Резултати от 1 до 10 от общо 10

E14H2 не изстудява добре май?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

E14H2 не изстудява добре май?

Здравейте, имам Хитачи E14H2 в североизточно, изолирано помещение 27 квадрата. На отопление работи прилично, макар да очаквах да е с една идея по-добре. На охлаждане обаче ми се струва, че има проблем. Цяла нощ работеше на 16* и на максимален вентилатор, сутринта в стаята беше 25*, което е била и средната температура навън. В момента слънце не напича стаята, вътре е 27*, входния поток и той е 27*, изходния 11*, външна температура 36*. Смятате ли, че при тези параметри има проблем? След като се справяше прилично зимата, очаквах лятото да прави хладилник...

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:E14H2 не изстудява добре май?

Този климатик е за до 22 квадрата максимум в режим охлаждане, а режим отопление максимум до 20 квадрата.

Ако зимата сте имали съседи които се отопляват с печки, парно и други такива и от тях сте имали "топлоприход" или помещението в което е климатика има значително слънцегреене е нормално да сте останали с добро впечатление.Същото ще е положението ако сградата в която е помещението се нагрява силно и стени тавани/бетнонни плочи кумулират слънчева енегрия която се преобразува и става на топлинна и се излъчва като акумулира печка ...
    Не е нормално обаче този климатик да се експлоатира в такова голямо помещение, защото това води до ненормално натоварване на компресора и системата като цяло, което ще скъси малко или много живота му...

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Този климатик е за до 22 квадрата максимум в режим охлаждане...
    Джъсти, май нещо си се объркал с 10-ката? 14-ката спокойно ще охлажда 30-тина м2 да не кажа и повече. С 3,5kW на номинал и 4kW на максимал в режим охлаждане, двоен топлообменник и 35кг. външно тяло не трябва дори да ги усети тези 27м2.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не съм се объркал.Но не е нормална тази работа.другото ми "хвърляне на боб" е отлетял фреон.

Тези дни обаче се получава едно "натрупване на поредни горещи дни" както тази зима се получи натрупване на поредни студени денонощия всички с температури под нулата.

Не веднъж съм казвал, че правилно оразмереният климатик си личи при поредни студени дни продължили повече от 5 денонощия.Сега има натрупване на поредни горещи дни продължило поне 2 седмици ...

6. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Джъсти,аз охлаждам в момента гола къща 45 м2 с мЪдея 12 HRI...И подчертавам,че НЯМА НИКАКЪВ ЗОР,работи под номинала и държи 22 гр без значение,че навън гони 40така.И това вече 6 г.

Не обърнахте ли внимание на делта Т от 16 гр ! Ако е било на макс вентилатор ,с около 700 м3/ч,това дава 3300 Вт охладителна мощност,което си е близо до номинала.Явно помещението е с много големи топло"приходи",макар че е изолирано.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Тази 12HRI е с параметрите на 18ка и външното тяло също един от най добрите модели.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Направо си беше железен този модел както и всеки друг модел на Midea преди да ги направят външните тела малки и леки като куфар за инструменти .

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2012

мисля че максимума е около 600 м3 на час
    а и като не достига заданието щеше да се напъне над номинала
    щом машината е работила добре през зимата - оразмеряването е ок
    лятото е по-лекия режим...а и през нощта не охлажда, когато нямаме почти никакви топлинни печалби - не е наред

11. Тук е от
    Dec 2007

Лоша работа,май ще им буча на главата Не знам може ли да избяга фреона от зимата до сега, защото тогава заскрежаваше питата нормално, както се полага на климатик с фреон... Външното тяло определено не е с двоен топлообменник, но делта Т ми се струва малка...

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    Здравейте, имам Хитачи E14H2 в североизточно, изолирано помещение 27 квадрата. На отопление работи прилично, макар да очаквах да е с една идея по-добре. На охлаждане обаче ми се струва, че има проблем. Цяла нощ работеше на 16* и на максимален вентилатор, сутринта в стаята беше 25*, което е била и средната температура навън. В момента слънце не напича стаята, вътре е 27*, входния поток и той е 27*, изходния 11*, външна температура 36*. Смятате ли, че при тези параметри има проблем? След като се справяше прилично зимата, очаквах лятото да прави хладилник...
    Може би климатика си работи както трябва. Нещо не разбирам режима зададен му за работа. От какъв зор трябва да се слага на 16С и макс на вентилатра цяла нощ. Преди това работил ли е? Ако не е работил и в помещението е било доста топло, това не е начина бързо да се охлади.
    Според мен, трябва да се сложи на 24-26С и на ауто и да се остави да работи по дълго. Тогава може да се каже успява ли да докара зададена темп. и съответно да я поддържа. Имам чувството, че очакванията ти за климатика въобще са други, т.е. нереални. Ако очакваш, че като му даваш 16С при външни темп 36-38С и след няколко часа вътре ще е хладилник, със сигурност си се объркал.
    Гледам че в 16.50ч. при вънщна 36С вътре е 27С, което си е почти нормално, но не е ясно в случая какво е заданието на машината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Хладилник Whirlpool - изстудява по-малко
    От Carnivorous.Vulgaris във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 18-10-09, 23:01
  2. Хладилник Мраз - не изстудява
    От bobovo във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-09, 23:29
  3. ELITE AS-09ER3 - не изстудява
    От plamenhar във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 10
    Последно: 02-09-08, 16:00
  4. Хладилник Electrolux - не изстудява
    От bnkltd във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 21-08-08, 17:10
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - не топли добре
    От sadg във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 7
    Последно: 06-01-08, 12:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе