Не е платила нищо жена ми. Но и сега няма платка климата. Все едно са не могат да разберат защо колата ми не пали и да вземат ECU- то и да не го върнат.
И на мен а ми техниците и препоръчали някакъв Грижи за към 1050 лв с монтажа. Но няма да наливаме пари за техника тази зима. Ще кара на дърва, а догодина за новата къща ще се купуват климатици вече.
И пак си купи втора употреба в Павликени.
То е ясно, че който се е парил веднъж, втори път няма да се излъже.
Ама как така не са установили какъв е точно проблема? То има толкова неща, по които да се ориентират. Не казаха ли на жена ти какво точно е дефектирало? Инвертор, компресор, захранване...
ivopicha, не ги слушай от горните постове. Почти всички са юзъри и не разбират бъкел от климатици. Не се наплашвай от К2У.
Просто си нацелил един модел на Хитачи дето прави проблеми. Нали и аз имам от тази серия.
Румба, не си ли наясно, че от 10 монтажника или търговци, само един или двама са в състояние да направят диагностика на повреден инверторен климатизатор? Или си правиш майтап с нас, или наистина си далеч от климите, като техника. Сигурен съм, че е първото и се забавляваш. В този ред на мисли, ако продължим ще установим, че за тъпите европейски цепеници сервизната информация е по-достъпна и по-проста, както и възможностите за доставка на рез. части. А за да решиш на човека проблема, се искат и други умения, освен диагностика. Колко са хората в страната, които го могат и които имат на склад някакви резерви?
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Просто е... Има диоди за ориентир на външната платка. Има и обратна връзка на дистанционното, която може да покаже грешката. Недоумявам тея тигели до клиента, без да се установи проблема. Месеци са това.
Румба, ти недоумяваш, но в случая dodo е много прав. И това не се отнася само за японските климатици. и аз съм имал подобен случай. Преди години беше дошъл в къщи един специалист и аз бях на работа. набързо сложил диагноза умрял компресор и я казал на жената. Климатикът беше китайче за европейския пазар. На другият ден аз измерих намотките и се оказа, че компресора е здрав. Сложих кондензатора от другия климатик и компресора си тръгна. Разбира се, не беше пропуснал да предложи да ми монтира чисто нов климатик и да "изкупи" стария за 60 лв. В момента този същия човек развива доста успешно, според мен, бизнес с монтаж на климатици.
Ясно ми е, че е пълно с пишман специалисти. Просто недоумявам. Няколко месеца работа...
Нарича се имитиране на дейност. Някои търговци направо ти предлагат японката за 300 кинта, без да се ангажират с монтаж и гаранция. Практиката била да се взимат по два еднакви, единият за донор. Ама тия момчета, дето продаваха така до 1-во районно, ги няма вече.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Казали и, че най вероятно компресора е изгорял. А диода на външното тяло мигаше 14 пъти, когато спря да работи. От фирмата ще пратят уж " моята" платка и ако някой е навит и е наблизо да заповяда да се пробва с климатика. Така и така съм го отписал, ако тръгне ще е добре.