Ами логично е бе хора. Без капаци и филтри....за моженето... може да работи. Въпроса е какво ще последва. Нали ще се набие с прахоляк питата. С колко ....зависи и предполагам знаете защо. Какво толкова му умувате?
Ами логично е бе хора. Без капаци и филтри....за моженето... може да работи. Въпроса е какво ще последва. Нали ще се набие с прахоляк питата. С колко ....зависи и предполагам знаете защо. Какво толкова му умувате?
Махнах капака и панела, остана гол, с пластмасата само откъм стената. Пак пука. Прави го основно като се засили да духа. Струва ми се че е нещо между тая последната пластмаса към стената и стената, там където е закачено. Ясно е че е нещо с температурата, щото като не действа, не пука. Предполагам от температурната разлика се разширява/свива => мести => пука.![]()
Викай фирмата която ти го е монтирала.Може планката да не е както трябва.
Доколкото разбрах, той ги е викал, но те го "отсвирват" с мотива, че са заети. Нормална практика за много "майстори".
Ще е добре да спомене името на фирма за да се знае кой са тези некадърници.
Дойдоха, направих им кризата на неспалия 4 денонощия (на пресекулки по 1-2 часа) и дойдоха. Баш пред тях не го направи естествено, ама го имам на запис, опитаха да видят дали е от предните или задните пластмаси и очевидно и без предните 2 го прави, така че сега го мъдрят. Аз си мисля дали не може да се сложи 1 цяло парче гума отзад към стената (гипскартон с минерална мазилка) че да се умекоти там търкането.
- - - - - - - - - -
Иначе стената (по-горе имаше предположения) не е крива (измерено с моя битов нивелир купен от Метро).
м/у пластмаса № 2 (панел да го наречем) и 3 (тва дето е към стената) има няква тънка черна изолация, пореста гума няква, ма само отдолу, та гаранция и там опира пластмаса в пластмаса, има и няккъв стиропор отпред, абе куп места откъдето може да скърца така. Сега ко качих на 24 градуса (нормално го държа на 21, така че поддържа ~20-20,8 в стаятя), за експеримент, и веднага осезаемо почна да пука повече. А и вече монтирах външните пластмаси и явно те действат като резонансна кутия и се чува повече, трещи яко. После като се стабилизира, намалява, нормално. Ама ми стига 2-3 пъти такива силни изпуквания на по 1 час, да ми се накъса съня. И вече кат се изнервя, и да спре, се тая. Върви заспивай после...
Стената на която е монтиран климатика права ли е?
Я виж дане са пренатегнали дюбелите на монтажната планка и да се е осукала ...
Не, дойдоха, видя се че махането на пластмасата нищо не помогна, казаха че ш сложат нещо отзад, да уплътни, и така си остана, "ще", както и очаквах. Сега и да звъня, ш се оправдаят с студеното време, и така, а мене тоя климатик ми трябва само в студеното време, иначе за охлаждане нямам нужда, от години не съм пускал климатик през лятото. Има 1 щастие в нещастието: Тия дни спа спокойно, щото заради студа климатика не може да стигне градусите си, и затова постоянно духа, и съответно затова никога не пука, щото няма охлаждане/нагряване. Та това е решението, да няма температурни разлики и тогава не пука. Само че тогава язък му за великите технологии за поддържане на температурата, икономии и т.н. Сега е като обикновена духалка...