е гледам, гледам, все 1,5 мпа виждам..![]()
е гледам, гледам, все 1,5 мпа виждам..![]()
Явно за това има награди за дизайн. Щото много хора гледат само дизайна явно!
Аз като видя СОР = 3,2 ??? - енергийна ефективност между клас C и клас D.
Максимална мощност 4,22kW ??? И се води 12-ка!
И това е при +7гр. външна все пак и вътрешна 20гр.
Килограми на външно 25,5кг.
Какво повече да го гледам, достатъчно!
COP не е 3.2. Под 3.61 няма право да се продава в ЕС, защото не е клас А. Номинал 3.81KW си е точно 12000BTU. Дори минимума за 12 000 BTU е 3.5KW. Какво да се води - 3-ка ли ? Такива са единиците.
Не я защитавам, просто тенденцията от миналото с презапасяване на всички параметри намалява или се отива към гранични стойности, но все пак се покриват. Да ти покажа ли снимка на LG с 19кг външно тяло - пак 12ка ? Модел 2016та ....
Е, как да не е СОР = 3,2 ???
Отдава 3,81kW при консумация 1,19kW = 3,2016...
Те затова горе пишат SCOP !!!
Ама това е на кондензатора, а аз говоря за изпарителя, 15 атмосфери на изпарителя не са ли малко множко, на табелата ясно си пише номинал..
Разбери го така:Максимални (прекомерни)налягания на високото налягане (нагнетяване на топло 4,2).И максимума на ниско налягане (на студено 1,5)
И не пише номинал а exessive(прекомерен).
На повечето клими са 4,2 на 2,1
Аха да, така обяснено има смисъл.
От месец не е писано, та реших да пиша....
По горе не зная с какви числа се омотавате, а и не ме интересува.
Важното е климатика да работи, а той за мен работи мн. добре.
Температурите паднаха и еврика - отоплява на зададени 24, 25, 26 градуса, при 0 или минус един, два градуса външна температура.
В стаята става приятно топло, не знам за какво бяха тези дрязги с/у климатика...
Във Варна са продадени, около 1000 бройки от този модел, само за периода март - октомври 2016.
Този пост е редактиран от burkoff7; 30-11-16 в 09:28.
Прав сте да не ви вълнуват цифрите, с които се "омотаваме", те са за хора, които държат климатика им да работи коректно и да харчи разумно, при Вас явно това не е от значение. Относно Варна и марката Мидея може да видите тази снимка -> https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post795915
А за 1000-та бройки ми е интересно как разбрахте, като казвате че сте обикновен потребител![]()
Този пост е редактиран от P.Hristov; 30-11-16 в 11:12.
Каква снимка?
Ти луд ли си, да се хващам за една снимка?
Нито го знам модела, нито в какво състояние е и как е поддържан и т.н.
Защо спекулирате?които държат климатика им да работи коректно и да харчи разумно, при Вас явно това не е от значение
За ноември месец имам сметка - 57лв. за електроенергия.
Колкото и да пишете против имиджа на Мидеа, тя се продава, независимо от тава какво пишете и какво мислете!
За това дали съм луд или не, могат да се произнесът компетентни медициски лица (макар, че явно съм, щом се занимавам с Вас), а такива снимки има бол.
Относно имиджа на марката, той едва ли може да падне по-надолу от текущото си ниво, което се дължи на качеството на машините "доказано" с години експлоатация.
Относно сметката Ви за ток, моята е 37 лева, ама се топля на тец, та такива изказвания за сметки, тука във форума само могат да предизвикат смях.
А както Ви казах и преди, нескопосаните Ви опити за маркетинг изглеждат меко казано жалки, поне може да се опитате да са малко по-професионални и полезни на потребителите.
Споменах сметката си за електроенергия, защото вие започнахте първи с това - "да харчи разумно", а и през ноември съм го пускал най-често.
За сведение предпочитам Мидеа климатик пред - Osaka, Nippon, Elite, Sang, Finlux, Treo, Kansai, Haier, Aux...Oтнocнo имиджa нa мapĸaтa, тoй eдвa ли мoжe дa пaднe пo-нaдoлy oт тeĸyщoтo cи нивo, ĸoeтo ce дължи нa ĸaчecтвoтo нa мaшинитe "дoĸaзaнo" c гoдини eĸcплoaтaция.
Не бих подценил Gree cozy mirror в този клас.