В тухлите и бетона е голямата разлика.
- - - - - - - - - -
А 13м2 за Япония си е голяма стая. Дори много голяма.
В тухлите и бетона е голямата разлика.
- - - - - - - - - -
А 13м2 за Япония си е голяма стая. Дори много голяма.
Малко офтопик
2 стаи в Европа са колкото цял апартамент в Япония. Те затова джапанките с 1 климатик топлят цялото жилище.
https://www.youtube.com/watch?v=TYVJbupG3Xg
Това са малко легенди - мисля, че беше около 25 квадрата living space на човек средно в Япония, което не е чак толкова малко. Малките жилища са в големите градове Токио, Осака, Нагоя и далеч не всички живеят в такива. В БГ много хора имат далеч по-малко жилищна площ на човек. Минавали са ми проекти през ръцете от различни държави и да ви кажа навсякъде мнозинството от спалните са 9-13 квадрата и ми е странна липсата на избор на машини подходящи за климатизирането им. Наистина е забележително колко добра в такива условия е 35RPC, a е и жалко, че 25-цата не е още по подходяща за малки помещения.
25те кв. са препоръчителни.
Всъщност 60% от цялото население живеят в "кутийки" и 40% са "щастливци".
В градовете е по-зле.
https://resources.realestate.co.jp/l...have-in-japan/
Този пост е редактиран от ccankov73; 14-08-19 в 18:17.
Леко пак се измествате от темата и може да ни заключат.
то зависи и колко градуса се поддържат .. че има хора лятото стои на 23-24 ,зимата на 25-27 повечето машини слизат под минимума на хартия в режим охлаждане ( Фуджицу от подписа слиза на 65 вата примерно ) де да беше и на отопление толкова масово това явление ...
Зимата може и до 26 да се напъне 35RPC ,като подържа консумация от около 400W при минусови външни.
Момци, дайте идея как да си почистя турбината? Машината вече прави две години и филтрите си ги чистя редовно, обаче днес ми направи впечатление, че и по самата турбина се е натрупало прах. Как да стигна до нея, а и с какво да я почистя?
Сергей, пипай осторожно, че въпросната турбина е около 180 лв при вносител! [emoji481]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Генади, закона на Мърфи! Секунда невнимание, цял живот страдание. [emoji16]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk