А не може ли тука в темата да се обясни. Какво толкова се криете?
И аз това се чудя в интернет има обяснени къде по-опасни неща. От тоя мод нищо не може да и стане на машината.
На машината могат да и станат доста неща, ако този който го прави, не е наясно какво прави. Второ, мода при едни условия може да е добър, но за други да е неподходящ, както съм писал по-горе. Това не е като да слагаш трета шпилка на 12lcme, бара се по електрониката, и по едно невнимание, заминала платката.Да пишат на лично ще им отговоря.
А търговците ако четат във форума после ще кажат: гаранция - йок, щом пипате по климатиците...
Щом не правиш разлика между шпилка и тампон , наистина е опасно да "пипаш по платката" за да излючиш куплунга на датчика и да запоиш един резистор. Мен не ме интересува този мод , що ли се занимавам.
Айде жив и здрав.
- - - - - - - - - -
А клиентите като прочетат за циклене на дефрости по време ще се затичат с пълни джеби към търговците точно за тези машини.
Дойдоха най-сетне майсторите/монтажниците/продавачите, махнаха пак пластмасите, откачиха и онова черното отпред, зад движещата се преграда, дето виси на 2 кабелчета, и така пак пукаше. Обясниха ми че общо взето то така си пука, "има поне 20 пластмаси и то така си пука, ти кво искаш, няма безшумен климатик, сички пукат от пластмасата, нормално, тя така се разширява и свива" и така. Сега измислиха нещо иновационно, сложиха го на неавтоматичен режим на духалото, на 2 чертички, и засега не пука. Ама като не е открит точно какъв е проблема, шанса това да е решението за мене е 0. Сега е топло навънка, въпреки че снежи (0 гр.), затова не трещи както на -7. Ама не мога да си избирам кога каква да е температурата навънка че да си реша проблемите с климатика. Излиза че просто трябва да търся климатик с качествена пластмасова сглобка - да не пука при никви обстоятелства. Ако някой знае такъв - марка, модел, вариант - моля да ми го каже, да го купувам, тоя да го мятам на боклука ако тряа и да спа спокойно.
Доста сме хората който имаме модела и никой до сега не споменавал за подобни проблеми като теб.
Аз моите съм ги пробвал дали ще пукат дори и при 32 градуса задание,ами не не пукат и не издават странни шумове.
Ако си паралия си купи нова машина и си реши проблема,ако не и едни тапи за уши и така няма да чуваш нищо през ноща.
П.С. Едното хитачи е точно над детето и досега не ми се оплаквало от каквито и да е шумове и пукания.
И моя пука дрънчи и не духа топло ама като се набутаха ще го търпя и тия дефроси дето ги прави по часовник ме дразнят но това е
При дефрост е почти невъзможно, да не припукват пластмаси, каквито и да са те. Кои по-силно, кои слабо, кои по-често, кои по-рядко, но е като цяло неизбежно явление при климатиците. То телевизорите ми пукат от време на време, остава климатика, при такива температурни амплитуди да не му се чуе гласеца.
Не съм споменавал и дума за размразяване. То е друго и е поносим, нормален шум. При мене пука влудяващо пластмасата. Както се унесеш и изчатква, след малко пак, и пак и пак... А размразяването и духането са си нормални процеси и те не ме дразнят.
- - - - - - - - - -
Браво, начи не е само при мене така. За топло топли, няма проблем. Ама трещенето/чаткането е силно нежелана екстра.
- - - - - - - - - -
Имам радиатор, пускам го нощем като спирам климатика, че не може да се спи иначе. Само че не съм съгласен това да е разумна отоплителна схема.
Няма да спамя темата, а само еднократно ще изразя несъгласието си с написаното от теб. Имам 3 климатика и 2 от тях не пукат по никакъв повод, вкл. дефрост. Третият го преместих в кухнята именно заради пукотевицата, така че знам за какво иде реч. Мисля, че е въпрос на качество и дебелина на пластмасата и до сглобка.