Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 87

Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #46

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    По добре се откажи от Мидеята моделите не са това което бяха до преди две години аз вече не ги предлагам. Почти всичко около 700-800лв с монтаж са пари на вятъра. Минимума е около 1000лв с монтаж за нещо което поне ще върши работа.
    Виж няколко предложения:

    Въздържай се от публикуване на оферти към личните си сайтове!!!
    Спазвай някакво приличие, форумът не е табло за безплатни обяви.
    kod
    Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 05-02-13 в 19:16.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #47

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Колега дайте смислен отговор. Velev знам че е в час и за това го питам него !

  4. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    495
    #48

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Ами за Мидея ти казаха че не ства за отопление а само за охлаждане .

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #49

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    kossis, Защо не пробваш, като другите да кажеш имам такова и такова помещение, до сега съм го отоплявал с еди какво си, готов съм да отделя еди колко пари, какво да взема. А ти какво правиш? - Вече си решил нещо, избрал си го и сега искаш някой да си сложи името под твоя избор.

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #50

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Ето бе човек, значи става въпрос за 2 климатика, в селска къща. Разполагам с до 1500-1600 лева+монтаж. Това са две независими помещения в къща, без обща връзка между тях !
    Та за това ми трябват 2 климатика. Помещението долу в кухненската част е голямо и има и друга стаичка и баня. Но аз не мога да взема по голям от 12-ка, щото трябват и доста повече пари ! Долу има и печка на дърва, като помощник ! Другото помещение е точно за 12-ка- 30 кубика. Спалнята- радиатор маслен или пясъчен ?! от тия кафявите-старите, при -20 я прави баня, но работи на 1000 вата постоянно-такава му е схемата.

    Също е важно да подчертая че местния майстор, каза преди време че работи с Медея и те са на по ниски цени. Трябва да го питам и за други марки, какви има. Но и цифрата ще е друга там. Медея дават 5 години гаранция. Е той ми спомена че за отопление този модел с допълнителният реотан (MS9A-12HRN1) не е много добър и клякал след -7 градуса. Но за тия пари.......???

    Велев е точен, не е направил чак пък толкова лошо като е дал конкретни оферти.

    MSV1-12HRN1 сигурно по си заслужава от тоя горе ?

    Още нещо което е важно- напрежението зимата пада до 200 волта по някога, през деня (мерих го). Та не знам обикновеният ли е по удачен или инверторен тип. Предполагам че евтините инвертори са по зле и то при такива условия. И как ще се държи конвенционална Мидея при 200 волта- ще изключва или ще работи по бавно ?


    - - - Обновено - - -


    Велев -Тоя Нипона е 800 лева без монтаж, нали ? И е инвертор - как ще се държи при 200 волта криво напрежение ? Ех, Хитачито е стокачи ама......е и цифрачи
    Този пост е редактиран от kossis; 07-02-13 в 11:16.

  7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #51

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Голямата гаранция е хубаво нещо, но по-важното е да се вземе нещо, което да върши работа, че иначе каква е ползата да имаш голяма гаранция, като уреда не става. При проблеми с тока според мен трябва да вземеш обикновени и евтини климатици, първо много да не те е яд, като се развалят и второ ремонта им е по-евтин.

    И двата модела Midea 12-ки са с характеристики на 9-ки, като по евтиния има по-слаби параметри. Щом искаш първо вземи един климатик, по-скъпата 12-ка за помещението 30m³ и виж как е, ако ти хареса вземи по-мощен за другото съобразно кубатурата.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    542
    #52

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Прочети за кредит енергийна ефективност , може да ти помогне доста ( има деже тема във форума ) Така може да си дигнеш бюджета . Гледам , че не си описал колко ти е голямо помещението ( долното ) от голямо помещение един разбира 60 кв друг разбира 20 кв ... Може да си вземеш един хубав климатик за долното помещение за 1600 лв и за горното по нататък и без това зимата свърши или 1 бр Hitachi 25HF6 + 1 бр 35HF6 за двете помещение към 2100 излизат с монтажа и с кредита енергийна ефективност да ти върнат 15 % някъде ... А тия мидеи по добре изобщо не ги гледаи .

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #53

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Значи, щом казваш че тоя MSV1-12HRN1 е с по добри параметри, по си заслужава. А до колко градуса на минус може да топли добре ? И това че не спира да върти вътре вентилатора дали дразни нощем при сън ?
    Първият модел с вграденият реотан
    MS9A-12HRN1, защо има тоя реотан, пък под-7 е лабав ? За това ли са го сложили за да компенсира недостатъците на климатика ?
    Нека да вметна че външните тела ще се монтират ниско долу до пода на стената от вътрешната страна на къщата -в двора -където е относително завет-висока ограда(1 декар е всичко), къщата е на ге построена, и вътрешната част е с източно изложение- сутрин изгрява от там слънцето !
    Нека запознатите спецове да кажат(Велев,Вален) ???

    Относно енергиината ефективност, сигурно е добре, но аз имам един подобен заем и втори не ми трябва. И то точно за това. В тази къща даже и не съм мислил да слагам климатици и то два ! До сега е отоплявана с старомодните уреди. Така че Медеите са чук за цените си. Даже решението да сложа клими бе продиктувано от летните жеги ! Има и Осаки дето и без пари да ми ги дават няма да ги взема !
    Ще погледна тия Хитачита, но ми трябват още 600 лева до колкото разбирам !

    Правете сметка че майстора каза че хората в района вземат тоя първия климатик с реотан, щото нямат кинти за по скъпият и той има на склад него. Другия ще го поръча при желание от мене !
    Та нещата стоят така в Павликенско ! Плевен е като София пред Павликени !!!

    Този пост е редактиран от kossis; 07-02-13 в 11:20.

  11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #54

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Високостенните модели не трябва да се монтират ниско долу, защото ще вдигат прахоляка и акарите във въздуха и са възможни респираторни заболявания. Вътрешниеят вентилатор, когато компресора не работи спира под определена температура на вътрешният топлообменник. На минус топли, но зависи от оразмеряването W/m³ и топлозагубите. За модела MSV-12HRN1 трябва да е 120W/m³.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #55

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Аз кавам за външното тяло че ще се монтира долу ниско-това е къща на приземна кота, а не блок. Ако го монтирам по на високо, тогава къде ще сложим вътрешното- на покрива ?

    Тамън ще ми мете бетона пред входа към градината !:rolleyes:

    Майстора каза че въобще не изключвало вътрешният вентилатор. Или той не е на ясно ?
    Знам че Мидейте имаха тая особеност.

    Майче ще да е тоя MSV-12HRN1. Бил с позлатени пити дрън дрън ??!! Да не оксидира алумина !
    Този пост е редактиран от kossis; 07-02-13 в 12:45.

  13. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #56

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Ето ти едно предложение в бюджета, можеш да пратиш запитване за другото вътрешно тяло, нищо чудно да е 12-ка (обикновено така ги комплектоват - една 9-ка + една 12-ка).

    климатик LG мулти сплит система - 16321891 | Електроника, битова техника - Климатици, отоплителни уреди, бойлери

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #57

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Може колега, но тука възниква друг проблем, а именно че медните тръби до далечното тяло ще са много дълги, щото помещенията все пак са в къща и разстоянията не са малки- има и стълби и спалнята идва като на втори етаж, не е приземна.

    Хитачитата са супер, но са инвертори и ще ме заболи ако думнат. За в София може и да монтирам такива, но за село обикновнните Мидеики са enough !
    Имам един хладилник малък като Мраз ли е, та като пада напрежението и като изключва от терморелето компресора чука -нещо като хидравличен удар става ! Но за сега работи !

    Велев що така вече Медеи не продаваш и в сайта ти няма ? Не ги ли търсят из Плевен ? Брей вие по богати от София станахте !
    Този пост е редактиран от kossis; 07-02-13 в 15:10.

  16. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    542
    #58

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    За да не думнат има защити които вършат работа Разклонители и защити | APC Essential SurgeArrest 1 outlet 230V Germany, P1-GR | JMTechnologies Ltd - онлайн магазин . Има много модели това е една от най-хубавите марки . Дай сега , че не са ни хубави пътищата да си купим жигули ... Все пак вече сме 2012 година

  17. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #59

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Мерси колега за сърджър арестера, но той няма да помогне при падане на напрежението ! Щото подобен арестер, но по мощни за 400,220,110 Киловолта има в Бобините на ВЧ каналите за данни по електропроводите. Не ме питай от къде знам. Функцията му е да предотвратява пренапрежения чрез затваряне на по високото напрежение през променлив от напрежението резистор-Варистор му викат. Та той се укасява и напрежението прави късо през него, обаче трябва и добър бушон в схемата, сещаш се за какво !
    Да не ти казвам че Мидеята дето я ръчкам в София (MSR3-18HRN2) има и варистора в схемата си и "Ампер-клещи"-дето мерят силата на тока, заради налягането на фреона и от там пазят целият климатик ! Е тая защита е по важна в моя случай. Щото при падане на напрежението, тока в намотката се вдига ! Па нека Медеята да е москвич.
    По би била полезна в моя случай моторна защита по ток на Мюлер. Ползвам една за помпа за басейн. Гласиш си при къв ампераж да сработва и си ти ! Но това ще е на дубъл подсигуряане.

    Не знам до колко изобщо тоя преход ще издържи на 1000 вата мощ, като го гледам с тия тънките щифтове, па нека да пише 16 амперов !
    Този пост е редактиран от kossis; 07-02-13 в 15:52.

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    542
    #60

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    За падове на тока няма да ти помогне да . APC-то е тествано много пъти в къщи имам на какво ли не сложени такива даже и на климатика а тои стига и до 2000W при 230 волта ( все пак това е една доста сериозна марка ) Щеше да е хубаво климатиците и повечето уреди да са 100-250V

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5
    Последно: 14-12-12, 13:53
  2. Препоръчайте ми Midea за целогодишно ползване .
    От evsibo във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-05-12, 04:49
  3. Препоръчайте ми Midea
    От wizard2000bg във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 28-09-10, 01:45
  4. Моля препоръчайте ми Midea
    От yelena във форум Климатици Midea
    Отговори: 17
    Последно: 05-09-10, 17:15
  5. Midea MSR5-9HRN1-QC2 - става ли за отопление?
    От towko_aa във форум Климатици Midea
    Отговори: 17
    Последно: 23-03-09, 23:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе