Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.
Най-често се случва като го пускам и не е&@ва. Ама и клапата не се помръдва. Правил го е и като се опитвам да го спра. Вътрешното тяло изпищява но нищо не се случва. От втория път си тръгва нормално. Повечето пъти пали от раз, ама.... Иначе не виждам никакви смущения в работата
А батериите да не се на няколко години? Имал съм случай хората идват с дистанционното защото няма кой да смени батериите.
Погледни си дисплея преди да го командваш. Ако ти падат батерийте или не е насочено коректно изпраща команда без тя да се регистрира от машината. Например машината работи. През това време е натиснат бутона за спиране , но това не е регистрирано. При следващо натискане пращаш команда за пускане и естествено нищо не става защото машината работи. Та гледай преди да натиснеш бутона какво показва на дисплея - работи ли според дистанционното климатика или не. И си смени батериите ако не си го правил скоро. Имам две Мидеи и ми се е случвало и на двете това, което обясняваш и това е проблема, ако въобще може да се счита за такъв.
Батериите са на година и половина, "оригинални" Legion :)). И аз се усъмних в дистанционното...
"МИДЕА" - "ЗА" И "ПРОТИВ" С ФАКТИ
ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ,
Четох дълго и нашироко из форума. Предстои ми да си купувам климатик и като че ли ще се спра на МИДЕА 12-ка.
Моля за аргументирани мнения от доволни и препатили собственици на тази марка.
Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.
"Железни"климатици на добра цена ако са правилно оразмерени -няма проблем!
-конвенционална 12-ка до 45кубика
- инверторна 12-ка до 75 кубика
Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел
Аз си закупих Msg-12HR преди 3-4 дена вече немога да кажа още как е чаакм големите жеги.
Та да питам стаята ми е 17 кв. по мой изчисления това са 44кубика проблем ли е това????
Не,поне за охлаждането.Но не чакай чудеса при -10 или -15°.
Отплявам 20 кв панелка без проблем държи 22* и при по-ниски температури и без помощ отдолу. Просто при отрицателни температури не го спирай.
Е те температурите във Варна не падат чак толкова драстично но има и такива дни.
Друг въпрос на работа сме с MSF-12HR и гледам че е с тампони отдоло на стойката. Моят вкъщи доста понабрамчава компресора дали ако сложа и аз ще има промяна към по тихо ????
Чуваш ли бучене в стаята когато е затворен прозореца и климатика работи? Външното тяло нивелирано ли е? И на каква стена е монтирано?
Чувам го но от външното тяло уж го нивелираха отвън ама знам ли на стената м/у двете стаи панелка с тераса стаите се падат преходни.
Слагай тампони,но да са високи с прекъсната шпилка.От плоската гумена подложка няма файда.
Дистанционното за този модел е същото като за Hitachi RAS-09UH
Онзи ден се чудих къде са му батериите и като пуснах в гугъл да търся ми излезе че това е дистанционно и за хитачита! Какво означава това?
Че китайката произвежда едни и същи климатици и им слага различни марки???
Едно време имаше такива телевизори Едните се казваха Goldstar (сега LG купен по време на корейската криза от Philiops) a другите Samsung които бяха 1:1 и с еднакви дистанционни!
Значи и при Mideite е така???
Заводите на Мидея са огромни и честа практика е да правят на ишлеме части,възли или цели климатици за друга марка.
Едва ли е обратното-Хитачи да са правили нещо за Мидея.