Благодаря за отговорите!
Колеги,
моля за малко помощ, от 2-3 дни имам следния проблем:
Климатика работейки спира работа тъй като релето на таблото за контактите изключва, като го включа релето отново изключва.
Изчаквал съм за около 2-3 мин и понякога изключва, понякога започва отново да работи (вчера стана вечерта към 20часа, а през нощта беше спрял да работи-релето беше отново изключило).
Не се случва всеки ден- това е проблем, който съм констатирал от 2-3 дни...
На какво се дължи според вас този проблем?
Филтри и т.н. всичко се чисти, градусите са 23-24 (настроени) и т.н., размразява нормално...
Климатика е гаранционен, купен е преди 2 месеца, но преди да звънна в сервиза искам да се уверя, че "повредата не е в моя телевизор", т е. в мен а не в машината
Благодаря предварително!!!
Провери си първо контактите, ел. инсталацията и самия предпазител.Какви сумарни товари имаш на предпазителя.Може и предпазителя ти вече да е за смяна.Под реле автоматичен предпазителя ли имаш предвид.
Колега Еди1,
благодаря за пореден път, че се отзова.
Досега не съм имал подобни проблеми- от токове не разбирам, ще трябва явно да викам ел техник.
Иначе под реле имам в предвид автоматичен предпазител- от онези тип "палче", като го включа понякога пада при работа на климатика.
За проба включих на същия контакт и без да пипам друго една духалка ( 2 киловата) за 10-на минути- нямаше проблем...
Викни някой еладжия да попрегледа нещата.Може в климатика да има слаба връзка някъде.Може да махнеш капаците и да попритегнеш болтовете на двете тела, НО ПРИ ИЗКЛЮЧЕНО ОТ КОНТАКТА ЗАХРАНВАНЕ.
Благодаря Еди1 !!!
- - - Обновено - - -
- - - Обновено - - -
Колеги,
докато намеря ел техник да огледа положението- табло-контакти и т.н., (така се разбрах с момчетата от сервиза), вчера след 18ч. вечерта климатика пак ми погоди този номер и при всяко включване изключваше предпазителя на таблото, чак сутринта се оправи, жената сега е вкъщи и каза, че е наред.
Та въпросът е да не би онези от ЧЕЗ да са виновни- след 18ч да има спад на напрежението (сутринта по ТВ-то хора от София се оплакваха за ток 180- 190V, ), възможно ли е?
Какво може да стане с климатика ако продължа да го ползвам, да не вземе да изгори, странното е, че почти 2 месеца работи без проблем и не е изключвал по този начин...
А и вечерта на същия контакт включих 2 квт./ч. духалка и не е имало проблеми, не е ли странно?
Благодаря на всички отзовали се...
От 3 часа и аз съм със въпросния климатик. Първите ми впечатления са много добри , много тих и стопли стаята много бързо .
Ако има нещо занапред ще пиша 6 от мен![]()
В колко квадрата си го сложил ? Как е като шум и с какво го сравняваш ? През колко време размразява ? Като го оставиш на най-ниската степен на вентилатора чува ли се ? Питам защото се замислям за един 25FH6 за една спалня 13 кв .
Стаята където го сложих е 17 квадрата със Пвц без изолация панел . 35-цата е модела на супер ниската скорост не се чува нищо аз просто не го чувам може и да съм глух незнам хах. До сега съм бил със 9 мидеа , 12 финлукс и 17 Осака за мен няма база за сравнение . Други наблюдения нямам защото го имам от 7 часа за сега му давам 6 за парите си .
- - - Обновено - - -
Някои може ли да ми отговори каква е разликата и изобщо има ли разлика от :
Hitachi RAC/RAS 35FH6 и
Hitachi RAC/RAS 35YH6
Едното е обозначение на вътрешното а другото на външното тяло.:
Ясна работатаОт вчера откакто го сложиха до днес съм го държал само на 23 градуса и в стаята е 23 идеално топличко е . Климата 24 часа на 23 + боилер компютър телевизор по цял ден , едно готвене с фурната и крушките навсякаде светеха че имаме гости 24 Киловата но стените бяха сравнително студени на стаята а сега са много топли . Дори теракота на земята вече не е леден . През ноща вън беше 2 градуса а сега е 4 градуса и има лека мъгла това е за сега 17 квадрата хол с ПВЦ без изолация
Аз не мога да го хвана колко ток харчи!Имам го от края на септември!Включил съм го от първи ноември та да сега не е изключван.Спиран е само за почистване на филтрите/много ме радва индикатора за замърсен филтър,супер екстра си е/.Денем,защото няма никой в жилището е на 18 градуса,вечер го вдигам до 23-24 градуса,досега заради меката зима не съм задавал над 24 градуса да вида как е!Жилището е панелка на втория етаж,без изолация,дограмата е стара дървена!Отоплявам с него 22 кв.м. стая,с две външни стени,едната от които е с прозорци!Стаята е източно разположена.Много е тих климатика,с изключение на автоматичната степен.В жилището има обичайните уреди,хладилник,бойлер,телевизор,готварска печка,лаптоп.Та за сметките за ток......... ноември - 110,00 лв , декември - 145,00 лв и кулминацията декември - 172,00 лв!Трима души обитаваме жилището,с еднакви и постоянни нужди от електричество,ако мога така да се изразя,та за това съм в неведение за сметките и не мога да определя колко точно харчи само климатика!Както и да е!Имам друг въпрос , трябва ли да мия и антибактериалния филтър и филтъра с активен въглен ,когата измивам другите филтри!И колко време се ползват тези двата малките филтъра преди да се наложи да ги изхвърля и да купя нови?
Сменят се на 1 година по инструкция.Аз моите ги хвърлих след първата година и от тогава си карам без тях, не е болка за умирачка.Могат да се мият с вода, после ги остави да изсъхнат добре.
Искам да питам нещо което не ми е ясно , кога климатика говоря за този модел примерно работи на макс. Имам предвид това му е по каталог за отопление Отопление 0.9-4.2-5.0 kw . Кога прехвърля от мин 0.9 на номинал 4.2 на максималното 5.0 Мерси![]()