Страница 26 от 63 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 939
Like Tree330Одобрявам

Hitachi 35 PSA/WSA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA

При разговори за местене на датчици не говорете с горе и долу, а с вход/среда/изход на топлообменника, за да не стане някоя грешка.

В режим отопление пътят на фреона е:

компресор - вътрешно тяло - EEV - външен топлообменник - компресор
    mystikalrs одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

И аз забелязвам ,че като му намаля градусите ( примерно през ноща като няма никой в хола ) размразява по - рядко ,но при мене няма как в това време да стои под 400 вата ,не съм го взел да дреме от няколко дена не съм го виждал под 500-600 вата ..
    Мда де ама това ЕЕВ-външен топлообменник - къде се пада ? Не е ли най - долу по принцип ?
    Този пост е редактиран от avenger; 01-01-16 в 20:25.
    ruuni9 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    и аз забелязвам ,че като му намаля градусите ( примерно през ноща като няма никой в хола ) размразява по рядко ,но при мене няма как в това време да стои под 400 вата ,не съм го взел да дреме от няколко дена не съм го виждал под 500-600 вата ..
    мда де ама това ЕЕВ-външен топлообменник - къде се пада .. не е ли най долу по принцип
    Еми да като го намалиш се притваря ЕЕВ и намалява дебита на фреона достатъчно, че да не се охлажда топлообменника и датчика не се филмира да иска дефрост.

В режим отопление се пада - кран на тънката тръба - ЕЕВ - вход топлообменник

геометрично в тялото могат да са разположени всякак, но като цяло си прав, че в доста модели е в долната част.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Добре де аз като гледам клипчето по - горе ,той датчика изобщо не е на топлообменника , ами преди него , там колко да се охлади.
    Този пост е редактиран от avenger; 01-01-16 в 20:26.
    ruuni9 одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    и аз забелязвам ,че като му намаля градусите ( примерно през ноща като няма никой в хола ) размразява по рядко ,но при мене няма как в това време да стои под 400 вата ,не съм го взел да дреме от няколко дена не съм го виждал под 500-600 вата ..
    мда де ама това ЕЕВ-външен топлообменник - къде се пада .. не е ли най долу по принцип
    При мен си седи на 380-410w, дори и при -10/-12 гр със задание 23гр, понеже 3-те ми машини си помагат взаимно и няма драми.

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

добре де аз като гледам клипчето по горе ,той датчика изобщо не е на топлообменника ами преди него .. там колко да се охлади
    Там е най-студено

Написал съм го малко объркано в предния пост.

Колкото повече студен фреон минава, толкова повече се охлажда датчика и съответно толкова повече ще се охлади топлообменника, а софтуерът го знае това нещо.

Истинските профи машини например имат датчици на входа, средата и изхода на двата топлообменника, с които знаят точно какво става и при добър софтуер няма почти никакви дефрости. Още по-хубавите освен това мерят и налягането, а най-добрите и въздушното съпротивление на топлообменника.
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 01-01-16 в 19:54.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Не виждам логиката в подобно място на монтаж. Как изобщо ще разбере кога има скреж по топлообменника с датчик, монтиран на 1 педя преди него вътре в кутията на компресора . При повечето климатици не е ли закрепен на самия топлообменник ?
    Този пост е редактиран от avenger; 01-01-16 в 20:27.
    ruuni9 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

не виждам логиката в подобно място на монтаж .. как изобщо ще разбере кога има скреж по топлообменника с датчик монтиран на 1 педя преди него вътре в кутията на компресора .. при повечето климатици не е ли закрепен на самия топлообменник ?
    Едитнах си поста, но ето, че и ти стигна до истината - трябват поне два датчика, за да стане истинско - на входа и на изхода или средата.

Винаги са на тръбата.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Истинските профи машини например имат датчици на входа, средата и изхода на двата топлообменника, с които знаят точно какво става и при добър софтуер няма почти никакви дефрости. Още по-хубавите освен това мерят и налягането, а най-добрите и въздушното съпротивление на топлообменника.
    Заинтригува ме с този пост. Може ли да посочиш такива машини?
    п.п Така, а Хитачито с колко датчика е?

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Мисля, че Мицубиши зубадан е така и Тошиба дайсекай. Само, че при последните май има доста сериозни проблеми с успиването.
    Хитачито мисля, че е с 3 датчика също като панасониците, но на топлообменника е само един.
    Другия датчик е на компресора и още 1 за температурата на въздуха.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 01-01-16 в 20:21.

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Заинтригува ме с този пост. Може ли да посочиш такива машини?
    п.п Така, а Хитачито с колко датчика е?
    Само истински профита. Битови машини, така устроени не съм виждал досега. Ако искаш ще намеря някой примерен модел. Ако конкретно те интересува дефроста с мерене на съпротивление - това само самсунг го имат.

14.  

15. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Въздушното съпротивление през тока на перката ли се мери?

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Малко офтопик. Аз Адски си питам с цел правилен избор на машини за спалня. Сещам се как от Виктор Електрик преди няколко години ми говореха как Самсунг яко набира в климатичната техника. Случи се изглежда! Недопустимо е топ модел на Хитачи да дефроства като топ модел на Мидеа. Рокера в същото време се радва на топла спалня със кофти външно изложение с 0 размразявания. "Meanwhile" в Шумен, Алекси се мъчи да преправи малоумно програмираната си машина. На юг, Додо си се кефи на комфорта от 5цата и голямата 8ца, а в същото време твърди че ПСБ е най доброто на пазара...
    Да излизат новите Самсунзи .., че ми писна да си търся климатици за спалните.
    Този пост е редактиран от KI_YOOU; 01-01-16 в 20:43.

17. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

И серия7000 е хубава,мой познат има и е доволен.Новите сигурно ще са с по-висока цена.Аз съм мераклия за 7000.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Честно казано,не намирам логика,за машини с възможностите на Хитачито и големия ми Samsung,развъртащи се до 2 кв,да правят чести дефрости,при натоварване над 400 в консумация.От друга страна,не съм товарил триъгълния над 24 гр задание и над 500 в консумация.Сега гледам е минус 6 на терасата,сложил съм го на 23 ,ще ида да го изръчкам поне на 26 ,да видя дали няма да се сети за дефрост и да тествам колко ще стопли стаята .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 63 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе