Последните страници са пълен шит.
Та, по темата. Работи на отопление непълни три седмици. При мен отоплява 20 кв.м., 52 м3, и вратата стои повечето време отворена към коридор и другите стаи; панел, 4-ти етаж, вътрешен с големи прозорци и врата към тераса. Отначало го пуснах на 23° при авто вент. Тръгва плавно и постепенно усилва струята - може би някъде между 3 и 4 степен на вентилатора; духа топло; продължава така около 3-4 минути; после намалява плавно и задържа около 2 мин. и после спира, клапата се вдига на 1/4 и почти никакъв полъх не се усеща. Имаше след това още 2-3 цикъла по същата схема. Предполагам, че бързо е достигнал темп, защото оттук-нататък влезе в офф/он режим.
Циклите са около 10-11 мин. - първите 5-6 минути клапата е горе на 1/4 и почти никакъв полъх не се усеща; после клапата се отваря и започва плавно да духа като услива някъде до 1-2 степен на вента и държи така между 2-4 мин и после плавно намалява и клапата спира; почива около 5-6 мин и пак по същата схема.
След няколко дена свалих градус надолу на 22° - беше ми много топло една нощ. Общо взето продължи така да работи само някак си духането на вентилатора още малко намаля.
Машината е тиха; спя спокойно без да я чувам и без да ми пречи на съня. Няма преливане на фреон, няма "кипене", "течове", "завиране", няма пукане, скърцане, дрънчене, няма паразитни шумове... Само свистенето на струята, когато усили духането. Работата му е незабележима, а ако работи ТВ трудно ще напомни за себе си.
Когато проветрявам стаята, след това като тръгне, духа по-осезаемо - трудно ми е да определя, но е като 3-та и малко над 3-та степен (не съм пробвал различно от автовент). След 2-3 цикъла така, после заработва по гореописаната схема.
Външното пък хептен не го чувам като съм вътре. Като изляза на терасата се чува въртенето на перката и ниско, приглушено бучене, предполагам че когато компресорът заработи. Оня ден видях, че капе вода от него.
От чисто любопитство експериментирах и качих темп на 27° - първите 2-3 минути въртя плавно и не особено силно, после започна да усилва като паралелно със силата на струята се покачваше и темп - накрая взе да духа толкова топло, сякаш е калорифер. Тогава се чуха 2-3 пропуквания в началото от нагряването и разширяването на пластмасата. Държах го не повече от 20 мин, че стана много топло.
Два-три дена включвах тази Еко функция, но освен че някак си стана още по-тих, друго не ми е правило впечатление при нея. Може би ограничава силата на вента до 1-ва, 2-ра степен (даже май не стига баш 2-ра).
Отчетено по дистанционното, за тези 12 дни на ноември показва 59,4 кВт. Засега съм много доволен от Хитачито. Вярно, външната не е падала по-ниско от 4-5°, но тук във Видин определено е доста влажно, онези дни и мъгли имаше. Ще го видим и в сериозен студ по-нататък, но съм убеден, че ще се справи