На Alexi се наложи да ползва сервиза....два три дена ли беше чакането.
- - - - - - - - - -
Kasap, според тебе на коя марка климатици резервните части са на нормална цена и имат сервизна мрежа?
Не е така,просто не случиха на дилъри.От тази година ще са им други нещата.Има големи фирми на пазара които ще наблегнат на марката,не говоря за регионални фирми.
Споделете за дефростите.
Сега времето е мъгливо и с температура до - 6 градуса.
Днес в Русе има мъгла и дефроства 2 пъти преди обед, но имаше защо - питата си беше доволно заскрежена. До вчера беше студено и без мъгла - нямаше дефрости, защото и питата беше чиста.Това след мода на Алекси.
Мода е супер , иначе си дефростват като ненормални хитачитата дори и без грам скреж.
При мен е мога да ви кажа точно какво са правили през последната седмица,понеже ме нямаше вкъщи,но детето и жената казваха че кихали от време на време.Иначе мога да споделя,добра работа и на двете машини ,че топлят добре,в повечето време са он/офф и сметката за ток е задоволителна,поне за мен.
Важното е че работят и топлят.
В малкото студени дни климатичето работи добре, имаше една вечер с много минус вятър и висока влажност тогава размразяваше през час.Иначе всичко друго е супер , гледам на дистанционното пише че бая ток е глътнал ( 260 KW ) за този месец което се очакваше стаята в която работи е малка но и най студената в апартамента ,дограмата е стара няма изолация а и държа вратата отворена за да отоплявам натам .Сега предстои саниране и нова дограма и ще видим догодина как ще бъде. Държа климатика на 24 градуса но според датчика в дистанционното което е закачено до вратата е около 22-23.
Нищо по-различно - вечерно време между 2-4 пъти (после през нощта нямам представа), не непременно на около час време; средно за около 4-5 мин. Сутрините по-рядко излиза в дефрост. Никога не съм го виждал със заскрежена пита, най-много на долния ред да има лед (качвал съм снимка тук преди няколко дена). Вчера сутринта питата беше суха дори и там; не го хващах да влиза в режим. Днес не е размразявал.
п.с. забравих да спомена, че последните 3-4 дена тук (нехарактерно за Видин) не е толкова влажно.
Каква е разликата между HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC и Hitachi RAK-35PEC/RAC-35WEC. На кой модел да се спра. Предлагат ми ги 1200 и 1180лв с монтажа. Имам монтирани 2 Hitachi-rak/rac 35ppa и един Hitachi-rak/rac 25ppa и вършат работа.
Задължително този HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC който си е истинска 12-ка с добър хардуер, за разлика от другия модел, който е много слаб .
Този пост е редактиран от Genadi80; 29-01-18 в 22:33.
Забелязах, че според данните из нета при цели 34 кг. външно тяло
Hitachi RAK-35RPC отдава 2.69 kW при -7 и 2.16 kW при -15 градуса, а
Fujitsu 12 LMCA отдава 3.10 kW при -7 и 2.60 kW при -15, пък външното му е само 26 кг.
Данните за Хитака при номинал ли трябва да са, докато за Fujitsu са при максимал? Как да ги съпоставим точно тогава? За Хитачи е
Ном. отоплителна мощност (min - max) : 4,20 kW (0,90 – 5,00)
5 / 4.2 = 1.1904 и ако коригираме горните данни с тоя коефициент излиза, че
Hitachi RAK-35RPC отдава 3.20 kW при -7 и 2.57 kW при -15 градуса, което е почти същото като при Fujitsu, но все пак Хитака има цели 8 кг. повече хардуер...
В Румъния модела е с около 200 лв. по-евтин, в ***** около 200 лв по-скъп, а в Унгария с 450 лв. по-скъп.
Намерих 1 инт ревю от https://www.emag.ro/aparat-de-aer-co.../pd/DTHNRMBBM/
Btw за 10-те денонощия от този месец е изразходил 66 kW. Предния месец беше по-студено и разхода беше 258 kW за 31 дни.Fara nici un fel de exagerare, nu credeam ca poate fi asa de eficient. Pot sa va spun ca la un moment dat in jurul temperaturii de -18 C aerul cald dat in interiorul camerei iesea pe fanta de ventilatie cu 48 de grade C. Fara niciun dubiu isi merita banii
---
Without any exaggeration, I did not think it could be that efficient. I can tell you that at some point around the temperature of -18 C the warm air given inside the room was on the ventilation slit with 48 degrees C. No doubt it deserves the money
---
Без да преувеличавам, не мислех че ще е толкова ефективен. По едно време при температура около -18 C изходящата струя от вътрешното тяло беше 48 градуса. Без съмнение си заслужава парите
Този пост е редактиран от MistaMasta; 11-02-18 в 01:34.