Много точно казано и аз направих същия тест и резултатите са същите И сега тая мидея е свалена и ше я шътна на някои които много иска да има мидея даи се радва.
Много точно казано и аз направих същия тест и резултатите са същите И сега тая мидея е свалена и ше я шътна на някои които много иска да има мидея даи се радва.
Велев ,сравнението ти е много неподходящо.Дженерала е един клас над Мидеата и съответно цената му е с 300 и лв. по висока и съответно няма база за сравнение.Твърдя че в ценовия клас(нисък) под 900лв.за инвертор 12ка Мидеата е добра.И аз искам да продавам само Дайсейкай но за съжаление не става.
В момента добавяш 100лв и избираш 12LLC или 35FH6 в момента Мидеята е надценена според мен цената и е висока за това което предлага.
Днес отворих климатика и установих че не става за студено време , освен една капилярка , четирипътен вентил , компресор и кондензатор няма нищо друго, дори и около компресора няма изолазия. Това което ме очуди е че компресора е тошиба и е огромен по размери , по голям от компресора на 12 панасоник конвенционал. На компресора пише PA108M1G , каквото и да значи това .
На сайта на вносителя компресорът го дават да е PA108M1C-4DZDE2. По принцип компресорът от към мощност за 9-ка е добре, но това не е достатъчно за да става климатика за топлене. Ако е само с единична капилярка ще топли едва до 0°С външна.
Подмяната на тази капилярка с по-дълга със същият диаметър ще свали температурата на изпарение, а това води до повече отнета от външната среда топлина и климатика би могъл да топли и при -20° външна температура (зависи от дължината на капилярката). С падането на смукателното налягане обаче поради дългата капилярка пада мощността на климатика, но пък ще топли.
Не обърнах внимание колко е дълга капилярката но като застудее ще стане ясно колко топли.
забравих да напиша че фреона който отива във външния топлообменнк се подава от две места , една тръбичка в горния край е една по средата , сякаш е разделен на две , не видях да има някакви датчици по него .
така и не чух едно мнение от собственик на този климатик за топло освен предположения колко ще е зле но както и да е , може да изтрием вече темата .
Ами не си чул мнение, може би защото никой няма такъв, а и в общи линии е описано за какво става въпрос. Относно Мидея-тя вече не е това, което я помнят хората.