добре де в стаята като е 18° при зададени 24 климатика духа ли горещо ,бичи ли на 1500-1800 вата или дреме .. ако бичи то просто топлозагубите ти са много големи .. ако се е одрямал по скоро има проблем някакъв с него
Не само да бичи на 1800 вата ами и да духа топло. При 1800 вата струята трябва да клони към 50 градуса.
Колегата да си замери изходящата струя.
Alexi , mimojef - климатиак не е одрямал, но си прави дефрости на 50мин. дори и навънка да е +5 градуса с инфраред термометър ли да меря ?
Вечера при външна температура между -1 и 4 градуса
При зададени 24гр. на 3 степен на вентилатора духа топло, но не бих казал, че е толкова топло, ако си доближа ръката до климатика става, но на нивото на кръста 1.5 метра от климатика вече се усеща хладен въздух - обикновенно при тези параметри консумира около 1450W успява да подържа само 17-18гр. в стаята, на горепосочената външна температура.
При зададени 26гр. на Auto духа осезаемо по-топло, за 3 часа проба не смъкна изобщо скороста на вентилатора ( от 4 ) и не смъкна консумацията на ток харчи от 1800 - 1950W и външното тяло става много шумно нищо,че е с " twin rotary compressor ", чувам го през две стай на затворена дограма, успява да докара около 20-21гр. в стаята, на горепосочената външна температура.
С тези постоянни подмятания, никой не помага реално. Ще е добре да се спрете.
Aleksandars , и на мен никак не ми е приятно , но да спрат подмятанията на Миланов и Алекси в раздела на хеви. айде Миланов да речем като потребител има право , но Алекси е на всяка манджа меродия даже и на манджи дето е гледал само по картинка.
Възможно ли е това Хитачи да е изпуснало фреонец заради монтажа? Климатика беше ли вакуумиран при монтажа? Също тези 1.9м тръбен път е пародия. Вкъщи имам 3 климатика и нямам под 3м тръбен път. Хитачито ми е към 7м тръбен път.
Оффтопик:
Миланов е виждал ZSX през крив макарон, ама и за него се изказва. Едни и същи са хората, които цапат. Щом това прави впечатление дори на новите потребители.
geforce, дай някакъв ориентировъчен разход на пелетната печка да се ориентираме за топлозагуби.Ако е само за това помещение.
Сега както са +Т навън ако не може да стопли нещо не му е наред според мен.Не знам какво, ама не може да имаш чак такива топлозагуби.
Правя аналогия с мое помещение - едно барбекю-външно 37кв.без никаква изолация, стени - камък и тухла, под плочки.Там работи 18ска Фуджитсу, японско.
Като го пусна (вътре 5С примерно , а вън -5С), след 2-3 часа е 18-19С, работи на 1300-1400W.На другия ден вече 22С с консумация 5-600W.
На третия ден 23-4С с 3-400W.
Пелетната печка е тип духалка 11kw. по спецификации, работи по сходен начин, като климатика духа си чрез вентилатор в помещението. Държа я на 2 степен от 4 - оринтировъчно изгаря един чувал ( 15 кг. ) за 24 часа.
Днес на + 5гр. при пореден тест климатика успя да подържа 20-21гр., степен 3 на вентилатора, като консумацията беше 1400W, дори дефростите са разредиха малко, но паднели под 0та. се почва на ново мъката.
Хм, съвсем грубо - ако греша ме поправете моля.15кг Х 4.8kW / 24h X 90%ефективност на печката = ~2.7kW/h топлозагуби.
Не са малки, но не са и зверски, които модела да не може да покрие.
Т.е. машината ти в момента е с КОП 1.9…., и отделно не стопля както трябва.
Нека като дойдат да замерят налягания и тоци.
Това обаче не изключва бъдеща изолация де.
п.с. тръбния път не ти намалява ефективността.
Климатикът му трябва да работи с ок 600W/h, сравнено с пелетната печка.