благодаря за уточнението
сега остана някои от собствениците да сподели как се е представил климатика последната зима която беше доста студена и колко му е струвало това удоволствие месечно :rolleyes:
поради забавяне с дограмата климатик още не съм сложил и това ми даде възможност да прочета из форума и да обиколя фирмите в града за мнения и оферти
Hitachi RAS/RAC-35WX8 - производство Китай - 1550лв с монтажа
Hitachi RAS/RAC-35WX8 - производство Япония - 1650лв с монтажа
Mitsubichi Electric MSZ/MUZ-GE35VA - Тайланд - 1750-800 с монтажа (малко ме притесняват проблемите с външното тяло при обледяване който са описани в форума)
Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA/MUZ-FD25 VA - Тайланд - 2100лв с монтажа (притеснява ме дали ще е достатъчен за стаята :rolleyes: информацията за него се различава в различните сайтове ?!?)
Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA/MUZ-GE35 VA - Тайланд - 2150лв с монтажа (малко странна комбинация в която пак ме притеснява външното тяло което е GE35 VA)
коя машина ви се струва най удачна за посочените условия ?
п.п.
това избора на климатик е направо луда работаколкото повече чета толкова повече се омотавам
![]()
то и ОСАКА е японски град.................
в едната фирма ми заявиха че въпросното Хитачи се прави само в Китай (вносител К&К) и упорито се опитваха да ми "пробутат" Мицубиши хевиа тия които ми предлагат Японското предлагат само климатици на Хитачи и ги взимат от друг вносител (така твърдят) но пък навсякъде пише "произведено в Япония":rolleyes:
огледало,просто няма как на тази цена да е произведен в япония.там стандартите са други,както и цените.
Хитачитата са произведени в китаи само 18 ските са малаизия маи беще имат имодел върхов японски ама цената му е около 2600 -3000 лв CHUFU също са японско производство ама захватат от 1600 нагоре ако даржих да е японски
Ако ще е FD погледни това Mitsubishi Electric MSZ-FD25VABH Zubadan ХИПЕРИНВЕРТОРНИ | Климатици Vimax
Този пост е редактиран от Madj0; 01-12-12 в 23:39.
пропуснах да отбележа че офертите за Хитачи са от различни фирми и вносители![]()
последните дни успях да намеря връзки за повече инфо от фирмата предлагаща японското Хитачи при тях китайското е 1400лв с монтажаа на японското цената ще стане около 1800лв. поради повишена цена на новия внос който очакват
предлагат и произведено в Тайланд за около 1500
![]()
има ли начин да се провери къде е произведен климатика по сериен номер или баркод ?
еее отчаяхте мемного се бях навил на него модел а сега ще трябва пак да чета
п.п. все пак зле ли е китайката или за парите си заслужава ?