Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.
Като чета за симптомите деиствително може да има различна стоиност от нормалната датчика но може да има и проблем в платката. Ако и с втория датчик не се оправи много вероятно да е платката. Все пак когато идват би трябвало да закачат манометрите и да се види какво налягане прави и кога спира перката защото тя би трябвало да спре на 24 бара.
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
Аз не съм виждал климатик да размразява само по таймер,винаги следи няколко показателя-време на работа на компресора,време на работа на външен вентилатор,ефективност на работа/дали поддържа зададена температура или вътр.температура пада и др./
и по-добре щото има едни 18-ки, едни 24-ки samsung ... http://www.soft-clima.com/index.php?showtopic=51
MSG-12HRN2 някой може ли да каже как се представя този модел, след като е с новия фреон?
Както със стария няма разлика в работата.
А пишете тук за малки външни тела това , това по принцип за модела ли се отнася или за някакъв негов вариант(Компактен) примерно в магазини Зора?
И общо взето как се представя модела?
А да има такъв модел компакт се води с по малко външно тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от whildpeasant
MSG-12HRN2 някой може ли да каже как се представя този модел, след като е с новия фреон?
- MSG-12HRN2 - 1100гр. фреон.
компактен модел(QB)-830гр. фреон.
Та последно да попитам има ли по добро за тия пари , понеже бюджета ми е около 600+~150 за монтажа?
Последно бях гледал в техномаркета LG K -12 AH ако го поръчаш през интернет че струваше около 590 лв. с доставката.Според техническите характеристики уж е по-добър от Мидеа.Да ли е така един господ знае. Вносителят на LG и Midea е една и съща фирма Магнум Д.Относно монтажа нямам представа как стои въпроса за твоя град.
Ако за отопление вземи MSG-12AR нискотемпературния голямо вънщно тяло работти на R22 никакви оплаквания нямаме от него. Тои е 595лв +150 и вързваш бюджета.
И да ви кажа че това дето пише че го има в саита на техното в действителност го нямат налично, защото вносителя на LG и Мидеа не ги е зареждал с климатици от юни 2008
Може ли малко повече инфо за MSG-12AR нискотемпературния, че съм се начосил към него.
Я кажете, моето MSG понякога не реагира на команда. Вътрешното тяло издава звук че е приело сигнала, но няма реакция. След повторно натискане командата се изпълнява.
Цитат:
Първоначално публикувано от ba4_dido
Я кажете, моето MSG понякога не реагира на команда. Вътрешното тяло издава звук че е приело сигнала, но няма реакция. След повторно натискане командата се изпълнява.
Интересно до сега не съм имал подобен въпрос. Чесно казано нямам идея предполагам процесор или епрома нещо се шашкат.
Да не се опитваш да движиш клапата нагоре-надолу, когато не работи компресора, при това положение мисля, че на МИДЕЯ-та не може да се командва клапата.