Имате ли наблюдение зимата при -20 как се дъжи???
вапреки че съм им фен на тиа пущини сам мн. разочарован циало от марката
Аз от този модел нямах никакви оплаквания от клиенти през изминалата зима дори забелязах когато минавам и ги оглеждам че нямаха никави обледявания.
Някой може ли да потвърди със сигурност дали този модел е с двойно роторен компресор?
Каква е причината в моделите от 6-та серия, COP-a да е по-малък спрямо 5-та? Сравнявам 35YH5 с 35YH6/FH6 и виждам 4.16 срещу 3.79. Това прави ли избора на 35FH6 по-лоша инвестиция от 35YH5 или пък D14EX3, който също е с COP 4.16?
35FH6/35YH6 не е с двойнороторен компресор.Компресора е ASC092CD-A8JK.YH5 и YH4 са с EU1011DF, който е скрол.Причината за по-ниския КОП е по-високата със 100 вата консумация по номинал на 6-а серия, имаме 1110 вата срещу 1010 вата, което пък идва от разликата в компресорите.
Да разбирам, че в новата серия слагат по-скапан компресор и съм се прецакал като не съм си взел D14EX3, който все още се намира за разлика от YH5?
Е, не чак да си се прецакал, но новата серия е с по-стар вид компресор, да го наречем.Иначе за мощностите при ниски температури почти няма разлика, та не се притеснявай.
Някъде има ли user manual на наш език за този модел?
А и ако някой ме светне режимите на работа, от супер тих до HI, имат ли някаква връзка и с разхода на енергия. Ако използвам машината предимно в най-безшумния режим пречи ли й? Или ще е енай икономичен за разход при хай режим?
Четох доста неща по въпросите, но се обърквам, защото посоката на разговор бързо се сменя към нещо, което не разбирам и...) Дали ще е по-добре да си пусна машината на някаква прилична температура и да я спирам по-рядко, както се процедира и зимата?
"Ако използвам машината предимно в най-безшумния режим пречи ли й?" -не
"Или ще е енай икономичен за разход при хай режим?"-да
Най-икономично на повече градуси при охлаждане.
Този модел в момента се предлага в магазни Зора за 1099 лв. с монтажа - изглежда привлекателно. Ето част от представянето на сайта им:
"ДВОЕН РОТОРЕН КОМПРЕСОР
Ниско ниво на шум
Гаранция: 24 м.
Тегло с опаковка: 37.00 кг."
Ако последното е вярно, то външното тяло трябва датежи 25 кг?????, което е смешно малко. Някой има ли достоверна информация за това????
Продължават да трвърдят, че компресорът е двойно роторен.....
И какво значи ниско ниво на шум - колко????
Някой има ли представа от търговеца - гаранции, рекламации, инсталация, поддръжка и др.
Виж в темата за сервизните на ХИТАЧИ, там съм пуснал инженерната книга.Компресора е еднороторен категорично.50-ицата е с двойнороторен.Външното на 35-ицата е 35 кг нето.Не гледай презентациите в магазините, там няма нищо вярно.
Колеги, нещо не мога да ориентирам в сервизното, което е пуснал колегата еди1, затова искам да попитам някой има ли идея каква е мощността (номинална и максимална) на Hitachi Ras/Rac 35YH6 при - 15 градуса както беше днес?
Сложил съм такъв в спалнята (39 м3) и е топло- при зададени 25 градуса (имам бебе) в далечния край на стаята на около 1 м. от земята поддържа 23 градуса. Настроен е на авто вентилатор и клапите макс надолу. Доволен съм.
Размразява на около 1 час за 4 мин.
Не знам какви спадове има но преди малко говорих с клиенти които замениха една осака с такъв модел и са много доволни дори ще вземат още един за съседния апартамент на баба им. Лично аз съм се замислил с една 25FH6 да заменя Мидеята в спалнята.
При 20 вътре и -15 вън, номинала е 1470 вата, максимала е 1750 вата.При 24 вътре и -15 вън номинала е 1428 вата.Модела при -15 запазва 35% мощност.При -10 запазва 56%.Добре си работи машината, модела се оказа успешен.