Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33

Климатици Midea във Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re: Климатици МИДЕЯ във Варна

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Я дай да видя резтултатите от теста.
    Ако бъркам нещо поправете ме, но от тука си извадих извода:

AOY12USB ASY12USB  (Ph kW/Pe (h)kW/COP)   на +7°(номинал) 4,00/1,04/3,85, на -7°(максимал) 1,62/0,89/1,82

http://www.promotelec.com/produits/l...RO-1080-28.xls

cecun, не казах че не топли в твоята къща и град, а че на -7° му пада драстично мощноста по на тази лаборатория тестовете. Както се вижда от таблиците(има стотици машини, а на сайта има и други таблици за други стотици машини), конвенционалните на -7° издъхват масово, докато инверторите успяват да държат в студеното по-високи мощности. Друг е въпроса тези максимални стойности на практика моментни ли са или постоянни?

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

ASY12UB e.Ок ,аз съм до тук нищо не разбирам вече.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

cecun, няма нищо сложно за разбиране: мощноста струва пари(особенно при минусови температури)! Този модел е старичък и до колкото имам информация е сравнително сполучлив. Ще те топли горе(на +°) доло(на -°) за парите си(все пак такъв клас инвертор с тая мощност е мин.400лв отгоре) ... тя колко е зимата - има няма един/два месеца. Не го мисли повече, желая му безаварийна работа - че то това май е рядко срещано явление напоследък ...

P.S> другия вариант беше да дадеш още 400лв.+ и вземеш инверторната 12ка LGC(пак на Фужитсу). Плюсовете които щеше да получиш не са големи но ... въпрос на лична преценка. Аз също се двуомих, но тъй като помещението ми има големи топлозагуби и съм с малко дете избрах интертора(по-тих, по-икономичен, повече мощност при ниски температури). Дефакто не спира и тръгва постоянно на макс а според нуждата - реално си мърка постоянно на слабичко. В най-големия студ, вентилатора му връткаше по-силничко на моменти - но при 70Вата/м3 със топлозагуби над средното(къща половината стени външни без изолация) машината успя да си държи 22°-24° при настроен на 24° - което отчитам като много добър резултат! И на мен ми е множко тази инвестиция - друга по-евтина машина може би щеше да свърши същата работа ама човек как да знае предварително - като чета из форума какви проблеми им се случват на хората - чукай на дърво

5. Тук е от
    Dec 2008

Мерси за информацията.Взех си конвенционален климатик ,защото подлежи на ремонт и ще ми излезе по-евтино.Инверторните климатици са икономични ,но управленията скъпи.Но нека поработи и ще го видя.А не го и пускам постоянно да си признач.Като стана сега 10 гр си го спирам.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

cecun климатика е супер

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Климатика не е лош но за тази квадратура е малко мъничък.А за 21-цата обаждаш се тук http://www.magnum-d.bg/ и си поръчваш управлението.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от cecun
    Мерси за информацията.Взех си конвенционален климатик ,защото подлежи на ремонт и ще ми излезе по-евтино.Инверторните климатици са икономични ,но управленията скъпи.Но нека поработи и ще го видя.А не го и пускам постоянно да си признач.Като стана сега 10 гр си го спирам.
    при 10 може но отиде ли към +5 не го изключвай

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от stoyan1960
    Така е ! Аз от няколко седмици го държа на 21 градуса моя и си е супер дори в иначе студената стая 20квадрата (дванайска е) . Има една много правилна приказка "Циганин и (кажи марката на евтин климатик) зимата не работят - единствено ако се оставят нон-стоп са живее

Чудно ми е каква ще ми е сметката за тока ...

11. Тук е от
    Feb 2009

Re:Климатици МИДЕЯ във Варна

Crros,я попитай някой с евтина Мидеа дали си е мерил изходящия тая зима.Да не говорим,че имам две,от които едната ми работи само вечер,а другата я спирам и проветрявам на няколко пъти денем,независимо от външната колко е минус.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Преди седмица монтирахме Midea MSR5-12HRN1 , бях зает и не можах да почета въъв форума посъветвах баща ми да го направи, но не ме послуша и сега си имаме 7ца на цената на 12ка . Честито на печелившите

13. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от stoyan1960
    И кой те излъга? Нищо подобно-това да не ти е инвертор.И стига сте вярвали на всичко,което ви казват търговците.Аз от личен опит ви казвам,че не съм имал проблем с включването и изключването на моята Мидеа независимо от външната температура.Същото,го твърди и моя колега.Така,че вярвайте на нас,които сме се отоплявали миналата зима с евтините"кафези" и не сме имали никакви проблеми.Интересното е,че става въпрос за различни модели Мидея в два съседни града/на разстояние 7 км един от друг-което ще рече при еднакви климатични условия/.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Zygot
    и сега си имаме 7ца на цената на 12ка . Честито на печелившите
    Много ми е интересно тази простотия от къде ти дойде на главата.12 е и си е 12.Каква 7 те гони?

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Много ми е интересно тази простотия от къде ти дойде на главата.12 е и си е 12.Каква 7 те гони?
    Опитах се сега да намеря този модел, за който даваш мнение по-горе. Исках да разгледам параметрите му и да преценя дали това, което казваш за него е вярно но за съжаление изглежда не ме бива много в търсенето из интернет.

Можеш ли да ми помогнеш като ми покажеш някакъв източник на информация за модела MSR5-12HRN1 но от производителя Midea където да мога да разгледам параметрите на машината. Тъй като вярвам само на данни изнесени от реален производител бих искал информацията задължително да е от този, който е произвел климатика.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Интересното за този модел е това,че Гуги го намира САМО в български и румънски сайтове.Верно,на 125 места го има,но защо ли в сайта на производителя не са чували за него ???

18. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Имам чуството че има и други марки и модели климатици които излизат само по БГ сайтовете, а ги няма на сайта на производителя. Туй да не са някакви пробни серии дето ги продават по-тънко и нашите търговци да се възползват.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ в избора на фирма за климатици Варна
    От gotiiin във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 137
    Последно: 20-05-23, 09:10
  2. Фирми за климатици от Варна
    От chefobg във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 17
    Последно: 09-02-23, 19:55
  3. избор на климатици за гр.Варна
    От mishav във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 15
    Последно: 03-11-13, 17:47
  4. Сервиз за климатици LG във Варна
    От bright във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 04-01-08, 23:49
  5. Отговори: 8
    Последно: 16-03-05, 21:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе