Рано е. Те тия са контролни, 4 Мин са малко време за да успее да спре и обърне машинката. 10 15 Мин си е хубав деферост.
Тоя алгоритъм на хитачитата не знам кой го е мислил - безсмислено спъва работата на климатика, да не говорим за комфорт.
При 0, -5, -10 едно и също - размразяват на 40-50 минути. Никаква градация няма спрямо понижението на температурата. Ако решиш да им вдигнеш мощността, ще подкарат дефрости на чиста пита. Все едно производителите искат да ограничат ползването на машинките само в преходните сезони.
Абе доста по добре е от Етерийката ти .. че тя освен дето дефроства на 50 минути ,и не топли
Я па тоя... това откъде го измисли?
Джак, всички серии на ХИТАЧИ са с различен алгоритъм и хич не е едно и също при различните температури.
Да не би темата от която е цитата да е заключена или забранена за тях?
Тези времена в сервизните на Хитачи са минимални, но са нагласени датчиците на външното тяло с 2-3 градуса разлика между тръбния и за околна температура. Да пуска дефрост. Оправя се с мод ако дефроства на 50 винаги, след това може и с дни дане дефроства ако не е заскрежен, като се стопли с още 2-3 градуса датчика тръбния.
Много се презастраховат с тези чести дефроста производителите, но се оправят и при Хитачи и при Панасоник доста лесно
Моля те !
Защо говорих глуости ! Май не си разбрал ,че тук в форума има 3 марки ( тошиба , Митсубиши Хеви и Фиджи)
Всички друго не става . ...... Ние с другите марки сме се прецакали .
Такива като мен като се оплачат от топ модела на някоя от тия марки вече са в Черния списък .
Само не ми е ясно защо не се препоръчва и Митсубиши Електрик ????
Ама какво ли разбирам аз .
Щом съм си взел Панасоник ......
Ще развиваме икономиката и ще си купуваме дебели дрехи , че с тия клими стоим на студено .
Аз затова си запазих мидейката, че като зацикли хитака на -15, то поне да имам алтернатива.