Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #1

    След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    Колеги климата ми е на 7 години и ми е вършила перфектна работа до сега. По този случай реших да викна фирмата дето ми го е монтирала и да го провират за количеството фреон.
    Дойде майстора дето го е монтирал и ми закачи два манометъра на крановете на външното тяло, след което пусна климатика на охлаждане (есента бе при топло навън време). След което настрой машината на 16 градуса да студи, след малко време ми каза, че е поиспуснал френ но в рамките на нормалното за тези години. Пристъпи към дозареждане на системата, като следеше на манометрите налягането и температурата на фреона.
    Интересно е, че като започнах да се отоплявам тази зима констатирамх, че машината не работи така като работеше до сега и миналата зима.
    Разликите които откривам са следните:
    По бавно стартира (подгрява);
    Вентилатора на вътрешното тяло духа на по-високи обороти от преди. Преди се издуваше първоначално като струята бе много гореща а сега е хладка.
    Същият климатик не ме е предавал и при -27 градуса успяваше да си поддържа температурата в стаята до зададените му 22 С. Прави ми впечатление, че външното тяло и по-точно компресора не променя така често оборотите си както преди.
    Преди съм правил измерване на температурата на потока въздух от вътрешното тяло и при -5 навън достигаше до 47С, а сега навън е 0С, а потока на въздуха при настроени 32 градуса да отоплява едвам достигна 36 градуса. Компресора като го слушам на вън не работи на високи обороти , както преди(не се издува така да кажа, че да догони зададената вътрешна температура).
    Как да процедирам от тук нататък и какво да изисквам да се направи като отида при техника утре ?
    Всичко това се получи след до зареждането, уж за по-добро!
    Този пост е редактиран от ivanov_km; 10-12-12 в 22:39.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 34YH4

    Не виждам да се оплакваш, че не поддържа зададената температура.

    Цялата работа е била излишна и имитация, уж с времето фреона намалял и дай да сложим малко да ти взема парите. Не прави нищо, защото такова правене на посоки (дай да сложим и дай да изпуснем малко) няма да оправи нещата, може само да ги влоши. Преди е работил по един начин, сега ще работи по друг.

  4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,194
    #3

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 34YH4

    Ами процедурата е една.Източване на стария фреон и зареждане с нов по везна с количеството написано на табелата,но преди това вакумуране с вакуум помпа.
    Успех!!!

  5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #4

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 34YH4

    Зачестиха оплакванията от проблеми, появили се след ненужна "експертна" намеса.
    Ма дето викат руснаците - "Работает - не трогай!"

  6. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #5

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 34YH4

    Може процедурата да е боила излишна но вече факт за мое съжаление. Климата се справя сега със зададените 22С но стаята е малка 17 м2 и в нея има 300 литров аквариум с температура на водата 26 С, компютър, телевизор и осветление на аквариума равняващо се на 160 Вата. Всичко това несъмнено му помагат сега но като стане навън -20 не знам. Апартамента и вътрешен и с пластмасова дограма в др. стая която е идентична с тази имам същото хитачи. Там като направя опита със задаване на 32 градуса отопление след малко струята стига до 44 градуса, а при проблемния със зор стигна до 35,8С. При външна температура -1С. Интересно е защо външното тяло не се напъва да вдигне градусите вътре, преди като съм правил такива опити, компресорът за няколко минути започваше постепенно да си вдига оборотите и след около 10 минути си личи , че оборотите са му доста високи. Сега при тези опити външното тяло не си повишава оборотите, а само на вътрешното тяло турбината .
    Ако накарам техника да ми източи този фреон и след измерването му с везна, възможно ли да се върне наново вътре, и при нужда да се допълни до необходимото количество, или трябва с чисто нов фреон да се зареди?

  7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #6

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 34YH4

    Фана на какъв режим е? Пробвай в автоматичен при някой Хитачита ако не е на ауто работи без да се напъва много.

  8.  
     
  9. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #7

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 34YH4

    Вентилатора е на ''авто'', винаги така съм го държал при експлоатацията на климата.

  10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #8

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    Оказа се заминал компресор, климата не вдига налягане повече от 17 бара не вдига. Майстора ми каза, че някаква пружина е счупена и поради това не може да направи налягането. Вече съм с Митсубиши, с най-искрени чувства изказвам благодарности на Хитачито 8 години ме топли и студи безотказно.

  11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #9

    Re: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    Нито слушаш, нито питаш. Човек като разполага с много пари не се замисля много при харченето.

    Скрол компресорите не са с пружина, а също този модел няма вътрешен предпазен (байпасен) клапан по високо налягане. Уж казваше, че не си повишава оборотите и вместо да разберете защо направо хвърлихте климатика. Браво! Техника не може да не ти е направил оферта да го купи за без пари.
    Този пост е редактиран от valen1; 22-12-12 в 08:30.

  12. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #10

    Отговор: Re: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    Ами нямаше оферта за закупуване.
    Първото което направи майстора бе да върже манометрите и след малко зяпане в тях ми заяви , че климатика няма фреон (а преди няколко месеца беше напълнен от него) Позачудих се и му казах, че няма как де изтекъл фреонът просто така. Проверихме всички връзки, направихме пълен оглед на външно и вътрешно тяло и никъде нямаше омасляване. След което се опита да вкара малко фреон в системата по показанията на манометрите. Климатикът по никакъв начин не си промени работата . Максималното налягане дето постигна на режим отопление бе 17 бара. Рестартирахме на няколко пъти машината но и от това нямаше полза. След което техникът започна да изпуска фреон в режим на отопление (фреонът го прибираше в бутилка). Това изпускане ставаше на много малки количества през интервали от 3 минутки при, което климатикът не промени работата си, както и оборотите на компресора. След като почти в системата не остана никакъв фреон, компресорът започна да се развърта. Според майстора това е симптом на счупен компресор (по точно на нещо в него) и поради това не можел да вдигне налягане. Започна да ми обяснява как електрониката чрез някакви заложени данни изчислява нещо си и като засече, че нещо не е в норми ограничава софтуерно оборотите на компресора. Понеже е зима, това ме накара да действам прибързано и закупих нов климатик. Сега старият климатик си виси на тавана. И мен ме обземат съмнения, че има някакъв др. проблем климатика но като не разбирам, а и в нашият град няма кой да повикам и да установим все пак тази машина става ли или не става.

  13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #11

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    Тоя 'МАЙ'стор ти е преебал климатика още лятото с това дозареждане дето е правил по мануметри. Вярвай ми имах подобен случай с една клима на два месеца и скапаха компресора така с до зареждане от тази клима първия път източих 2,5кг а е със 800гр втория път когато вече беше като твоя компресор заминал източих 3кг фреон.

  14.  
     
  15. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #12

    Отговор: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    Ами аз имах два климатика напълно еднакви. След като реших да им правим профилактика извиках техникът който ги е слагал преди 8 години. На този който демонтирахме в последствие, още при първото пълнене техникът устави, че имам омасляване на единият от крановете. Накара ме да пусна климатика на охлаждане и започна на манометрите да следи налягането и температурата на фреона, след малко ми каза, че е поизпуснал не малко фреон и го понапълни. След това отидохме и по същият начин провери и втората клима. Там при нея нямаше никакви омаслявания и ми каза, че малко е по изпуснала и също по манометри е до зареди. Не знам как го е правил но уж си разбира от работата, това го работи повече от 15 години и има монтирани над 2000 климатика в града ни. Факт е, че единият климатик си работи перфектно и сега, а другият си замина. Нали по един и същи начин процедира и с двата климатика. Според вас какво може да е станало на компресора и трябва ли да се притеснявам и за другият климатик?

  16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #13

    Re: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    Най-вероятно компресора е наред, защото до последно е работил на ниски обороти, затова и налягането ниско и чак като е бил източен фреона е вдигнал обороти. Изглежда проблема е в тръбният датчик на вътрешният топлообменник. В подкрепа на това е и по-високата скорост на вътрешният вентилатор при по-ниска изходяща температура сравнено с преди. Има монтажници има и техници, ако беше казал колко е оправил, а не колко е монтирал по-друго щеше да звучи. Всички го могат това "оправяне" с изхвърляне и купуване на нов.
    Този пост е редактиран от valen1; 23-12-12 в 08:07.

  17. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #14

    Отговор: Re: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    Колеги бихте ли коментирали поведението на втората машина дозаредена по манометри с фреон след 7 годишна работа.
    Настроих климатика на 32 С, вентилатора на "авто" (което в случаят съгласно алгоритъмът работи на "макс") Външната температура бе -1 С, а вътрешната бе 21 С.
    След 10 минутити работа имах следните стойности:
    Изходяща температура - 42,4 С
    Консигнация на ток - 1,180 kW
    Tok = 5.26 A
    Преди време съм го замервал но не помня резултатите нито условията при който съм ги правил. Сега след случката с първото ми Хитачи ме обхваща параноята, че и това не топли както трябва. Според вас при тези резултати има ли от какво да се притеснявам.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    51
    #15

    Отговор: Re: След дозареждане с фреон не работи добре Hitachi RAS/RAC 35YH4

    моето Hitachi e14h2 вчера сутринта го мерих при -5*C външна изкара 48*C при разход 1.32kw/h,вътре беше 21*C
    ако това ти върши работа като сравнение?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. ELITE 12ER4-проблем след дозареждане с фреон
    От didiron във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 5
    Последно: 19-12-12, 21:17
  2. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  3. Дозареждане с фреон
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 26
    Последно: 17-02-09, 15:11
  4. Дозареждане с фреон R411 - намира ли се?
    От skywallker във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 5
    Последно: 23-11-08, 20:35
  5. Хладилника ми не работи добре - пропуск на фреон
    От snoopdoggystyle във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 13
    Последно: 15-10-06, 23:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе