Аз им разправям, че 60 сантиметра са стените с тухла - единичка, те - изолация съм нямал. Евреинът строил както трябва, не с газобетон и стиропор. Тия дни при 30-32 градуса външна е 20 градуса вътре, в най-големите жеги не става повече от 25 градуса. Лятото изобщо няма нужда от охлаждане. Изолация ако има и юни месец на отопление трябва да го пускам тоя климатик. Зимата в най-големите студове с два Adax-a по 2 kW става баня вътре, че и те изключват от време на време. 4kW няма ли да изкара това Хитачи, аз очаквам на минимум да работи? Вие си коментирайте, не ми пречите.
Тези два Adax-a е хубаво да останат. Никога не е излишно да има план Б.
Джак предлагам хора с 12ки дето имат 2 кВ при -10 да не коментират класните машини за отопление
На Хитачито трябва първо да му оправят дефростите на 50 минути под нулата и после да му сложат един суперефективен двойно-роторен компресор. Тогава може да мине за класна машина.
С тоя тромав скрол хитаците едвам изкарват 4 киловата номинал и 6 киловата максимал с троен топлообменник и 40 кг. външно тяло. Нищо класно не виждам в него, освен автоматичното почистване на филтрите. Да не говорим, че под -10 ефективността му става почти като на маслен радиатор.
Ако токът в България беше евтин, нямаше да има голямо значение, но за съжаление все по-скъп ще става.
Скъп - евтин е относително и зависи от доходите.Мен ми е евтин тока и климатиците ми са евтини.
Този пост е редактиран от avenger; 09-06-16 в 23:29.
Поздрави за Джак с една специална песен. И брат стига си ни спамил в темата. Имаш поне 10 поста обяснявайки едно и също. Калпавия компресор, ниския КОП и т.н.
https://youtu.be/nrIPxlFzDi0
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Що за глупусти, скрола на хитачи се държи отлично на -10 -15.
Голяма сила е Hitachi-то! След монтажа при вътрешна 17-18 градуса го надух на 24 гр. и след два часа си топлеше хангара с 250W. Отделно вади много по-гореща и нежна струя от Тошиба при тази консумация. Не знам какъв коп-моп, максимал, остатък при -15 има, обаче ще се окаже голям змей машината.
Този пост е редактиран от aruba_man; 09-06-16 в 22:40.
Идеалка, при мен на отопление падаше на 200вата минимална консумация и преминава в он/оф, на охлаждане на 160 съм го виждал и никога не е изключвал.
А тези 60 W кога се получават?. През юни всички климатици са шампиони при отопление. Важно е през януари какво се получава.
При мен тези данни са от началото на декември 2015, а на охлаждане съответно от лятото на мин. година. Не виждам как бих отоплявал 30кв при задание 24гр с 60вата, дори и да слизаше до толкова.