От друга страна няма нужда да я трошите цялата , 2-3 ламелки ако счупите и вече е за боклука :D
Ще се наруши баланса и ще "замята".
Появи се след като минах на отопление. Аз също не знам как така. В другата стая имам RPD, той няма този проблем с вътрешното, но външното тяло брамчи като трактор. И двата са от началото на лятото на 2019г. Понеже и аз съм от Русе си мисля да не би да са от същия търговец, някоя куца бройка.
Изчел съм цялата тема, но аз имам такъв проблем, че се опитвам да спя под климатика. Пукане, щракане, цъкане и чаткане ме събуждат по няколко пъти нощем.
Някъде бях чел за поставяне на текстилна лента, но загубих дирите.
И RPD-тата пукат. Според мен всичко е до монтажа. Аз имам 2 бр. и единия пука (силни пукания), другия не (или съвсем слаби, едвам доловими). След задълбочено разследване установих, че този, който не пука, външния му ръб на пластмасовия корпус (който ляга към стената) не контактува никъде със стената, ами климатика си виси на на металната планка. Другия, който пукаше долния ляв ръб опираше в стената. Леко го повдигнах и подпъхнах само там една текстилна подложка, която се слага на краката на столове и маси да не стържат по пода. Ефекта беше очаквания и силните пукания спряха. Аз за външните на RPD-тата, бръмат си да, но само при максимално натоварване. При нормално натоварване са си ок, не са толкова шумни.
Този пост е редактиран от ohluva; 15-01-20 в 10:00.
Точно така е както го казваш. Ще пробвам и аз имам такива подложки. Благодаря.
Настройките за вентилатор и температура се оказа че са големия фактор. Преди го ползвах на 23гр. нощем на 20 и авто вент. След като вдигнах на 25-24гр. пукването се намали драстично с авто вент. После поставих вента на втора степен за постоянно и това сниши пукването до слаби единични случаи. Еко режим също може да има благоприятен ефект, тъй като не си дава зор и работи по-плавно. Също и отворен катак за филтрите намалява пукванията до някъде. Поставих за всеки случай и от подложките които да омекотяват допира към стената. Само текстилната лента не съм залепил, но за всичко си има време. Засега така се спи нормално. Благодаря за споделената информация от колегите.
Да ви питам като ви монтираха хитачита сложиха ли гумата зад планката? Или ви остана в кашона. Само с хтачито върви такава гума 20х50см. Ние винаги я слагаме не знам дали заради това или защото са малко клиентите с хитачи но нямаме оплаквания.
Тази подложка е за монтаж върху повърхности склонни към одблъскване а не към поглъшане на вибрациите.
Аз имам такъв проблем с Дайкина монтиран върху ПДЧ курия. Налепих му микропореста гума вътре в курията за да не се получава акустика, но трябваше да сложа и межди планката и ПДЧ-то. Има ефект от тях върху гипскартон, ПДЧ, ламперии...... Директно върху стена с мазилка ефекта е почти незабележим, но е добре да се слагат щом ги има в комплекта.
Този пост е редактиран от mimojef; 25-01-20 в 08:38.
Мен ме викнаха спешно до работа и пропуснах монтажа на 35RPC-то. Естествено резултата е свободни съчинения. Дори и да присъствах нямаше да знам за гумената подложка. И на трите климатика монтажа беше на високи обороти, за да се правят възможно повече монтажи за деня. Идват двама или трима и единствено питат къде искаш вътрешното и външното тяло. От там нататък си пробиват както знаят и всеки си работи по неговата си част вакумират за 5-10мин. и чао. Неможеш да ги питаш разни работи или да ти отделят внимание за обяснения.