Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 108
Like Tree3Одобрявам

HITACHI RAS/RAC-E14H3 Мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Отговор: HITACHI RAS/RAC-E14H3 Мнение

Цитат Първоначално публикувано от nikito535 Виж публикацията
    Заси4ал ли си колко тие моментната конумациа dragomir7708

Пишете грамотно!!!

Не чак толкова не съм се вманиачавал , за мен е важно да топли и работи без проблеми , но определено не работи без да гълта ток , сметката ми скочи с около 45 лева при нон стоп работа на климатика.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, имаме подобен климатик само че 10-ка. Прави няколко пъти проблеми и сега следното-онзиден без да искам в тъмното му натиснах един от бутоните за таймерите. И не знам какво съм натиснал, но сега от време на време спира да духа и почва да му мига червената лампичка на вътрешното тяло. Ресетнал съм всички таймери, на дистанционното не показва да има активен таймер, на вътрешното тяло също не свети червената лампа за таймерите, климатика работи изветно време и спира и тая лампа почва да мига. Пробвах и от контакта да го изключа за около половин час, пак не става. Какво е това? Как да го оправя?

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Посочи модела на мигане на Timer lamp.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от valen1; 26-12-12 в 23:07.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Четири пъти по четири. Уточнявам, че става дума за червената лампичка, която е за таймерите! В добавка към мистерията, в момента работи от около час и половина без да го е правил това.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re: HITACHI RAS/RAC-E14H3 Мнение

Има някакъв проблем свързан с външното тяло. Трябва да накараш проблема да се прояви, той съществува, няма да се самооправи. Може да е свързан с мощността на която работи компресор/електрониката. Засили го на максимум, огледай външното тяло и се увери, че по звук нещата са нормални.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Re: HITACHI RAS/RAC-E14H3 Мнение

Благодаря ти, колега! По звук не са много нормални нещата-след последния ремонт (смяна на електронината на външното тяло), климатикът тракаше като трактор. Майсторите казали, че е щото не бил пускан от много време. Сега понамали тракането, но определено се чува компресорът като си усили оборотите. А относно сегашния проблем, забелязах следното нещо-пускам на 24 градуса, климатикът работи без да спира, евентуално дефрости прави само. Намалявам го за през нощта на 20-22 градуса и понеже в стаят е вече топло, той си намалява оборотите и почти спира и именно тогава се проявява проблемът-започва да мига и не ще да тръгне отново. Не може също така да му се настрои нито температура вече нито сила на вентилатора. Трябва да го изключа на практика и пак да го включа, за да тръгне.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Когато даде пак грешка трябва да погледнеш електрониката на външното тяло, защото грешката, която ти дава е именно такава, казва ти погледни отвън. Там има два светодиода отбелязани на платката LD301 и LD302, трябва да видиш на всеки един по отделно, всеки за себе си поредността на: светене, не светене и мигане.

Дава ти грешка, без да спираш климатика развиваш винтовете и махаш горният капак на външното тяло, отваряш пластмасовият капак на електрониката и гледаш светлините. Вероятно грешката е свързана с невъзможност да се определи/изгубване позицията на завъртане на ротора от електрониката при ниски обороти и при тръгване на ниска мощност, а се получава при механични проблеми с компресора.
    Този пост е редактиран от valen1; 27-12-12 в 19:29.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Благодаря ти много за подробната информация, колега! Значи нещата отиват пак към 1-месечен ремонт, щото климатикът е гаранционен. Веднъж му изгоря компресорът, после платката, сега пак компресор...греда голяма
    Този пост е редактиран от Dimitar Kostov; 27-12-12 в 19:57.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

Мите защо не отиде6 даси иска6 парите дет сиги дал и даси взимат боклука даже като доидат им го бутни от тераската данего носат по стълбите даим тежи сериата ЕН1 ЕН2 ЕН3 бооооклуци

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Ми братле, честно казано, точно това искам да направя, но е купен от Техномаркет и те просто нямат такава опция. Начинът е ремонт до дупка или по-точно докато му изтече гаранцията. Единствената "оптимистична" възможност е да го подменят целия, но за целта трябва от монтажната група да кажат, че вече не може да се ремонтира. Та затова препоръчвам на всички наистина да се насочат към скъпите климатици, професионалните фирми за монтаж и не от Техномаркет. Абсолютен порочен кръг е това-фирма производител-Техномаркет-монтажна група...

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Kostov Виж публикацията
    Ми братле, честно казано, точно това искам да направя, но е купен от Техномаркет и те просто нямат такава опция. Начинът е ремонт до дупка или по-точно докато му изтече гаранцията. Единствената "оптимистична" възможност е да го подменят целия, но за целта трябва от монтажната група да кажат, че вече не може да се ремонтира. Та затова препоръчвам на всички наистина да се насочат към скъпите климатици, професионалните фирми за монтаж и не от Техномаркет. Абсолютен порочен кръг е това-фирма производител-Техномаркет-монтажна група...
    лошото е,че до тази истина пътят е СКЪП..............

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Костов, отвори пълния продуктовия каталог за 2012 на ХИТАЧИ - Manuals , най-горния от таблицата и там на страница 98 ще видиш сигналите за проблем.4 мигания на таймер те праща към външното тяло, и там вече ще броиш миганията на двата диода, както казва и Велев.Сигнализацията трябва да е същата и на Н3.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

OK, ще видя кво ще направя.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Така, колеги, климатика не съм го разглобявал, първо щото е гаранционен, но най-вече, защото е сложен на кофти място и не ща да си рискувам живота Та, една седмица не беше го правил тоя номер, но от скоро пак почна, във връзка с което искам да ви задам един малко по-различен въпрос. Понеже климатика е гаранционен и има някаква опция в краен случай да бъде заменен изцяло с друг, ще се опитам да използвам тази опция и да натисна Техномаркета да го сменят. Бихте ли ми препоръчали някаква машина, която да е в тоя ценови клас 900-1000 лв, която да се справи по-добре. В другата ми тема един колега беше написал, че 10-ката е малка за нашата стая и си мисля, дали да не искам да я подменят пак с Хитачи, но Е14H3. Добра идея ли е? Или да настоявам за друго? Благодаря ви предварително!

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Определено конкретната машина е за подмяна.Проблема явно е в твоята бройка, не в самата серия.Предполагам в последното изречение си имал предвид Н2 серията, с която да замениш Н3.Н2 вършат добра работа, от тях има много малко оплаквания.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 04-09-18, 19:07
  2. Hitachi RAS-5182 18-ка моля за мнение?
    От tigara_85 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 8
    Последно: 02-10-12, 11:21
  3. E10H3 или E14H3
    От Sev1 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 5
    Последно: 02-05-12, 15:58
  4. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 19:08
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 19:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе