От 6 години разправям, че Hitachi са голяма сила. Жалко, че нямаше такива оферти за PSA/WSА като ми трябваха климатици. Сега щяха да стоят гордо в подписа ми!
От 6 години разправям, че Hitachi са голяма сила. Жалко, че нямаше такива оферти за PSA/WSА като ми трябваха климатици. Сега щяха да стоят гордо в подписа ми!
PSA-то да,но дали и средния клас RXB стават никой не казва.Имах опита с едно недоразумение EH1,та все на куцо удрям .
Аз имам E14H2. 7-ма година започна- първият ми климатик. Чакам го да умре, ама не ще. Топли като змей 27 м2 панела без изолация. Външното му е на недостъпно място и тавата му никога не замръзва. Тези, които го ползват, го държат винаги на над 27°C и на минимум вентилатор!
Добре дошъл в клубЪ!
Да се включваш с отзиви (добро или нищо) за консумация, комфорт и т.н. Къде ще те топли хайванчето?
Към 30-35 м2 съм му приготвил, на 3 метра височина - стара еврейска къща.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 28-05-16 в 18:20.
...тази еврейска къща лишена ли е от външна изолация? От къде си? В кой град/село ще зимува климата, че зимата е една във Варна и съвсем друга в Русе.
Шумен. Няма изолация, но стените са по 60 сантиметра. Евреинът бил много богат, не е пестил от нищо, дограмата е на близо 100 години и е с двоен стъклопакет и не се изметнала. Това не е Панасоник с капилярка, дето духа хладно и умира под -5 с дефрости през 30 минути, успиващ се Daiseikai или прехвалена "японка". Голяма сила е Хитачи-то, ще топли катo змей.
Според мен правиш даунгрейд, предвид японките в подписа ти. И аз мисля, че ако помещението е наистина 35 кв. няма да ти стигне пауър. Та той не може да хване 6 kW като максимална мощност.
На Алекси 9ката топли 27 кв, моя е сложен в 30. Свържи се с Алекси за повече яснота относно размразяването. По спомен неговата 9ка си ги върти 1път на седмица.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Колкото 2 по-малки.
Ще ми е интересно да споделиш като дойде зимата, какви сметки навърта Хитачито в такова голямо помещение.
Тука имаше тема за RAC 35WX8, който има същият дизайн като твоя и същия скрол-компресор, при него само липсва автоматичното почистване на филтрите, може да я помниш:
https://forum.setcombg.com/климатици-hitachi/32746-hitachi-ras-rac-35wx8-впечатления.html
Важното е да е щастлив човека с новата покупка. Дано му стигне като мощност в най-студените дни, че и височината е повечко от стандартната.