Откъде да си купя Midea MSG-12HR в София?
Здравейте, в София съм, търся да си взема Мидея 12ка, MSG-12HR (казаха ми, че MSF-12hr не са много надеждни). Бихте ли ми препоръчали някоя фирма, където да не е повече от 670-680 лв с монтажа, а и да е по-скоро монтажа? Намерих много фирми, но някои искат 200 и повече лева за монтажа, други ме пращат за след месец ?! Насочих се към Про клима, 2 пъти вече ме отлагат, търся ги за да им дам пари :095: Ако се намерят други, Про клима ще получат това: :095:
Re: Откъде да си купя Мидея 12ка?
В Пловдив MSG 12 e 509 лева а монтажа до 3 метра 150 = 660 лева. В София колко ти искат?
ами климатика тук е от 509 до 519, ама монтажа варира от 150 до 260 лв :yikes Про клима искат 670 лв с монтажа, което е нормално за тук.
В магазини Зора цените на Мидея са най-ниски в цяла Ст. Загора. Имат почти цялата гама от модели. Цената на монтажа е 130 лв. Монтират в рамките на 2,3 дена. Купих си MSM3 - 12HR za 475 лв. преди месец. Малко по късно го пуснаха на промоция с около 30 лв. по ниско Аз съм доволен и от климатика и от монтажа.
Да, ама съм в София. Тук мернах същия като твоя, ама рейтинга на модела и на магазина не са високи, та се въздържах. Тук 130 лв има само при монтаж на климатик от Техномармалада, представям си какъв ще е монтажа. Днес се пренасочих към един съфорумец, ще ме климатизират в събота, ще давам отзиви :ole
Според мен е по-добре да си вземеш MIDEA MSG 12 HRI работят перфектно до -20 градуса отопляват помещения до 75 кубика и цената им в сериозните магазини е 789 лева без монтаж обикновенната 12тка дали е MSG или MSF работят също добре стига помещението да не е по-голямо от 45-50 кубика и при -10 градуса им се губи ефективноста при MSF серията има допълнителен нагревател който помага при студовете препоръката е моя избора е твои желая ти безавариино ползване каквото и да сложиш
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoru
Да, ама съм в София. Тук мернах същия като твоя, ама рейтинга на модела и на магазина не са високи, та се въздържах. Тук 130 лв има само при монтаж на климатик от Техномармалада, представям си какъв ще е монтажа. Днес се пренасочих към един съфорумец, ще ме климатизират в събота, ще давам отзиви :ole
Само че Техномармалада не извършва монтажи , а има договори с около 20 фирми и ти сам си избираш кой да ти извърши монтажа, цените при различните фирми са различни.
Знам го това, звънях почти на всичките, цената се различава, от 130 до 180, но е еднакво безхаберното отношение към клиента. Един вид като се обаждам им развалям рахата. :095: Явно не са на процент. А в мебелния магазин "Лабиринт" май са ги направили на процент, и една мацка 3 пъти обиколи магазина с нас. Това е отношение към клиента и така се печелят пари. А при климатиците ти връчват най-близката кутия, и когато се сетят идват да ти я монтират по безобразен начин за камара пари. На какви ли не неща се наслушах напоследък...
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Според мен е по-добре да си вземеш MIDEA MSG 12 HRI работят перфектно до -20 градуса отопляват помещения до 75 кубика и цената им в сериозните магазини е 789 лева без монтаж обикновенната 12тка дали е MSG или MSF работят също добре стига помещението да не е по-голямо от 45-50 кубика и при -10 градуса им се губи ефективноста при MSF серията има допълнителен нагревател който помага при студовете препоръката е моя избора е твои желая ти безавариино ползване каквото и да сложиш
Може би искаше да кажеш,че MSF6-12AR имат нагреватели,защото MSF-серията нямат с изключение на колоните.
MIDEA MSG 12 HRI инверторния модел ли е? В един офис виждах такъв и много добре се бореше в мъглата.
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Има само една малка и досадна особеност
инвертора е енергиен клас "D"
а нормалната термопомпа - клас "C"
Да наистина е клас Д инвертора,ОБАЧЕ който е използувал инвертор едва ли ще се върне на конвенционален климатик.
А разликата между Д и С клас е малка. Аз съм за инвертора. :bravo
a за Варна някой ще помогне ли от каде да се вземе MSG 12HR и кой да е монтира?
Ами вече си взех MSG-12HR. И от съфорумеца fishev, а не от Про клима. Проклимците са си нагли, 2 седмици ме въртят, а сега, а после, а следващата седмица. Да бяха казали, че не им се занимава, да се бях ориентирал навреме. Вместо клиент, получават :095: :095: :095: От монтажа съм доволен, беше направен както се полага, вакуум помпи, отделни дебели изолации на тръбите и прочее. От климатика очаквах да е шумен, да пука и да топли :) Той обаче нито е шумен, нито пука, нито топли :081: Тоест затопля стаята горе-долу, ама температурата на изходящия въздух е 38-40* макс. А стаята е 40 кубика. Дали е възможно да е от прекалено ниска външна температура, макар да не мисля че е под -2-3* навън? Тук за модела се цитираха температури на изх. струя от порядъка на 45-55*? Дефроста е добре, лед няма.
Климатика затопля помещението постепенно не очавай да стане топло изведнъж трябва време.