Здравейте на всички!
Имам странен проблем с климатик MIDEA MSG-12HRDN1.
Когато се включи на охлаждане или отопление и се стартира компресора, след това той не спира. Постепенно увеличава оборотите и остава за постоянно на едни средни обороти и като променям стойностите на температурата от дистанционното, продължава да работи на средни обороти.
Когато е в ауто режим и датчика за околната температура на вътрешното тяло е охладен тръгва на отопление, когато е загрят тръгва на охлаждане и все така на средни обороти без да спира като изменям принудително температурата на датчика.
В режим отопление когато от дистанционното е зададена по ниска от околната температура, компресора не работи и щом стопля датчика с по висока от зададената компресора тръгва и остава на средни обороти за постоянно, даже и да изстудя датчика на вътрешното продължава да работи.
В режим охлаждане е аналогично положението с обратен знак.
Мисля си, че платката от вътрешното изпраща правилно команди към външното, след като разбира за изменението на температурата и като мога да променям режимите на работа.
Всички датчици работят и стойностите им са еднакви (около 14ком при темп. около 17 градуса)
Светодиодите на вътрешното не показват някакъв код а грешка.
На външното има 4 светодиода за които не намерих информация. Един червен отделен свети постоянно винаги и други три един до друг червен, жълт и зелен, които светят постоянно когато компресора не работи и като се включи изгасват и трите.
Вътршната платка е ce-kfr32g/bp2tn1y външната е ce-kfr32w/bp2n1-123
Моля за някакви съвети, къде да търся проблема. Ясно е, че е в някоя от платките, но коя да набедя.
Дали може да е от епрома, но не ми показва грешка в него.
Всякаква информация за отсраняването на проблема ще ми е полезна.
Благодаря предварително на всички!