Здравейте!
Искам да напиша и аз за моите премеждия. Декември миналата година си купих прахосмукачка на Таурус от Технополис Стара Загора-правеха и реклама в магазина и наистина ми се стори добра и мощна, но 4 месеца след покупката спря да работи. Знаех, че трябва да я занеса в магазина където съм я купил, но си помислих, че проблема ми е малък и реших да я дам в един от указаните в гаранционната карта сервизи, който ми беше и по-близо до дома, но там ме посрещнаха отвратително, не ме попитаха даже какъв е проблема, само преснеха гаранционната карта и даже не ми дадоха номер на поръчката. Попитах ще ми се обадят ли след като установят каква е повредата и да ми кажат в какъв срок да очаквам да си получа прахосмукачката, но те ми отвърнаха да минавам и да проверявам! След една седмица "проверки" не издържах, обадих се до телефона за оплаквания на основния сервиз на марката Роял Сървис, откъдето ми заявиха, че нищо не могат да направят и ако искам да пробвам в друг град! Това още повече ме ядоса и писах и до Комисията за защита на потребителите, откъдето ми отговориха буквално след 2 часа, че независимо дали е отваряна в сервиза или не прахосмукачката да я нося в магазина където съм я купил. Още същата вечер си я взех от сервиза и я занесох в Технополис, където като чуха, че съм говорил с Комисията бяха толкова любезни, че направо не ми се вярваше. Сега чакам да я оправят или да ми дадат нова. Моят съвет е- не се занимавайте със сервизи, а носете покупката направо в магазина откъдето сте си закупили стоката. Те са задължени в 2 годишен срок след покупката да осигурят ремонт или замяна на дефектиралата стока!