 2 000 лв. за климатик! Мога да изслушам и твоя съвет. Имало някакво Мицубиши с око, дето топлело земята! Такова да взема ли? Кажи си мнението, също ми предложи и климатик за около 1000 лв., което да се представя поне като Хитачито! :) Поздрави...
Цитат:
И кои са истинските климатици? Кажи, че и ние глупавите да се научим! :) Защото имам познати, дето с Мицубишита плащаха по 100 лв. за ток, аз от 50 повече не съм дал! Щом и бях на топло, изборът е ясен! :)
Но имам около 2 000 лв. за климатик! Мога да изслушам и твоя съвет. Имало някакво Мицубиши с око, дето топлело земята! Такова да взема ли? Кажи си мнението, също ми предложи и климатик за около 1000 лв., което да се представя поне като Хитачито! :) Поздрави...
Остави ги тези от този форум.Те никога не са ползвали климатици хитачи и не знаят каква жега бълват зимата.Нека си рекламират другите по- скъпи климатици.Аз не бих дал 1500лева за друга марка климатик, при положение, че зимата хитачи ще ме топли за само 1000лв.Взимай най-малко две хитачита, вместо да си вземеш само един друг климатик.Ако имаш и други стаи за които няма климатик тегли кредит и взимай хитачи-сега му времето-криза е и цените са ниски.о Първо топлят повече и второ 2 е повече от едно.
Успех с покупката и ползването на хитачитата...
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Остави ги тези от този форум.Те никога не са ползвали климатици хитачи и не знаят каква жега бълват зимата.Нека си рекламират другите по- скъпи климатици.Аз не бих дал 1500лева за друга марка климатик, при положение, че зимата хитачи ще ме топли за само 1000лв.Взимай най-малко две хитачита, вместо да си вземеш само един друг климатик.Ако имаш и други стаи за които няма климатик тегли кредит и взимай хитачи-сега му времето-криза е и цените са ниски.о Първо топлят повече и второ 2 е повече от едно.
Успех с покупката и ползването на хитачитата...
justify или се шегуваш или си станал мазохист.Що не си взе ти хитачи,а си се метнал на DAIKIN и FUJITSU?