Резултати от 1 до 11 от общо 11

Midea MSG 36HR компресор.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    67
    #1

    Midea MSG 36HR компресор.

    Нямам представа как го наричате и дали има на този климатик....Аз му казвам байпас клапан!Компресора изпуска през този клапан или от каквото и да е в самият компресор на налягане от порядъка от 25 до 30 bar.Има ли начин да се възкреси компресора.Да го отворим... подскажете.Компресора го проверявам с откачена тръба на ниското,а на високто директно на манометър.Компресора е Copeland.Благодаря предварително.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,763
    #2

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Купете си нов компресор и го сменете.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    67
    #3

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Това е лесният начин.Въпреки, че накрая ще стане точно така Преди това разбира се ще го отворим и за това питам за жокери.Така или иначе е прежален този компресор.Поне да видя за какво става въпрос.От къде идва проблема.

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #4

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Има в някой компресори вътре предпазен (байпасен) клапан при вдигане над съответно налягане отваря и върти в байпас. Високото налягане е свързано и с висока температура. Зависи колко време е работил така, но щом е дошъл този момент вероятно доста.

    Ако ще махате клапана, сменете и маслото на компресора и сложете филтър дехидратор. Ако не сложите клапан независимо дали в компресора или извън, компресора ще изгори електрически.
    Този пост е редактиран от valen1; 02-03-13 в 07:39.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #5

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Проблема не е в компресора, това което прави не е дефект, а нарочно търсен ефект. Не го отваряйте, а потърсете причината за високото налягане, да не се чудиш после какво да ги правиш двата "дефектни" компресора, стария и новия. Кой ти каза, че скрол компресор на R22, може да работи на налягане 25 - 30 бара?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    67
    #6

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Toва,че има проблем с високото налягане е така и то доведе до проблема с компресора.И е вярно,че е работил доста време така.Разпитвам за компресора защото байпаса трябва да държи и на 35 бара.Трябва да започва да пропуска някъде след това даже.Поне така знам аз.Историята на климатика накрадко е следната: Вдигаше налягане (обръщаше манометрите) след около няколко минутки след старта правеше 35 бара и изфучаваше и падаше налягането и си оставаше така да работи без скорост на вътрешния вентилатор и без да спира да изпуска през байпаса(фучеше си постоянно).Зареден по грамаж да уточня.Стигнах до извод за частично запушване на капилярната тръба.Сменихме капилярките заедно с вентила (чек вентил ли се казваше ... ) отварящ да духа през двете или само през едната.Зависи от режима разбира се.Закрепи се и два дни без проблем и със скорост на вътрешния вентилатор и всичко изглеждаше ок.След два дни пак същото.Даже по зле...със старта обръща манометрите за около пет секунди!Пълно запушване според мен.Продухахме с азот и всичко от капилятка до изпарител и кондензатор си духа.Имахме под ръка и сменихме и четирипътния и капилярка.Същото..Сложихме манометри на виското на крана(на връщащата при утопление) и един след капилярката и един на ниското преди компресора и още куде ли не.Както да е.На връщащата е същото и като на подаващата.Вдига налягане еднакво.След капилярката и на ниското на компресора пак еднакво реагират.Капилярката е възловият момент,но пък не е запушена.Духа на азот и я пробвахме от крана на ниското чак преди четирипътния през кондензатора.Разбира се не мога да преценя дебита и но за да обърне директно манометътра трябва да е доста запушена си мисля.Незнам какво точно да си мисля,но компресора със сигурнос не трябва да изпуска толкова ниско.На 25 бара и със всеки опит става все по надолу...На студено се задържа за около пет минути на около 55 градуса(гледани след външния кондензатор преди капилярката в случая) и после изпусна пак.Трябва да отбележа,че тогава не беше с всичкия фреон.Беше изтеглен в станция и за пробата върнахме в климатика но не цялото количество.Това накрадко.. хах!
    Този пост е редактиран от kriso.3206; 02-03-13 в 12:22.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #7

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Да не би компресора да е бил сменян и да са сложили по-мощен? Трябва да се провери по модела на компресора хладилната му мощност и за какъв фреон е.

    Какво е смукателното налягане и дали варира? То ще покаже дали капилярката е с нужното сечение.

    Колко е тръбният път между телата и дали тръбите са с правилните сечения?
    Този пост е редактиран от valen1; 02-03-13 в 16:51.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    67
    #8

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Компресора не е сменян никога.Знам защото климатика е мои.Работи в един магазин от ... 6 години сигурно.Тръбният път е около 4 метра.Трябва да проверя точно модела на компресора.Не го знам в момента.Ще проверя и ще пиша какво съм открил.

  11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #9

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    От колко време климатика започна да се държи по този начин или винаги е работил така? Да не би нещо тръбите на тръбният път да са пречупени.

    Трябва да се измери температурата на вътрешният топлообменник за да се види при каква температура вътрешният вентилатор тръгва. Фреонът бавно и трудно стопля топлообменника или има проблем с тръбният датчик за температура, мотора или управлението на мотора на вентилатора. И още веднъж колко е смукателното налягане на фреона.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    67
    #10

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Работил си е нормално до преди известно време.Сигурно месец и половина е работил с изпускане през байпаса.Хората от магазина просто го спестиха и го казаха значително по-късно.Казаха ми за лампатаа DEF е светила и не е могъл да тръгва дълго време.Това е заради това,че не е могъл да постигне градус на вътрешния тръбен датчик.Може и да има проблем с него и не съм го мерил,но в момента изобщо не го загрява.Да...фреона загрява бавно и трудно вътрешното тяло.Мисля си,че изпусканетоо през байпаса обеснява това.Сега обаче изобщо не стигаме до там.Както казах по-горе ... след 5 секунди работа обръща манометрите още при старта и започва да изпуска през байпаса!Не съм го оставял да работи така защото и да загрее тръбния датчик ще си отнеме време и едва ли ще постигне градус.Имам дигитален термометър със сонда за допир и ще премеря колко загрява.Това не е проблем.Няма прегъната тръба.Даже в момента климатика е свален.И двете тела са демонтирани и си играя с него на удобно за мен място.Ще кажа за смукателното налягане на фреона,но ще е тези дни.Просто в момента ще излъжа.Свалихме го преди месец и след това когато имам време си играем с него.Просто съм забравил какво беше.Пуснах темата заради байпаса на компресора и не съм подготвен да представя точни данни за наляганията на фреона.Ще направя отново един опит и ще пусна всички измерени от мен.В заключение ... високото налягане което вдига още при старта причинява отварянето на байпас вентил и след това няма топло Дори и да има проблем с датчик или мотора на вентилатора или управлението..сега имаме по-голям проблем
    Този пост е редактиран от kriso.3206; 02-03-13 в 22:17.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    67
    #11

    Отговор: Midea MSG 36HR компресор.

    Модела на компресора е Copeland ZR47K3-PFJ-552.Някой знае ли колко точно е сечението на капилярката.Аз я мерих по доста примитивен начин и нямам представа дали така е правилно.Смукателното налягане утре ще го публикувам...ако имам толкова фреон за да го напълня.Станцията е изпускала от кран и предишния фреон го няма.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr
    От арх. Пътко във форум Климатици Midea
    Отговори: 12
    Последно: 09-10-13, 21:26
  2. Midea CSU-12RHAB - блокирал компресор
    От milenataa във форум Климатици Midea
    Отговори: 93
    Последно: 12-12-10, 09:41
  3. Има ли разлика между Midea MSG-12HRN и Midea MSG-12HRN1
    От armen във форум Климатици Midea
    Отговори: 9
    Последно: 30-08-10, 20:25
  4. Midea MSG-36HR - изгоряла платка
    От Papa Diop във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 26-06-08, 05:50
  5. Midea 12-ка - блокирал компресор
    От lubowasilew във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 04-01-08, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе