Важно е качеството, а не кой е намръщен и кой не! Ама щом има хора, които си оценяват труда за ( всичко ) на 80 лв........ думи нямам. Такива нито работата ги обича, нито те нея!
Важно е качеството, а не кой е намръщен и кой не! Ама щом има хора, които си оценяват труда за ( всичко ) на 80 лв........ думи нямам. Такива нито работата ги обича, нито те нея!
« Отговор #130 -: 8.02.2008, 22:09 »
--------------------------------------------------------------------------------
Така сеага да кажа за кяра или изнудването наречено профилактика както го описват някой във форума. От тази профилактика не сме обалгодетелствани дори си е загуба защо ли? Защото ако си плащаш за профилактика и на втората година примерно ти блокита 4пътния клапан ще трябва де се извършат следните операций. 1.демонтаж на външно тяло 15лв. 2.Разглобяване и подмяна на клапана което е доста сложна процедура 60лв. 3.Зареждане с фреон примерно 50лв. 4.Монтаж на външно тяло 15лв. Е а кажете защо тия операций да ги правим за 35лв. Цитата е на VeleV.Klima
Къде отидоха 80 лв. за четирипътния вентил? Или от 2008 до тази година доста са паднали цените!
Тази цена може да се докара само, ако вентила и фреона са втора, трета употреба ........ Заслужава ли си helios1? Оказа се че и за VeleV.Klima процедурата е сложна, ама за твоя климатик е фасулска работа! Не мога да си изкривя душата обаче, напълно подкрепям мнението му за профилактиките на климатиците!
Не мога да те разбера какво си за зачекнал с мен ?
Ако искам и безплатно ще го сменя политика на фирмата.Дори ще спечеля.
И като гледам сега положението с авто климатиците при мен никой не е против че взимам 35лв за пълно зареждане.
Да те светна че фреона не се губи като се сменя четирипътния клапан, имам си машина за тази работа.
1.демонтаж на външно тяло 15лв. 2.Разглобяване и подмяна на клапана което е доста сложна процедура 60лв. 3.Зареждане с фреон примерно 50лв. 4.Монтаж на външно тяло 15лв.Нямам си представа колко струва вентила,но ако е около 50-60 лв....какво става :15+60+50+15+50(60)=190(200) и това на цена дадена от теб.Първоначално публикувано от човек
Не виждам и смисъл да се заяждате заради една Midea
Не ви знам споровете но само пастата с която се маже четирипътния е 55 лв.
[img width=800 height=600]http://prikachi.com/files/537331f.jpg[/img]
Че тя не се ползва цялата,какви 55 лв го гонят RKK...Освен това от добрата стара вода за предпазване по-добро няма...
Да за този малкия се ползва малко , но ако е голяма машината върви като топъл хляб.
Привет,
имам сходен (според мен)проблем с Midea MSF-12HR и да
попитам без да пускам нова тема.
Midea MSF-12HR не "диша" и на какъвто и режим да я включа си духа
топло(без режим вентилация разбира се )В момента съм на авт.режим
на 23 градуса,а в стаята е 25(на метър от пода....)и като гледам няма
намерение да изключи.
Когато е на режим топло или студено си държи зададените градуси(24)
Пробвах релето на четерипътния вентил-работи.От време на време размразява
според мен защото под климатика има доста голямо петно от вода,а и гледам капе
от климатика.Засичам го леко да заскрежава но след минута две питата не е заскрежена
Пипам тръбичките на питата... хладни.На вентила към питата хладна,а другата(от долна страна) гореща....не се пипа.
Има ли начин вентила да е заседнал ,но леко отворен?Как след като не обръща вентила от климатика капе....освен от
външната температура,и ако да защо го прави през определено време и не всеки ден.Как да разбера подава ли се сигнал
на релето на вентила.Как да разбера сензора за температурата на вътрешното тяло изправно ли е и може ли то да
е причината,ако не се подава сигнал на релето.
Между другото имам и една 9-ка която след като я изключа от захранването....също не чувам да диша,но работи на всички режими.
Да попитам и в какво полужение при включване на климатика е вентила.Ако е на "топло",мога ли да изключа релето> да превключа на режим студено и по
този начин да проверя вентила работи ли или не ?
Нямаш проблем...не пипай нищо ,което не ти е работа...имаш си дистанционно - гледай си градусите и не се занимавай с глупости.
[i]Аз гледам ,но само топло духа.Нагласен е на 23,а в стаята вече е 26.Първоначално публикувано от rkk
Ясно...според теб да викам техници 10XX