Моите впечатления от този модел с индекс F8 накрая са положителни, въпреки мнението на Велев, който естествено ги оплю безкомпромисно. Но лично Аз не му обръщам внимание.
Мога да му кажа на Велев - Гадни климатици са тия Мидеи, трябва да затворят тоя скапан завод веднъж за винаги !
Ползвам 2 такива 12-ки от месец. За сега се държат прилично и топлят културно, като работеха в мъглата тези дни до -5. Работят тихо, размразяват се добре. Според мене дефроста му стартира само когато е необходимо-реално. Външният датчик работи коректно. Когато беше над нулата и външното тяло не се обледеняваше, Аз дефрост не съм регистрирал. Но сега като е в скреж- се разскрежава много тихо и бързо за разлика от конвенционалните. Няма свистене на 4 пътният и интензивно кипене. Единственото е че наистина преди да влезне в дефрост изключва вътрешният вентилатор една идея по късно и подухва за секунди хладен въздух. Но това е технология от бъдещето- сигурно идеята е да вкара малко кислород и хладен въздух в стаята -освежаване. Или просто не е програмиран добре тоя момент.
Задал съм им 24 градуса и в стаята е прилично топло.
Замерих тока на консумация и показа 3 ампера както каза и Aвтора на темата при натоварен компресор и духане на топло от вътрешното тяло.
За тия климатици е дадено по спецификация че и външният им вентилатор е правотоков и с 12 степени на реглаж. Което оптимизирало максимално работата им и консумацията им.
Не знам дали 3 ампера е добре или не при тия мъгли и студ под нулата, но за Мидея е това. Ще видя колко ток ще изгорят другият месец.
Държа да подчертая, че за цената си са супер, а и монтажа ми излезе безплатно и бе извършен добре. Може би само захранващият кабел ми се струва с малко тънки жила.
Колега djanok, колко ток горят в лева тия твоите машини тези дни ? Щото и при мене кубиците са подобни.
Тук в службата има една инверторна Тошиба, -и тя като паднат температурите под нулата започва да намаля циклите на подгрев. Доста по-шумна е от Мидеята под нулата. При работа и дефрост шумът понякога е като от форсаж на витлов самотет от втората световна.

Не съм сигурен дали е 9-ка или е 12-ка. Стаята е като за 12-ка на кубици.
Абе в стаята при външна под -5 започва да се чувства студ. Не се справя много добре Тошибата. Верно, че дограмата не е плътна. Може пък да е много икономична ??? Та не съм впечатлен от тази маркова марка особено.
Много ми е интересно тия 100 вата на консумация на марковите клими при -5 градуса + мъгла ли са ??? Евала ако е така !