Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 87
Like Tree7Одобрявам

Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #61

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Значи държи тия 16 ампера.
    Е ти искаш много голям толеранс да имат тия машини- то нали това зависи от намотката и съпротивлението на компресора, и за да е ефективен и икономичен едва ли може да се постигне това.

    Но все пак има някакъв толеранс, и аз искам да знам какъв е той- примерно-190-230 волта или 200-230 и тнт ??? Е това е полезен въпрос за селските райони ползващи клими у нас !!!

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    542
    #62

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Мисля , че в повечето сервизни пише 220-240V , но би трябвало да са се застраховали та предполагам от 210-240V . Не знам и как се държи климатик като падне напрежението под 210V ... На готварската ми печка пише 100-250V

  4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #63

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Аз мисля че инвертора няма да има проблем да работи и на 200в. точно това е предимството че той винаги си има стабилизирано напрежение от 300в след греца. Ами купи си Мидеи и после и тях няма да ги искаш като Осаката и без пари да са. Просто за цените си много изостанаха та те не топлят защо да си навличам ядовете на недоволни клиенти. Ако погледнеш че Мидея инверторна е 859лв + 120до 150 монтаж= 960 980лв а Хитачито е доказал се модел топлещ и е на 1099 с монтаж за 100лв струва ли си да взимаш Мидея? В крайна сметка парите са си твои харчи ги за Мидеи после ще се сетиш и ще плащаш пак за други машини.

  5. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #64

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    факта,че ВЕЛЕВ ти казва да се откажеш от мидея(ако си чел форума)трябва да ти е достатъчен.а ако искаш да убедиш самия себе си,че ще имаш климатик е друг въпрос.с пръдня боя не става..................

  6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #65

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Грешките са поправими, климатиците не струват милиони.
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #66

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Да Велев прав си и верно че след греца се стабилизира напрежението, като при заваръчните инвертори.

    Проблема е в парите. И това че в София съм с по евтин климатик, нещо не е оправдано да слагам такива по селата !

    А иначе котлоните нямат нищо общо с намотка на ел мотор. Котлона е пасивен резистор- или грее при преминаване на достатъчното напрежение или не грее, ако е прекалено ниско. Котлон го плаши само голямо пренапрежение !

    Значи най вероятно конвенционалният тип клима ще се гаси при пад на напрежението, ако електрониката е добра. А инвертора може и да работи при напрежения малко по ниски от обикновенните клими, обаче и той трябва да е класен.

    Незнам ще видя, но парата и ползването определят в моя случай.

    Вален го е казал, ако се прецака Мидеята, ще сложа по скъп инвертор, срещу повечко пари и ще се науча на правилото за евтиното и скъпото отново ! Надявам се медеята да е премерен риск, може и да греша !
    Този пост е редактиран от kossis; 08-02-13 в 09:52.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,272
    #67

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    На Соно протектора за бяла техниика изключва при напрежение извън 187-253V. Аз съм сложил един на хладилника от подписа, че и той е инвертор...

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #68

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Можеш ли да го покажеш тоя протектор Соно, за какво иде реч ?

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    542
    #69

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление


  12. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #70

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Мерси колега , но и това е Варисторен предпазител ! Тоест изключва ти бушона на таблото и ако тоя бушон не сработи гърми вътре някакъв негов бушон.

    Обаче за изключване при ниски напрежения нищо не пише в упътването и данните му. А аз в селото си имам работа с ниски напрежения от 190-200 волта зимата ! Високо напрежение имаше веднъж пролетта след силни проливни дъждове и ветрове- се бяха оплели фазите и в следствие на което на таблото ми има индикационни глин-лампи- едната не светеше, втората мигаше леко , а третата светеше ярко. Аз изгасих всичко което може да гръмне и замерих в двете фази 100 волта и към 290 волта. Това се получи от междуфазното късо на електропровода от вън. (3х380)

    Така че пренапрежение в селото става много рядко, да не казвам почти не става. Само от преплитане на фазите !
    В Мидеите има Варистор.

    Хладилника ти я има я няма 200-300 вата ?!

    За един друг въпрос ме подсеща това. Понеже съм жичкаджия и все пак инсталацията на къщата е стара, макар и добре направена от моя дядо и работи без проблеми, та аз си изкарах от таблото директно една хубава бакелитена тройка за да храня тия клими от там и я замасих към нулата вътре. На таблото има отделен бушон за нея. Бушона е 25 ампера. Тоя идва голям за 2 дванайски. За да изключи бързо при пренапрежение ако варистора в климата укъси при консумация от 2200 вата на двата климатика, дали е удачен 10 амперов бушон или 16 е по добре ? Имама автоматичен 10 и 16 амперов бушон от тия руските- черните. (таблото е дизайнерско и е със старите винтови стопяеми бушони.
    Този пост е редактиран от kossis; 08-02-13 в 12:53.

  13. Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    198
    #71

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Заслужава ли си този протектор, в техническата спецификация пише: Изключва при условие че напрежението се задържи под (над) тази стойност за повече от 7 секунди.
    Не съм много наясно със защитите та затова питам, другите по-скъпи защити пак ли са с такива параметри?

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    542
    #72

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    " Изключва при условие че напрежението се задържи под (над) тази стойност за повече от 7 секунди. " За 7 секудни може всичо да е овъглено :D .

  16. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #73

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Пише че при 180 - 260 волта е моментално изключването. Но нещо ми фалши особено за ниското напрежение то при 180 волта дали ще има още цяла намотка или ще се е разтопила ?

    Питах в магазина дето продават на мюлер защити и човека ми каза че такава защита на читава фирма е в пъти по скъпа от тази ???

    Купих го и останах изненадан - наистина се прави в Пловдив и е много изпипано ! Има стопяем и термо предпазител. Наистина има реле и при старт синхронизира известно време със звук и мигане на диода.
    Говорих с продавача и каза че ако стопяемият предпазител изгърми от мълния или др. го пращат в Пловдив и се подменя. По принцип за да не изгърми вътрешният предпазител е необходимо външният бушона на защитената верига да е не повече от 16 ампера. Направено е да изключва и при ниски напрежения и явно има и компаратор за сравняване на напрежението. Сигурно до 187 волта мотора на компресора може да понесе тока през намотката и за това са го направили да изключва под този праг. Също е добре че има изчакване от 2 минути когато възтановява веригата след спиране. Това е добре за предотвратяване на хидравличният удар при мигновено стартиране след спиране !

    От началото се убърках, щото има няколко вида - за черна и комп техника и за хладилна и др.

    И в България се правели качествени и евтини неща !
    Щото някой Български стенни контакти(шуко) са много опоскани за разлика от Турските (Макел)-говоря за притискащите пружинки(телчета) на ламелите дето влиза мъжкият щифт на шукото !

    Вчера звъннах в Пловдив и говорих С техник запознат с продукта. Той ми каза че горният и долен праг са ги задали така, защото това бил държавен стандарт- Напрежението можело да варира, примерно в един месец то можело общо за 10 минути да бъде или до 187 или до 255 волта. Тоест това е пиков времеви процент за малки периоди от време ! По желание на големи клиенти може да се изработи и с други прагови стойности ! Мощността която може да понесе е 3000 вата, но шуко контактите биха нагрявали след 2000 вата доста повече от нормалното. Били по слабички ! Бушона на арестера се подменя безплатно в гаранционният срок на продукта, мисля че беше 2 или 3 години. Независимо че е гръмнал от мълния примерно - значело че си е свършил работата коректно, каза инженера ! Софтуера е Български, схемата също, само частите-контролер и тнт за внос. Това разучих.Аз го тествах в София на домашният климатик 18-ка - 1700 вата при пълен товар. Сигутно повече от 1500 не е вдигал, и загряване не е имало въобще. Добре работеше и климата и устройството.
    Този пост е редактиран от kossis; 12-02-13 в 10:31.

  17. Novice
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    3
    #74

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Здравейте!Моля за малко помощ Бихте ли ми разяснили разликата между тези два климатика:MS9A-12HRN1 (A3) | Климатици Сплит Системи | Продукти | Midea Онлайн Магазин и Midea MS9A-12HRN1 От описанието на втория така и не ми стана ясно има ли и той външен нагревател? И изобщо добър вариант ли са тези модели с външен нагревател?Кой от двата модела е по-добър? Стаята е 25кв.м. със северно изложение... Благодаря предварително.

  18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,763
    #75

    Отговор: Препоръчайте Midea 12-ka за отопление

    Честно да ти кажа, с нито едни от двата модела няма да можеш да се стоплиш, освен ако външната температура не пада под 10°С.
    bobovo и VeleV.Klima харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5
    Последно: 14-12-12, 12:53
  2. Препоръчайте ми Midea за целогодишно ползване .
    От evsibo във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-05-12, 03:49
  3. Препоръчайте ми Midea
    От wizard2000bg във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 28-09-10, 00:45
  4. Моля препоръчайте ми Midea
    От yelena във форум Климатици Midea
    Отговори: 17
    Последно: 05-09-10, 16:15
  5. Midea MSR5-9HRN1-QC2 - става ли за отопление?
    От towko_aa във форум Климатици Midea
    Отговори: 17
    Последно: 23-03-09, 22:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе