Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA
Мотора е на Панасоник ( а дали няма да пасне мотор от по ниските класове ,гледам те нямат проблеми ? ) .. дошло му е времето ,явно не го ползваш много щом е изкарал цели 3.5 г :) моя е сменян по гаранция и го чакам пак ( моя е на 5г ) .. просто мотора е боклук ,част от малкото недостатъци на тоя климатик . Разглобяване има доста предвид сложността на модела ( самопочистване на филтрите и т.н. има модели с 4 -5 болчета вадиш мотора ,тука са 20 и няколко ) Мода за дефрост е много лесен има писано за него . Нищо не се разглобява и запоява .. как си го търпял 4г не знам .. аз го изтърпях 1 месец в студа и отворих сервизното :)
Alexi, провери дали няма да ти стане мотор от Toshiba.
Какъвто и мотор да сменя, от топлината отделена при работата на мотора греста изсъхва и се опича, и с времето лагерите стават дразнещо шумни... ако ще и златни лагери да сложиш, пак ще се разбучат рано или късно.
Ако проблемът е само при Панасоник, защо на Дайкин, Фуджицу, Мицубиши и Хитачи им заминават лагерите? Всичките ли са с мотори на Панасоник?
Просто тия миниатюрни лагерчета са супер евтини и слабовати, затова не могат да издържат на такива натоварвания и бързо се износват - аз ако бях на мястото на инженерите, щях да проектирам моторите с по-големи и здрави лагери.
Тошибските ICF нямат проблеми.На III смених мотора преди 10 години и нищо му няма от тогава.Панасонишкия се разсвири на третата година.Хитачито е на 14 години и не е мръднал.Едва тази година, след 13 години служба се разсвири на ЛДС-то и са за смяна.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
Мотора е на Панасоник ( а дали няма да пасне мотор от по ниските класове ,гледам те нямат проблеми ? ) .. дошло му е времето ,явно не го ползваш много щом е изкарал цели 3.5 г :) моя е сменян по гаранция и го чакам пак ( моя е на 5г ) .. просто мотора е боклук ,част от малкото недостатъци на тоя климатик . Разглобяване има доста предвид сложността на модела ( самопочистване на филтрите и т.н. има модели с 4 -5 болчета вадиш мотора ,тука са 20 и няколко ) Мода за дефрост е много лесен има писано за него . Нищо не се разглобява и запоява .. как си го търпял 4г не знам .. аз го изтърпях 1 месец в студа и отворих сервизното :)
Не го ползвам постоянно, само за отопление го ползвам чесно казано - от октомври до април работи всяка година без да го спирам и май почна да се скапва още предната година, но сега вече е много голям шума и дразни.
Видях, че два сачмени лагера си взел може ли инфо точно за номера - чете се 508Z NS, но по DIN в нета нищо не намирам освен от алибаба.. на моточето за турбината не е ли само 1 сачмян, другия резерва ли е?
Гледах тези скоби за лагери са си цифромания, а аз няма да си вадя с това хляба, но тъста ми поддържа медицинска техника по болници и поликлиники и и може би ще мога да намеря за процедурата нещо такова без да трябва да го купувам.
За мода по дефроста пиши ми на лично ако може как става?
Благодаря :033:
купил съм керамични хибридни лагери 608 имам бройки неразпечатани ,ако желаеш мога да ти изпратя такива ( по скъпи са от нормални но се очаква да държат доста повече )
Благодаря Alexi, като знам DIN номера ще ги намеря не е проблем.
Цитат:
Jack Krauser
защо на Дайкин, Фуджицу, Мицубиши и Хитачи им заминават лагерите?
За другите не знам ама Дайкин са си решили проблема с лагерите.
Има лагер, има проблем. Няма лагер, няма проблем :)
Ето тук от 3:35 -> 3:45
https://www.youtube.com/watch?v=39ShMAsUTk8
Това го има още 2003 в японските модели.... Тук дертовете са от друго естество....
Е да. Тук пък има две втулки!
Аз вече като чуя втулка и ми настръхва козината :)) ще го видим и него какви ще ги изцвъка.
Цитат:
mimojef
сега ако си решат и другите проблеми :))
не съм но това лято ще сменям :))